StoryEditorOCM
Hajduklijepa gesta

Na Poljudu drže do bivšeg kapetana, predsjednik mu je dao prigodni poklon: ‘Bio sam siguran da će Hajduk biti prvak‘

Piše K. M.
19. svibnja 2024. - 19:43

Veliki jubilej karijere upisao je nekadašnji kapetan Hajduka, danas Gorice, Mario Maloča. Bogatu karijeru braniča obilježio je danas 500. nastup u karijeri. Do njegovog doprinosa i privrženosti klubu odavno se držalo.

Dobivao je ovacije u nekoliko navrata od navijača Hajduka ove sezone, a nikad nije ni skrivao da je kao Zagrepčanin veliki navijač ‘bijelih‘. A zbog toga se do njega drži i na Poljudu što se pokazalo još jednom prigodnom gestom.

Nekadašnjem kapetanu predsjednik Ivan Bilić dodijelio je uokvireni dres s brojem 500 i tako obilježio veliki Maločin jubilej. Dirnut gestom predsjednika Hajduka, Maloča je Biliću dao svoj dres s današnje utakmice.

image

Maloča poklon

Do pet stotina službenih utakmica u karijeri je Maloča došao kroz četiri kluba. Nosio je dres Hajduka 233 puta, pa onda 174 Lechije iz Gdanjska, 58 puta je obukao dres Greuther Fürtha, a za Goricu je nastupio 35. puta.

Nakon susreta sa „svojim” Hajdukom, jubilarnim petstotim u karijeri, Maloča je kazao.

- Za Hajduk sam odigrao 233 utakmice. Te su mi posebne u ovih 500. Pamtim debi za Hajduk protiv Šibenika, 1. ožujka 2008. godine u pobjedi protiv Šibenika 2:0. To je to bilo ostvarenje mojih snova. Kasnije sam bio i kapetan. Ovaj broj 500 je velik. Sva sreća zaobišle su me u karijeri velike ozljede. Ponosan sam na ovaj broj, a još sam ponosniji što sam to doživio ovdje u svom domu – rekao je Maloča.

Publika vas je dočekala ovacijama kada je služeni spiker predstavljao momčadi.

- Nisam to čuo, bio sam u svlačionici, ali otac je bio na tribini, sigurno je to snimio. Uvijek mi je ovdje bilo dobro. Hajduk je moj klub, Split je moj dom i to je jedino bitno. Tu sam proveo lijepih osam godina. To su bile teške godine za Hajduk, da bi klub danas bio konkurentniji u borbi za naslov prvaka. To su bila teška vremena, ali ja volim taj Hajduk koji nas je sve zbližio u klubu – naglasio je Maloča.

Predsjednik Ivan Bilić vas je poklonio dres s brojem 500.

- Potajno sam se nečem nadao. Na kraju susreta sam u Bijelom salonu dobio dres od predsjednika. Hvala Hajduku i predsjedniku... - poručio je Maloča.

Kako gledate Hajduka?

- Bio sam siguran da će Hajduk biti prvak, nažalost nije. Treba čestitati Dinamu, mora se priznati da su na kraju bili najbolji, imali su taj kontinuitet osvajanja naslova i mislim da je to odlučilo. Igrao sam protiv svih, ipak je protiv Dinama bilo najteže. Što je tu je. Treba se Hajduk okrenuti idućoj sezoni – rekao je Maloča.

A o svojoj karijeri je kazao.

- Osjećam se dobro. Odigrao sam 35 utakmica ove sezone, a imam 35 godina, to je jako dobro. Radim na sebi. Dok imam volje igrat ću, pomagati mlađima. Igrao sam i za druge klubove, ali Hajduk je moj klub. Moram biti pošten i prema svim drugim klubovima. Gorica mi je dala super priliku kada sam se vratio u Hrvatsku, želim tu sada odigrati što duže – najavio je Maloča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 01:56