StoryEditorOCM
Hajdukkalkulacije

Chelsea stiže na Poljud? Mala je šansa, ali ako se sve posloži... Evo kako bi moglo doći do te situacije

Piše SPORT SD
29. svibnja 2024. - 13:46

Ponovno je došlo ono vrijeme godine za Hajduk, sezona je gotova, nažalost bez srebrnine. Treba posložiti momčad za iduću sezonu, vidjeti tko ostaje, tko odlazi, tko dolazi...

U ovo vrijeme već se gleda i razmišlja o Europi, računa se na kojeg bi protivnika Hajduk mogao, tko bi bio najopasniji, koga bi valjalo izbjeći. 

Pa se raspravlja kolike su šanse napokon domoći se te skupine, makar i Konferencijske lige. Zadnji put grupa se igrala u sezoni 2010./11., valjalo bi to ponoviti, a trebat će se dobro pripremiti ovo ljeto. Neće bit lak put.

Hajduk počinje u drugom pretkolu Konferencijske lige, gdje će biti nositelj, kao i Osijek. Bit će već ovdje nekih imena koja nisu šala. Na primijer, švedski Hacken, prvak 2022. godine, trećeplasirani sezonu poslije. Tu su i norveški Brann i Tromso, ali i Slask Wroclaw, kojemu je prvenstvo Poljske izmaklo na gol razliku.

image

Hajduk je na zimskim pripremama igrao protiv Slaska. Bijeli su slavili s 3:1

Robert Matić/Hajduk.hr

Ždrijeb u kojem će Hajduk saznati prvog europskog protivnika održat će se 19. lipnja. 

Ako prođe, Hajduk će biti nositelj i u trećem pretkolu, dok bi u eventualnom play-offu izgubio taj status. Ista situacija vrijedi i za Osijek.

Bezbroj je kombinacija i ništa nije uklesano u kamenu. Ipak, neke stvari se već znaju, pa se tako projekcije za play-off već rade. Naravno, ako Hajduku pođu za rukom prva dva izazova. Ne valja računati unaprijed prolaze i upisivati pobjede, fokus treba biti na prvom protivniku.

Ali, nemoguće je ne "poćiriti", istražiti na koga bi Hajduk mogao naletjeti. Ljudska znatiželja je prejaka. Football Meets Data, poznati hrvatski portal na Twitteru koji se bavi raznim statistikama i predviđanjima, složio je potencijalne protivnike Hajduka i Osijeka u play-offu. A imena su nevjerojatna.

Odmah oči bode Chelsea, engleski velikan završio je šesti u engleskom prvenstvu, vodi ga to u Konferencijsku ligu. Ako se sve poklopi...

Tu su i drugi velikani, Fiorentina, koja može izbjeći "konferenciju" iduće sezone ako pobijedi u finalu ove, Kopenhagen, Betis, Cluj, Legia, Lens, Genk...

image

Chelsea će svoj europski put iduće sezone započeti u play-offu Konferencijske lige

Henry Nicholls/Afp

Eto, zaletili smo se, pogledali što čeka Hajduk tri koraka unaprijed. Loš koeficijent uglavnom znači opasni protivnici u Europi. Lista je još podložna promjenama, ovo su tek prve prognoze.  Ali, ima još do play-offa. Treba prvo riješiti drugo pretkolo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 13:11