StoryEditorOCM
Hajduksvi pred male ekrane

Navijači ne mogu na Poljud, ali zato svi mogu gledati utakmicu. Evo gdje je osiguran prijenos dvoboja Hajduk - Osijek

Piše SPORT SD
14. travnja 2024. - 12:29

Hajduk i Osijek danas od 16.30 sati na Poljudu igraju susret 30. kola SuperSport HNL-a.

Utakmica će se igrati bez prisustva gledatelja, jer su Bijeli, nakon Lukše Jakobušića i Mislava Karoglana, ostali i bez navijača na tribinama. Doduše, bez spomenutih osoba su ostali trajno, dok je zabrana dolaska navijača na Poljud samo privremena.

Naime, zbog nereda koji su uslijedili nakon utakmice polufinala Kupa s Dinamom (0:1), HNS je kaznio Hajduk zatvaranjem stadiona na dvije utakmice i 32.000 eura.

image
Vojko Bašić/Cropix

No, dobra vijest za sve navijače splitskog kluba jest to što današnju utakmicu, uz MAXSport, prenosi i HRT na svom drugom programu. To znači da će svi moći gledati utakmicu, a ne samo oni koji u svom televizijskom paketu imaju programe MAXSporta.

Svoj debi na klupi Hajduka imat će Jure Ivanković, 38-godišnjak iz Širokog Brijega koji je bio dosadašnji Karoglanov pomoćnik, a on je na svojoj prvoj presici u novoj ulozi rekao kako je možda i lakše igrati pred praznim stadionom...

- Možda je na taj način i lakše, ali nogomet se igra radi publike. Podrška je ove sezone bila sjajna. Navijači su sezonu odradili šampionski, mi ostali smo zaostali. Nadamo se njihovom povratku što ranije - kazao je privremeni trener Hajduka.

image
Nikola Vilić/Cropix

Navijača, dakle, na Poljudu neće biti, ali će tribinama pristup imati predstavnici klubova i oni koji su na utakmici poslom. Točnije, svaki klub ima pravo na 20 ljudi u loži, dok u novinarskoj loži smije biti najviše 40 osoba. Fotoreportera uz teren može biti najviše 15, a u navedene brojke nije uračunato popratno osoblje koje radi na prijenosu utakmice.

S obzirom na to da se utakmica prenosi na dva kanala, njih će biti popriličan broj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:48