StoryEditorOCM
Hajdukzavršili s bijelima

Četvorici se bliži kraj u dresu Hajduka, neki bi mogli ostat u HNL-u, sprema li se još jedan veliki oproštaj za vikend?

Piše K. M.
14. svibnja 2024. - 14:01

Drugih naznaka nema, a nije ni neka nova informacija da četvorici igrača Hajduka krajem svibnja ističe ugovor. Nije ni tajna da bi mjesec dana nakon njih prema izlazu trebao i sportski direktor Mindaugas Nikoličius nakon što je podnio ostavku. Nikoličiusu ističe ugovor i trenutno je njegov status unatoč ostavci još u zraku. No, dok se još ne zna tko će nastaviti krajem lipnja kao sportski direktor teško je i očekivati da će se u ovom trenutku produživati ugovori koji ističu u svibnju.

Lista kaže da su među njima Nikola Kalinić, Vadis Odjidja-Ofoe, Dino Mikanović i Filip Čuić. Za potonji dvojac postoji interes u HNL-u, konkretno u Osijeku pa bi Opus Arena mogla biti novi dom nakon Poljuda za Čuić i Mikanovića. Desnom beku ‘bijelih‘ nije stran plavo-bijeli dres koji je nosio u mlađim kategorijama prije nego se priključio kadetima Hajduka, a Čuić bi Osječanima mogao popuniti prazninu u napadu nakon Ramona Miereza koji je blizu izlaznog transfera na ljeto. 

image
Ivan Perić/cropix/
image
Vojko Bašić/Cropix

Odjidja-Ofoe je bio blizu odlaska i na zimu, ali je dobio priliku da se na pripremama proba nametnuti još jednom za prvu momčad. S obzirom na nogometni životopis stigao je kao pojačanje, ali tu titulu nije opravdao. Dugo se muči s pronalaskom forme, a u padu je od kiksa protiv PAOK-a i upitno je zašto u završnici prvenstva kad nema više imperativa dobiva minute pored mlađih igrača na klupi. 

Njegov odlazak krajem svibnja je vjerojatno najsigurniji od svih sigurnih dok se isto ne može kazati za Nikolu Kalinića. Ove zime je imao drugi povratak i drugu priliku za napasti s Hajdukom titulu prvaka, ali ponovno je završilo bez uspjeha. Nakon što se nije našao na istoj razini s Ivanom Lekom prošlog ljeta uzeo je pauzu, a mnogi su se pitali je li to značio kraj karijere. 

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić /Cropix

Dugo se nije znalo koju je odluku donio, a onda se otvoreno u studenom počelo govoriti o njegovom povratku. Prvi povratak obilježile su ozljede, a drugi igranje za euro mjesečno što je marketinški odjeknulo u nogometnom svijetu. Upisao je ovog proljeća 10 nastupa (455 minuta) i zabio dva gola, jedan Slaven Belupu te jedan Rudešu, a u šest utakmica je izostao zbog ozljeda. 

Hajduk je na proljeće prosuo jesensku prednost i upropastio svaku priliku za ispuniti ciljeve postavljene na početku sezone. Šampionske ambicije su se ispuhale, imperativa nema, a osjeti se to, nažalost, i na rezultatima nakon ispadanja iz utrke za Kup i titulu prvaka. Do kraja prvenstva su ostale samo još dvije utakmice, a jedna je na Poljudu i to nedjelju (17 sati) protiv Gorice, a baš ta utakmica bi mogla biti Kalinićeva oproštajna od splitske publike u dresu Hajduka. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 05:05