StoryEditorOCM
Hajduksuperkup

Ivan Leko: ‘Treneru Hajduka se zbog toga ne daje crveni karton, a da ga nije bilo utakmica bi drugačije završila‘

Piše I. M.
15. srpnja 2023. - 22:54

Dinamo je osvojio Supersport Superkup. Aktualni hrvatski prvak na Maksimiru je slavio protiv Hajduka rezultatom 1:0, a evo kako je utakmicu doživio trener Bijelih, Ivan Leko koji je drugo poluvrijeme proveo u novinarskoj loži zbog crvenog kartona.

- Mi smo znali protiv koga igramo. Prvaka na njihovom stadionu. Momčad koja ima stabilnost jer igraju već duže zajedno. Mi smo novi, promijenili smo se. Pripremne utakmice su jedno, ove prave drugo. U utakmici smo bili dobri, imali smo čak i boljih šansi. Bili smo blizu, ali čestitamo Dinamu. Došli smo u Maksimir, šutnili 15 puta, od čega deset iz šesnaesterca. Naša je krivica što ne zabijemo gol za 0:1. Ljut sam na polukontru, o tome pričamo već dva-tri tjedna.

Leko se osvrnuo i na crveni karton:

- Situacija za moj crveni, to je smišno. Nije bilo bitno faul ili ne faul. Pomoćni sudac daje korner i glavni s centra hoće ispast pametan i on je kao bolje vidio od pomoćnog suca. Ja sam reagirao, zasluženi žuti karton, ali drugi ni slučajno. On ovdje glumi autoritet i želi opet biti glavni lik. Suci su u prvih šest mjeseci kad sam došao bili dobri, hvalio sam ih na sve strane, ali nervira me kad netko dođe glumiti frajera. Treneru Hajduka se za to ne daje crveni karton, ali on je dao i neka bude ponosan.

Možda vas sada očekuje i neka dodatna kazna? 

- A vjerojatno će biti deset utakmica... Ironično je rekao trener Hajduka, pa nastavio.

- Mi smo u dvije različite faze, promijenili smo sedam, osam igrača. Kratke su bile pripreme, nismo znali kako ćemo izgledati. Željeli smo nastaviti dobar niz od kraja prošle sezone. Nemam što momcima zamjeriti, odigrali su disciplinirao u obrani i imali smo nekoliko dobrih šansi u napadu. Ja sam uvjeren da nije bilo crvenog kartona da bi utakmica drugačije završila. 

Treba pobijediti u sljedećem derbiju...

- Mene boli jer je ovo otišlo, prvenstvo je 36 kola. Žao mi je što se nismo ekipirali brže. Moramo raditi, uklopiti nove momke da igrači vole igrati jedan za drugoga. Sezona je duga, ali mi je žao. Možda je bezvezan trofej, ali meni nije. Zadovoljan sam što smo za sada napravili i ovo miriše da ćemo imati neku kompetitivnu ekipu koja će ići u boj. 

Težak raspored vas čeka u nastavku

- Teško je, tako je. Ali ne bojimo se, idemo hrabro naprijed i nastojimo biti bolji. Sada smo puni smo emocija, a od ponedjeljka opet treniranje i napraviti sve da u petak pokušamo uzeti dobar rezultat. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 10:25