StoryEditorOCM
Hajdukkraj pa novi početak

Od Koprivnice do Koprivnice: Karoglanova oba mandata na klupi Hajduka u znaku su Slaven Belupa

Piše Krešimir Milić
10. veljače 2024. - 20:00

Utakmica protiv Slaven Belupa za trenera Mislava Karoglana bit će ukupno 24. na klupi Hajduka. Kuriozitet je da se Karoglanov put u Hajduku na jedan način veže baš uz Farmaceute. S njima je prvi mandat igrom slučaja zaključio, a drugi započeo.

Tako je na početku njegovog drugog mandata u Hajduku ogled protiv Slaven Belupa bio start pobjedničkog niza. ‘Bijeli‘ su u toj utakmici, baš kao i danas, trebali prekid lošeg niza u kojeg su upali s Ivanom Lekom porazima od Rijeke i Osijeka, a u tome su i uspjeli pobjedom od 1:0 u Koprivnici. Nažalost, u toj utakmici ozlijedio se Dario Melnjak bez kojeg je momčad ostala na duži period zbog ozljede koljena, a nakon nje uslijedio je Karoglanov niz od sedam pobjeda u prvenstvu i Kupu te ukupno devet utakmica bez poraza.

Hajdukovog stratega za Slaven Belupo veže i kraj prvog mandata. Bila je to utakmica koja nije ostala nikome vezanom uz splitski klub u ugodnom sjećanju. Pamte se sudački repovi oko odluka suca Ante Čuline, koji će suditi i danas na Poljudu, pa ispad navijača i gađanje pomoćnog suca nakon toga, a onda i reakcija Karoglana na te odluke suca. Nakon utakmice je komentirao suđenje, a nedugo nakon se uključio i Bruno Marić s neprimjerenim komentarima na račun trenera Hajduka, zbog kojih je i bio kažnjen.

Prvi mandat Karoglan je zaključio s 12 utakmica bez poraza, a posljednja službena utakmica bila mu je remi u Koprivnici. Navijači ‘bijelih‘ nadaju se da će, kao i na početku Karoglanovog drugog mandata, iduća utakmica biti novi izlazak iz kriznog razdoblja i početak novog niza pobjeda Hajduka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:29