StoryEditorOCM
HajdukDino ante portas

Dobra vijest iz Hajduka: nakon preduge pauze, konačno se vraća i pouzdani branič

Piše Slaven Alfirević
28. srpnja 2023. - 22:26

Ne vraćaju se samo Lovre Kalinić i Josip Elez, nekako na prstima, tiho, mimo pompe što gromoglasno prati dugo-očekivani povratak kapetana i vratara, te prvog stopera "bijelih", na travnjak se vraća i - Dino Mikanović, desni branič Hajduka.

Kao da se zaboravilo na njega, u trenutku proljeća je nestao zbog ozljede, zbog bolova u trbušnom zidu i preponama nije mogao normalno funkcionirati.

Dok jednome ne smrkne, drugome ne svane, tako je lansiran Niko Sigur, jer Mikanović više nije mogao izdržati bolove, a Mađar Gergo Lovrencsics je u međuvremenu također patio zbog ozljeda, okopnio je i postao sjena sjajnog pojačanja iz Mađarske otprije dvije godine.

Obojica su se našli izvan kruga prvotimaca, svaki sa svojom nemoći i uskočio je - Sigur.

Danas, Mikanović se konačno vraća! U krug kandidata za sastav. Već jednom je bio blizu povrataka, ali nije uspio stići ni za finale kupa, ni otići na pripreme što su bile u Sloveniji. Tražio je stalno put da se vrati konzervativnim metodama liječenja i evo ga napokon.

Na pressici je trener Ivan Leko objavio sretnu vijest da i Mikanović ulazi u mogući krug prvotimaca, barem da sjedne na klupu u susretu protiv Rijeke što se igra u nedjelju.

Mikanović, hajdukovac iz Nove Gradiške, vratio se u Hajduk nakon što je igrao u Danskoj i Kazahstanu, lanjske zime bio je veliko pojačanje u režiji Mindaugasa Nikoličiusa, "oteo" ga je iz Kazahstana, iz Kairata (Almaty) kad je tamo na kratko buknuo rat.

Mikanović je igrao vrlo dobro, a onda se na proljeće zagubio zbog bolova u trbušnom zidu, zbog kojih je igrao slabije... Igrao je nekoliko utakmica na silu, probao, ali nije išlo. Morao je pauzirati.

Hajduk je, dakle, jači za još jednog povratnika, Dino Mikanović ante portas, posljednju utakmicu za Hajduk odigrao je još tamo 26. travnja u Velikoj Gorici protiv Gorice (0:0), dakle evo se vraća nakon puna tri mjeseca.

Na Hajdukovoj listi službenih nastupa svih vremena, Dino Mikanović sa 84 nastupa nalazi se trenutačno na 168. mjestu zajedno s još trojicom igrača, a to su Darijo Srna, Igor Tudor i Franko Andrijašević. Čekamo Mikanovićev 85. nastup za Hajduk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 13:47