StoryEditorOCM
HajdukOvo nisu istine

Hajduk u prosjeku ima čak 168 puta više gledatelja nego što ih je bilo na najlošije posjećenom susretu sezone HNL-a

Piše Frane Vulas
21. listopada 2023. - 09:12

Utakmica Rudeša i Slaven Belupa odigrana u petak na otvaranju 12. kola SuperSport HNL-a završila je bez pogodaka, a gotovo i - bez gledatelja. Naime, na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu okupio se najmanji broj gledatelja u prvenstvenim susretima elitnog ranga hrvatskog nogometa ove sezone. Prema službenim podacima sa stranice lige tek 154 gledatelja bila su na tribinama.

Došle su valjda samo supruge, djevojke i djeca igrača, bliža rodbina i najbliži prijatelji. Igralo se u petak kada je škola pa Slavenova navijačka skupina  ‘Podravske štuke‘ ima opravdani izostanak ili alibi za malobrojnost. Šalu na stranu, ali dođe nam da se zapitamo što bi tek bilo da je prosinac ili veljača, snijeg, velika hladnoća umjesto još uvijek uglavnom vrlo blage, kišne jeseni. Bi li došao itko osim možda igračima baš najbližih?

Za usporedbu daleko najgledanija momčad lige Hajduk u prosjeku na svojim utakmicama u HNL-u ove sezone ima 25.878 gledatelja. Dakle, dolazimo do podatka da na Poljudu na ligaške utakmice u prosjeku ove sezone dolazi čak 168 puta više gledatelja nego što ih je bilo u petak na srazu Rudeša i Slavena!

Nema nikakve sumnje da će i u nedjelju na derbiju Hajduka i Osijeka (18 sati) stadion biti jako dobro ispunjen.

image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:25