StoryEditorOCM
Hajdukpriopćenje bijelih

Drama potresa hrvatski nogomet, Hajduk objavio cjelovite snimke iz VAR sobe, traže očitovanje Kustića i Marića

Piše Sport SD
27. veljače 2024. - 14:17

Velika sudačka afera potresa hrvatski nogometni prostor. Sramotna razina komunikacije VAR sobe i glavnog suca Frana Jovića tijekom utakmice Varaždina i Hajduka iscurila je u javnost koja sada traži konkretne poteze. Mora li predsjednik Komisije Bruno Marić odgovarati i podnijeti ostavku? 

Uz sramotnu komunikaciju i sporan način donošenja odluka te curenje informacija jasno je da ne može stati na ovome. Hajduk je od 15 sati održao izvanredne vijesti na HDTV-u.

Prvo je prikazana snimka iz 41. minute, nakon gola Varaždina kojemu je prethodilo povlačenje Livaje na sredini terena. Komunikacija VAR sobe i suca Frana Jovića je bila jako kaotična, uz puno psovki, Jovićev pomoćnik je vikao da se treba suditi faul na Livaji. Na kraju je donesena odluka da gol vrijedi zbog obostranog povlačenja.

Puštena je i komunikacija suca s VAR sobom u 61. minuti kada je igrač Varaždina igrao rukom. "Pukštas mu drži ruku na leđima i zato dolazi do igranja rukom, nema tu ništa", govori se sucu Joviću iz VAR sobe. Jović je odgovorio VAR sobi, "ako je ruka j*bi ga, zovite me da gledam", ipak iz VAR sobe je dobio poruku da igranje rukom nije bilo kažnjivo.

Pregledavao se i poništen gol Hajduka. Jović je spominjao da je cijeli sustav pao i da će pregled gola trajati dugo: "Ne vidimo tu ništa", spominje VAR sudac Joviću. Nakon toga ponovno se obraća glavnom sucu i govori: "Fran, zaleđe je". Pregled se nastavio, VAR suci i dalje nisu bili sigurni u svoju odluku, nije im bilo jasno ni koji dio tijela gledati za kojeg igrača.

Potom su na vijestima prikazani upiti Hajduka Brunu Mariću i Marijanu Kustiću o VAR odlukama i snimkama koje su procurile u javnost, čime su vijesti zaključene.

image

Priopćenje Hajduka Brunu Mariću

Screenshot Hdtv

- Poštovani g. Kustić, u javnosti su dana 27. veljače 2024. puštene snimke komunikacije sudaca iz VAR sobe s utakmice 24. kola SuperSport HNL Varaždin - Hajduk. Primite na znanje da smo zatražili službeno očitovanje predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a g. Bruna Marića te od Vas očekujemo s obzirom na nejedinstvenost Komisije u prethodnim kolima i očigledne nepravilnosti koje mogu utjecati na regularnost natjecanja, da poduzmete radnje koje su u Vašoj ovlasti kao predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza - stoji u očitovanju predsjedniku HNS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:45