StoryEditorOCM
Domaći nogometvrije u maksimiru

Velika drama i preokret uoči izbora u Dinamu: Bad Blue Boysi ga prozvali, on u ključnom trenutku podnio ostavku

Piše Sport SD
9. ožujka 2024. - 22:23

Večer prije planirane skupštine na kojoj će doći do izbora novog predsjednika Dinama, prema informacijama koje su se pojavile u medijima došlo je do neočekivanog razvoja događaja. Naime, navodno se jedna od 35 osoba koju je Nikola Hanžel postavio u skupštinu putem liste iz II. izborne jedinice, kako bi bila blizak suradnik Mirka Barišića, odlučila povući se s te pozicije.

Denis Oroši, čija je povezanost s navijačima Partizana postala javna tajna, napustio je svoju ulogu, što je iznenadilo mnoge. Na utakmici protiv PAOK-a Bad Blue Boysi su podignuli transparent na kojem se ironično pitaju za koga Oroši navija u susretu Dinama i PAOK-a s obzirom na to da navijači Partizana i grčkog kluba gaje prijateljske odnose, pišu Sportske novosti.

Dinamov statut predviđa situacije u kojima neki od skupštinara napuste svoje pozicije, zbog čega svaka izborna lista ima pet zamjena. Stoga će Mario Marčec preuzeti poziciju koju je napustio Oroši, s obzirom na to da je prvi na listi zamjena.

Ranije je već utvrđeno da je kandidatura Gorana Babića, koji je izabran u skupštinu u II. izbornoj jedinici, u sukobu sa Statutom i Zakonom o sportu. Stoga je njegovo mjesto u skupštini preuzela prva osoba s liste zamjenika, Zdenko Kalkan.

Borba u Maksimiru je na vrhuncu i trenutno traje borba za svaki glas. Prema svemu sudeći, na skupštini će izbor za predsjednika biti jako tijesan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 18:43