StoryEditorOCM
Hajdukderbi na poljudu

Hajduk uoči Dinama: Mislav Karoglan u dvije velike dvojbe, odgovori stižu sutra

Piše slaven alfirević
28. ožujka 2024. - 22:53

Petkom u 11 sati trener nogometaša Hajduka Mislav Karoglan sazvao je pressicu, uobičajen sastanak s novinarima, s predstavnicima medija ususret najvećem od svih susreta u Hrvata, okršaju protiv Dinama u subotu...

Koliko je značajna utakmica ne treba posebno spominjati, kao što nećemo pretjerano trenera pitati kako im je bilo na team-buildingu u ništa manje nego - Pragu.

Uostalom, to kao da i nije strana država u današnje doba integriranog većeg dijela Europe, a i kad se Hajduk osnivao i u mislima začeo, Prag je bio dio zajedničke države sa Splitom, samo što se tada Austro-Ugarska zvala, crno-žuta carevina.

Možda nam i otkrije zašto su baš išli avionom na "veprovo koleno" u Prag, umjesto autima u Dunde na janjetinu. Da, išli su se s izvora napit vode i doživjeti "ono nešto", staro već više od 113 godina.

Uglavnom, manimo te priče, ajmo drito u ono što je važno, in medias res. A to su prije svega dvije dileme što more Karoglana.

Hoće li na branku stati Lovre Kalinić nakon duge, duge pauze, u kojoj mu je primat između vratnica "oteo" i s pravom ga čuvao odlični Ivan Lučić.

No, Lučića ometa bol u koljenu, a i nije u formi kao što je nekoć bio, jedno je zacijelo s drugim povezano, pa mnogo toga zaziva povratak kapetana na hajdučka vrata.

Druga dvojba tiče se stoperske pozicije, ovisno o tome u kakvom je stanje Filip Uremović. Ako još uvijek ne može (sjećate se kad je rečeno da će pauzirati tri tjedna, pao mu je suparnik na koljeno), onda se bira između Josipa Eleza i Dominika Prpića.

Čini se da je Prpić u blagoj prednosti zbog mladosti i dobrog povratka u Hajdukov dres u posljednje vrijeme i to bez obzira na "portugalski vrtuljak" nekidan (poraz 1:5 mlade reprezentacije).

Na Karoglanu je da to procijeni i možda nam već u najavi susreta otkrije nešto više, jesu li Lovre i Prpa u prvih 11 i zašto bi zbog toga bilo prpe... Čini se logičan odabir, barem unaprijed, dakako u ruhu "generala prije bitke"...

Istina je i to da je lako nama kombinirati i lamentirati, dok je u Karoglana ona prava, istinska težina pune odgovornosti. A u suštini, bez prava je na grešku...

I ajde ti sad pogodi?!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. travanj 2024 20:25