StoryEditorOCM
Hajdukda ili ne?

Ivan Bilić novi predsjednik Hajduka? Čeka se potvrda; ‘To je ime, ali ne znam, ništa o njemu‘

Piše SPORT SD
23. travnja 2024. - 16:22

Prema novim kuloarskim šuškanjima Ivan Bilić bi mogao biti novi predsjednik Hajduka. Nadzorni odbor je izabrao njega kao nasljednika Lukše Jakobušića. Povlačilo se i ime bivšeg vaterpolista Josipa Pavića, no on je otpao iz kombinacija.

Ivan Bilić je za Poslovni dnevnik dao intervju 2012. godine, a tada je svoj dotadašnji profesionalni put opisao ovako:

- Nakon što sam diplomirao poslovnu administraciju na Georgia State Universityju u Atlanti odlučio sam se vratiti u Hrvatsku i profesionalnu karijeru započeti u tvrtki Ernst & Young. U E&Y-u sam od kasne 1999., a unutar 6 godina prošao sam put od asistenta do razine Menadžera u reviziji. Krajem 2005. godine, iskoristio sam priliku koja se otvorila u sestrinskoj tvrtki u Sloveniji i prešao u Ljubljanu gdje sam u idućih par godina vodio revizije na bankama i osiguranjima. Paralelno sam sudjelovao u stvaranju Odjela transakcijskih usluga u Sloveniji i Hrvatskoj te od 2009., kao Stariji Menadžer, vodio lokalne timove. Veliki broj transakcija u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini značio je i povratak u hrvatski ured u kojem sam istodobno bio nadležan za revizorske poslove. Nešto manje od četiri godine kasnije, eto prelazim u Hypo Alpe-Adria-Banku na poziciju direktora Financijskog kontrolinga.

image

Ivan Bilić

Eonea.hr/

Uz završen studij na Georgia State University u Atlanti, Ivan je položio ispite pri međunarodnom Udruženju ovlaštenih račnovođa (ACCA – The Association of Chartered Certified Accountants), a u siječnju 2022. godine završio je program osposobljavanja za Voditelja izradbe i provedbe projekata financiranih iz EU fondova na Otvorenom učilištu Algebra. Bio je i sam član edukacijskih timova za interne edukacije u EY-u i Mazarsu na lokalnoj i globalnoj razini, te je predavač na Hrvatskom institutu za financije. 

Je li Bilić novi predsjednik? Čeka se potvrda, ili novi demant.

- Da, to je ime koje sam čuo, ali ne znam ništa o njemu - kazao nam je jedan od ‘insajdera‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 17:12