StoryEditor
Hajdukdrugi krug

Danas odluka o novom Nadzornom odboru Hajduka: tko su sedmorica veličanstvenih?

15. prosinca 2018. - 09:00
nadzorni_odbor4-241118

Večeras točno u 21 sat Hajduk će dobiti svoj novi Nadzorni odbor. Tada je najavljena objava rezultata današnjeg drugog kruga izbora za NO "bijelih" na konferenciji za medije u press salonu stadiona na Poljudu. Saznat ćemo tom prigodom imena novih sedam ljudi koji će dobiti mandat nadziranja rada kluba s Poljuda.

Prvi krug izbora održan je 24. studenoga i tada je izabrano 12 kandidata. U međuvremenu je jedan od njih Splićanin Ante Armanda povukao kandidaturu. Tako će večeras članovi odlučivati između 11 imena od kojih će sedmorica biti izabrani u novi NO. U utrci za sedam mjesta u novom NO-u Hajduka ostali su abecedenim redom: Denis Alajbeg, Denis Burmaz, Krešimir Krolo, Tin Laušić, Duje Malenica, Nino Martinić, Marko Mustapić, Ivica Močić, Benjamin Perasović, Sergije Popović i Davor Živković.

I u drugom krugu članovi će danas moći glasovati elektronskim putem, ali samo članovi koji su se za taj način iskazivanja svoje demokratske volje prijavili zaključno s 10. prosincem. Članovima koji su registrirali za online glasovanje u prvom krugu registracija automatski vrijedi i za drugi krug. Naravno, glasovanje će biti moguće i fizički danas od 8 do 19 sati u prostorijama Odjela za članstvo za Poljudu. Online glasovanje startalo je u ponoć u noći s petka na subotu i traje večeras do 20 sati. Već sat kasnije bit će poznati rezultati.

Iza Hajduka je vrlo turbulentna godina koja je na taj način i udarila pečat na mandat aktualnog NO. U mandatu ovog NO-a promijenila su se nevjerojatna četiri predsjednika uprave (Marin Brbić, Marijana Bošnjak, Ivan Kos i aktualni prvi čovjek kluba Jasmin Huljaj), zatim tri sportska direktora (Goran Vučević, Mario Branco i aktualni Saša Bjelanović) te čak sedam trenera (Damir Burić, Marijan Pušnik, v.d. trenera Marko Lozo, Joan Carrillo, Željko Kopić, Zoran Vulić i aktualni Siniša Oreščanin). Previše! U rukama novih nadzornika je tako sada, između ostalog, i sudbina Huljaja i Bjelanovića.

Od novih nadzornika traži se prije svega aktivan nadzor rada kluba, a ne da se događaju ovakve ili slične situacije, pa da NO dođe kao kratica za nojeve, životinje koje prati (pogrešan) glas da u slučaju opasnosti zabijaju glavu u pijesak. No, od novog NO-a očekuje se i stabilizacija kluba kao i pomoć prilikom uspostavljanja sustava koji funkcionira. Ne smije se više događati da odlazak bilo koga s Poljuda, neovisno o funkciji, klub ovoliko uzdrma. Naravno, ne treba očekivati od novog NO-a nikakva čuda preko noći. Nadzornici u osnovi uglavnom samo nadziru (osim što biraju Upravu), a Uprava upravlja, treneri vode momčad, igrači igraju. Svatko ima svoj dio posla. Skupština kluba najavljena je za četvrtak 20. prosinca.

item - id = 579940
related id = 0 -> 1129689
related id = 1 -> 1129536
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2021 07:07