StoryEditorOCM
Hajduktaktika i ljudstvo

Hajduk bez Leke ide po nova tri boda: na Poljud večeras stiže Belupo, mogli bismo vidjeti nekoliko promjena u sastavu

Piše Slaven Alfirević
13. kolovoza 2023. - 07:30
Na Hajdukovoj klupi protiv Koprivničana će sjediti Lekin pomoćnik, Adnan ČustovićBožidar Vukičević/Cropix

Bit će nekoliko promjena u sastavu Hajduka, a što će to sve biti, teško je unaprijed baš sve pogoditi. Smišlja se dobitna formula u laboratoriju Leko - Čustović. Trener Hajduka dat će sve upute svome pomoćniku, desnoj ruci Adnanu, pa će se Ivan povući negdje gdje se smije smjestiti, budući da je aktivirana kazna od pet utakmica i sad Leke nema na klupi Hajduka u HNL-u.

Pišemo mu u hajdučkoj kronici da vodi utakmicu, ali na daljinsko upravljanje, dok je na klupi, kao na iglama rečeni Čustović... Kao nekad davno Vojo Kačić, kad bi Tomislava Ivića kaznilo. Pa bi šjor Vojo došao do žice, a Ivić bi bio na nekadašnjem stajanju, s papirićem i olovkom u ruci.

- Ivane, šta da radimo, pitao bi Vojo i naćulio uši što mu šef naređuje.

Sad su, naravno, drugačije okolnosti i baš nas zanima gdje će se Leko smjestiti u Poljudu. A Adnan će biti kvalitetno pripremljen, možda i tehnologijom opremljen, halo, halo...

A što se tiče sastava, odmah da vas pitamo: je li vam se čini važniji meč protiv Slavena ili pak u Solunu protiv PAOK-a? Hm... Kako god, ne možeš se odreći nijedne utakmice, a momčad Hajduka će sigurno pretrpjeti određene promjene. Neki su hajduci načeti, neki potrebni osvježenja, ne zato što su u strašnom ritmu, ta tek je počelo, nego zbog preventivne procjene da budu zdravi, spremni i orni za četvrtak u Solunu. A neki baš i nisu prošli sve pripreme, niti su u zamahu prijelaznog roka stigli na vrijeme, pa valja kombinirati.

image
Tom Dubravec/Cropix

Uostalom, pogledajte tko je sve protiv PAOK-a ležao na travi, signalizirao grčeve, tko je bio zamijenjen, tko jest, a tko nije ušao.

U tom svjetlu smo sastavili momčad "bijelih" vjerujući da smo na dobrom tragu "alkemije trenerskog dvojca", bliskih suradnika.

Očekujemo povratak Mikanovića (napokon!), ali i prvu pravu provjeru da ima stoper iz Obale bjelokosti Diallo (neka se Portugalac Ferro odmori).

U momčadi nakon Amerikanca Pukštasa što se ozlijedio, Kanađanina Sigura što se nametnuo, do šanse bi opet mogao doći i Australac, Kalik odavna nije bio u prvih 11, evo prigode. Ušao je prije nego Marokanac Benrahou, što je znakovito za trenerove preferencije. Momčad, sa svih strana svijeta, to je Hajdukova snaga!

Zanimljivo je, bude li doista umjesto Kosovara Sahitija zaigrao Dolček, da će na sceni u dresu Hajduka biti dvojica iz Koprivnice, bivši slavenaši, Šarlija i rečeno brzonogo krilo, povratnik iz Šibenika.

Slaven Belupo pak voli igrati ofenzivno, sam se nudi, rekli bismo. Doduše, njihov trener Ricardo Moniz već se opekao u Osijeku, ali se stabilizirao:

- Školu smo imali u prvom kolu - dometnuo je u najavi.

Ima četiri boda, ali puno Slaven golova prima: šest u Osijeku, po dva protiv Varaždina i Rudeša. Deset lakih komada!

A sjećate li se što je Leko rekao nakon PAOK-a?

- Da je ovo bila utakmica HNL-a, kako smo igrali protiv Grka, tukli bismo 3:0!

Dok se Slaven odmara na Čiovu i smišlja kako će istrčati na Poljud, kuvertiramo te Lekine kao prikaz nedjeljnih očekivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 06:00