StoryEditorOCM
HajdukNa popisu

Na Poljud stigla dva reprezentativna poziva, a zajedno u sezoni nemaju nijedan nastup za ‘bijele‘. Stvar je jednostavna

Piše F. V.
13. veljače 2024. - 22:01

Izbornik ženske reprezentacije Hrvatske Nenad Gračan objavio je popis pozvanih nogometašica za predstojeće utakmice play-offa za plasman u A Ligu nacija protiv Norveške. Između ostalih na popisu su se našle i dvije igračice Hajduka, Antonia Dulčić i vratarka Laura Fiket.

Zanimljivo je da njih dvije zajedno ove sezone nemaju nijedan nastup za Hajduk. Točnije, nemaju ga još. Fiket je prije par tjedana stigla iz redova gradskog rivala Splita. S druge strane Dulčić je također ove zime stigla, ali iz turskog ALG Spor Gaziantepa. Između ostalog igrala je i za ženski sastav Napolija. Već je u jednoj fazi karijere igrala za ovaj klub, ali u vrijeme dok se još zvao Marjan. Dakle, stvar je vrlo jednostavna, ŽNK Hajduk je u prvenstvenoj stanci doveo ove dvije igračice koje su reprezentativnog kalibra (kao što je i također pristigla Iva Bukač, kada se oporavi od teške ozljede).

Okupljanje reprezentacije je zakazano 19. veljače u Velikoj Gorici. U Osijeku četiri dana kasnije Hrvatska će na Opus Areni ugostiti Norvešku u prvom susretu play offa za plasman u A Ligu nacija. Uzvrat je 27. veljače u Stavangeru. Norvežanke su velike favoritkinje u tim okršajima.

Bivši igrač i trener Hajduka Gračan je pozvao sljedeće igračice:

Vratarke: Doris Bačić (Napoli), Laura Fiket (Hajduk), Ana Filipović (Dinamo).

Obrambene igračice: Kristina Nevrkla (Osijek), Leonarda Balog (SNK Pölten), Ana Jelenčić (Servette), Antonia Dulčić (Hajduk), Maria Kunštek (Väksjö DFF), Lucia Domazet (1. FFC Frankfurt), Barbara Živković (Osijek), Tea Vračević (Agram).

Vezne igračice: Izabela Lojna (Osijek), Anela Lubina (Osijek), Petra Pezelj (Trabzonspor), Tea Krznarić (LASK), Ivana Slipčević (Ingolstadt), Ivana Kirilenko (Osijek), Ružica Krajinović (Sturm), Veronika Terzić (Sarajevo 2000). 

Napadačice: Ivana Rudelić (Basel 1893), Karla Jedvaj (Blau-Weis Linz), Andrea Glibo (Sturm), Paula Vidović (Ingolstadt).

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:56