StoryEditorOCM
Hajdukreić presudio

Juniori Hajduka pobjednici Kupa NS Split, u finalu su minimalnim rezultatom svladali Dugopolje

Piše SPORT SD
13. prosinca 2023. - 15:17

Juniori Hajduka pobjednici su Kupa Nogometnog središta Split, javlja hajduk.hr.

Igrači trenera Zlatka Jerkovića pobijedili su Dugopolje s minimalnih 1:0, a jedini strijelac bio je Duje Reić u 31. minuti. On je iznenadio sve protivničke igrače uputivši precizan i jak šut iz slobodnog udarca s 30-ak metara iskosa s lijeve strane. Lopta je preko živog zida otišla prema desnim rašljama, a vratar Antonio Mihanović uspio je samo dotaknuti i potvrditi pogodak.

U prvih 10 minuta nastavka gosti su preko raspoloženih Ivana Zebića i Duje Marina Buličića triput zaprijetili Bijelima ubačajima s desne strane. Prvi pokušaj odličnom intervencijom spasio je vratar Luka Bezeljak, a potom su dva opasna udarca blokirali stoperi Hajduka. U 61. minuti jedan od najboljih u redovima Bijelih Luka Jurak je oduzeo loptu i sjurio se prema golu Dugopolja. S lijeve strane priključio mu se Mateo Bačić, ali u situaciji dva na jedan Jurak se odlučio na udarac i promašio.

U 69. minuti goste je dva puta spašavao vratar Mihanović. Nakon kornera s desne strane najprije je iz blizine šutirao Ante Kavelj, a gostujući vratar nogom odbio loptu. Uslijedio je novi centaršut s desne strane, Niko Pavić je skrenuo loptu u kut, a Mihanović opet spasio. Posljednju priliku gosti su imali u 72. minuti, nakon ubačaja s desne strane lopta je preletjela sve igrače i išla prema desnom kutu, Bezeljak je intervenirao i odličnom intervencijom je izbacio u polje.

Do kraja utakmice nije bilo promjene i Bijeli su se na kraju okitili medaljama i peharom za osvajača Kupa.

JUNIORI: Hajduk – Dugopolje 1:0 (1:0)

H.N.Kup Središte Split – finale
Stadion: Poljud
Sudac: Karlo Marić (Split)
Strijelac: 1:0 Reić (31)
Hajduk: Bezeljak, Hodak, Perajica, Pavić, Begonja, Krstanović, Kavelj, Reić (od 88. Carev), Lončar (od 59. Ćalušić), Jurak (od 90. Durdov), Bačić (od 80. Antunović).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 17:33