StoryEditorOCM
Hajdukstručno oko

Branko Karačić: Jedan ‘bijeli‘ me posebno iznenadio, no Hajduk ne smije biti zadovoljan stanjem, ako im se ovo dogodi...

Piše Toni Bilić
18. prosinca 2023. - 08:50

Derbi je bio siromašan, osjetila se prevelika važnost utakmice. No, Dinamo nije ostvario svoje ciljeve, a Hajduk jest, jer su ‘bijeli‘ ostali neporaženi i zadržali prednost od sedam bodova pred Zagrepčanima (uz dvije utakmice više). Hajduk sada ima dobru podlogu za proljeće, da iskoristi turbulencije koje je Dinamo imao kroz cijelu jesen.

Hajduk je bio hrabar, kod njegovih mladića Sigura i Pukštasa nije bilo straha. Livaja je u prvom poluvremenu bio dosta aktivan, istrpio je mnoge udarce. Diallo se dobro suprotstavio kvalitetnom Kaneku. Pukštas me iznenađuje mirnoćom u sredini, on i Krovinović su dobro parirali Dinamovom veznom redu. Pukštas ima sjajan ulazak iz drugog plana, no „modri“ su to dobro kontrolirali i nisu mu dali da bude opasan kao u drugim susretima.

Čestitam Karoglanu na pripremi utakmice, Dinamo je bio sterilan i nije stvorio niti jednu stopostotnu šansu. ‘Modri‘ su se mučili cijeli ovaj prvi dio sezone, ni sada u derbiju nisu imali prepoznatljivu igru. Svi bismo željeli atraktivniju igru obiju momčadi, ali poznato je da su treneri ovisni o rezultatu i to im stvara opterećenje. No, ipak bi trebali biti malo hrabriji, za veće zadovoljstvo gledatelja. Gledatelji nisu sretni nakon ovakvog derbija, ali Hajdukovi navijači su ipak sretniji.

Bilo je lijepo vidjeti puno ljudi na tribinama, no transparent ‘Mrzim Dinamo‘ ne dolikuje Hajdukovim navijačima, to me malo razočaralo. Svatko bi trebao navijati za svoj klub.

Sada slijedi prvenstvena stanka i zimski prijelazni rok. Hajduk zna da nema širinu i trebao bi dovesti neke igrače, Dinamo se stalno mučio i sigurno će se pojačati. ‘Bijeli‘ ne smiju biti zadovoljni trenutačnim stanjem, jer dogodi li im se jedan ili dva kiksa, Dinamo će to iskoristiti. Zato i Hajduk mora dovesti neke nove igrače. Nakon gotovo 20 godina dominacije ‘modrih‘, Hajduk im se približava, jesenski je prvak i ima priliku ostati na prvome mjestu i do kraja sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:04