StoryEditorOCM
Hajdukanaliza derbija

Hajduk je odigrao užasnu utakmicu u svakom pogledu. Da nije bilo Lučića, Dinamo bi zabio 4-5 golova

3. travnja 2024. - 22:15

Za razliku od loše predstave Hajduka prošle subote, ova u Kupu bila je katastrofalna na toliko razina da to djeluje nevjerojatno za ekipu koja je do prije nekoliko tjedana slovila kao glavni favorit za titulu.

Nakon onoga što su igrači Mislava Karoglana pokazali, rezultat je na kraju vrlo dobar, a jedini razlog zašto na semaforu nije stajalo četiri-pet razlike je Ivan Lučić, koji je u 14. minuti zamijenio Lovru Kalinića. Kapetan je prvo poklonio gol Sandru Kulenoviću lošom reakcijom, a onda je odmah napustio igru zbog ozljede.

Bezidejnost Bijelih u fazi napada opet je bila u prvom planu, a ovaj put je to bilo još poraznije s obzirom na to da se zbog asimetričnih postavki Jakirovićeve ekipe uglavnom mogao stvoriti višak barem na njihovoj lijevoj strani. Naime, Dinamo je na papiru izgledao kao 4-4-2, ali je Martin Baturina kao nominalno lijevi vezni (što je praktički izumrla pozicija) i u presingu, a pogotovo u fazi napada, bio pozicioniran centralno, što znači da je nerijetko Pierre-Gabriel držao cijelu lijevu stranu.

U fazi obrane je Hajduk, pak, izgledao kao izgubljena trećeligaška ekipa, a osim gomile rupa koje su se javljale i poremećene strukture u bezbroj situacija, dinamovcima je najviše pomogao Zvonimir Šarlija koji je odigrao stravično loše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 16:35