StoryEditorOCM
Hajdukanaliza utakmice

Hajduk je došao do najuvjerljivije pobjede ove sezone, a imao je više problema nego u prethodne dvije utakmice

27. veljače 2024. - 20:34

Kada je Kup u pitanju, odnosno kada je bilo koje natjecanje u knockout sustavu u pitanju, jedino je važno pobijediti. Dojam je manje bitan. Hajduk je, pak, rezultatski razbio Varaždin na Poljudu i plasirao se u polufinale natjecanja koje je zadnje dvije sezone osvajao, ali Bijeli su u ovom susretu imali još više problema nego u posljednje dvije prvenstvene utakmice nakon kojih je isijavalo sveopće nezadovoljstvo.

Varaždin je u prvom poluvremenu imao gredu i vratnicu, a napadi Karoglanove momčadi svodili su se na Diallove ubačaje s lijevog krila. Prvi pogodak postigao je baš Bjelokošćanin, i to glavom nakon kornera, a drugi je zabio Filip Krovinović izravno iz slobodnjaka u sudačkoj nadoknadi prvog dijela te na taj način oslobobodio ekipu grča o kojem je i sam trener Hajduka govorio nakon utakmice.

Ne možemo govoriti o tome da pristup Bijelih nije bio na razini u pravom smislu riječi, jer su nakon 25 minuta imali čak osam napravljenih prekršaja, a Varaždinci dva, no stvari jednostavno nisu funkcionirale. Karoglan je nemali broj puta izgubio živce uz aut liniju, jer mu igrači jednostavno nisu htjeli izlaziti u visoki presing, a zadnja linija je konstantno stajala preduboko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 00:09