StoryEditorOCM
Domaći nogometteška situacija

Zadnji put kad se ovo Hrvatskoj dogodilo, izbornik je dobio otkaz u avionu

Piše SPORT SD
15. listopada 2023. - 23:44

Hrvatska nogometna reprezentacija drugu utakmicu zaredom pretrpila je poraz u kvalifikacijama za Euro 2024. godine. Wales je slavio rezultatom 2:1 i gurnuo Vatrene u velike probleme mjesec dana prije kraja ciklusa.

Nakon nova izgubljena tri boda, Hrvatska više ne ovisi sama o sebi te je izravni plasman na veliko natjecanje postao upitan. Ono što je također izvađeno iz Pandorine kutije jest i rasprava o tome trese li se stolica Zlatku Daliću. Naime, posljednji put Hrvatska je ubilježila uzastopne poraze u kvalifikacijama prije 10 godina, kada su krvnici bili Belgija i Škotska, pišu Sportske novosti.

Tadašnji izbornik Igor Štimac platio je ceh i bio smijenjen u avionu na povratku u Hrvatsku, a reprezentacija se našla u problemima pred Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Dalić možda još nije pred otkazom, ali jedna je koincidencija ipak nevjerojatna. Naime, poraz od Belgije dogodio se 11. listopada 2013., a Škotska nas je pobijedila samo četiri dana kasnije. Današnji dan obilježava točno 10 godina od tog poraza i posljednjeg uzastopnog debakla, a sada se povijest ponovila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 06:25