stdClass Object ( [id] => 1022800 [title] => Upoznajte obitelji Silić iz Dicma: otac Damir bio je odličan golman, a sva tri sina krenula su njegovim putem. O dvojici biste mogli još puno čitati [alias] => upoznajte-obitelji-silic-iz-dicma-otac-damir-bio-je-odlican-golman-a-sva-tri-sina-krenula-su-njegovim-putem-o-dvojici-biste-mogli-jos-puno-citati [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Narodna poslovica da ne pada jabuka ispod kruške vrlo često se potvrđuje među obiteljima koje nazivamo sportskima. Stopama sportski uspješnih očeva ili majki u pravilu nastavljaju njihovi potomci. Često u sasvim drugim i posve različitim sportovima i sportskim disciplinama, kao što je to slučaj u splitskoj sportskoj obitelji Vlašić.

Rijeđi je slučaj da svi potomci nastave u istom sportu i na istoj poziciji svojih roditelja. Upravo je to slučaj u obitelji Silić u Dicmu u kojoj su stopama uspješnog nogometnog vratara Damira krenuli njegovi sinovi Mirko, Josip i Toni. S velikim izgledom da ga dvojica potonjih uspješno nadmaše, možda i nemjerljivo.

S Damirom smo dogovarali raditi priču o ovoj sportskoj obitelji sa svim njenim članovima. Iako je Damir obećao da će nastojati okupiti sinove u dogovoreno vrijeme to se nije dogodilo. Upravo je okupljanje Silića, zbog svih obveza koje imaju, najveći problem na kojega se posebno žali njihova majka i Damirova supruga Dijana.

Damir Silić, danas 49-godišnji zaposlenik tvrtke “Lager Max” u radnoj zoni Kukuzovac, prvi put se u ulozi vratara ligaške nogometne ekipe našao kao dvadesetogodišnjak i to posve slučajno.

‘Sada igram samo na balote’

– Volio sam nogomet kao i sva djeca, ali mi je nekako najviše ležala uloga vratara. Kao takav igrao sam za našu dicmansku malonogometnu ekipu “Sveti Jakov”. U to vrijeme, 1991. godine, za prvotimce sinjskog “Junaka” branili su Ivica Roguljić i moj sumještanin Žarko Gabrilo. Dogodilo se da je Gabrilo slomio ruku pa je Roguljić ostao bez zamjene. Njih dvojica, koji su me gledali na malonogometnim turnirima, došli su kod mene i nagovorili da dođem u “Junak”. Poslije manje od tri mjeseca treniranja stao sam na vrata prvotimaca sinjskih plavih i s Roguljićem 1991./1992. godine branio u Drugoj ligi HNL-a – kaže Silić.

Stasiti čuvar nogometne mreže iz Dicma u “Junaku” je ostao sedam, osam godina i sa sinjskim klubom ostvario svoje najveće sportske uspjehe.

– “Junak” je 1996. godine izborio plasman u 1 B ligu. U to vrijeme na vratima smo bili Vedran Runje i ja. Od ukupno trideset prvenstvenih utakmica ja sam branio na sedamnaest, a Vedran na trinaest. Iz Sinja sam otišao 1997. godine, a onda sam po dvije godine branio vrata triju klubova. Najprije u prološkoj “Mladosti”, zatim 1999. prelazim u “Uskok”, dvije godine kasnije u “Dugopolje” da bi poslije dvije godine stao na vrata “Hrvaca” u kojima sam ostao do 2006. godine kada sam zaključio svoju sportsku karijeru između vratnica.

Nisam potpuno napustio sportski teren već sam sve do unatrag dvije-tri godine nastavio braniti za ekipu veterana Dicma. Onda sam nogometnoj lopti kao aktivni igrač rekao ‘zbogom’ i prešao među balotare jer je ta igra primjerenija ljudima moje životne dobi i starijima.

Na nogometnim terenima pamte vas i kao suca?

- Počeo sam suditi s 27 godina. Prvi put sam dijelio nogometnu pravdu 1998. godine. Zapravo, dok sam igrao u Drugoj ligi sudio sam trećeligašima. Poslije završetka igračke karijere nastavio sam posao nogometnog suca, sve do ove naprasno prekinute sezone. Pandemija koronavirusa me umirovila i kao suca pa ću tako na pragu svoje pedesete godine života definitivno objesiti kopačke o klin.

Uz to što ste branili za svoje ekipe redovito ste pucali s ‘bijele točke’. Koji vam je primljeni gol najteže pao i koji promašeni penal pamtite s najvećom gorčinom?

– Oba slučaja vezana su za istu utakmicu, osminu fnala kupa protiv “Istre”. Zarana smo poveli, dominirali, imali prilike iako smo igrali protiv od sebe sportski jače ekipe i bure koja nas je tukla u prsa. I onda se krajem prvog poluvremena, upravo zahvaljujući jednom snažnom refulu bure, dogodilo da gosti izjednače. Nisam bio kriv za gol, ali je meni bilo i ostalo posve krivo što je “Istra” na taj način postigla zgoditak. U drugom poluvremenu njihov bunker za nas je ostao neprobojan pa se prešlo na pucanje penala. Uspjeli smo, bili smo bolji u izvođenju udaraca s jedanaest metara, ali ja sam umalo postao tragičar ekipe. Kako se znalo da dobro izvodim udarce s ‘bijele točke’ i mene je trener odredio da pucam penal. Moj udarac završio je na prečki, prisjeća se Damir.

Inače, Damir je uplovio u bračnu luku s Dijanom s kojom je dobio tri sina: Mirka 1997., Josipa 1999. i Tonija 2004. godine. Od 190 centimetara visokog oca za dva centimetra manji je jedino Mirko. Josip je nadrastao Damira za jedan centimetar, a najmlađi Toni, kojemu je tek 16 godina i još nije prestao rasti, dosegnuo je visinu od 194 centimetra. Naravno da je Damir želio i poticao svoje potomke da budu sportaši i da, po mogućnosti, budu čuvari mreže u svojim ekipama na nogometnim terenima.

Mirko nije ostvario očevu želju. Prvo dijete Damira i Dijane u dobi od osam, devet godina počelo je upijati nogometna znanja u NK “Dugopolje”. Dakako, kao vratar. Mirko je za “Dugopolje” branio do kadetskog uzrasta. Onda je odustao od nogometa i počeo trenirati judo. Uskoro je odustao od svega.

Ali je zato s Dicmankom Anđelom sklopio doživotni savez, rezultat kojega je tijekom prošle godine stigao Danijel, njihovo prvo dijete i prvi unuk Damira i Dijane. Mirko je danas posvećen obitelji o kojoj skrbi kao profesionalni vozač. Iako je, kažu, imao potencijal, vjerojatno i za nadmašiti očeve sportske uspjehe, odlučio je da mu sport bude samo rekreacija.

Puno uspješnijim sportskim putem, čija konačna trasa još nije definirana, krenuo je Josip. I Josipa je otac Damir, kada je njegovu srednjem sinu bilo osam, devet godina, doveo u “Dugopolje”. U dugopoljskom klubu Josip je prošao sve selekcije, a danas je prvi vratar seniorske momčadi i kapetan ekipe ovoga drugoligaša.

Korona je sve uneredila

– Od prvog dolaska u “Dugopolje” do danas izbivao sam samo pola sezone kada sam kao kadet nastupao za “Adriatic” u prvoj kadetskoj ligi HNL-a. Iz toga izleta pamtim da smo kadetima “Dinama”, koji je pune dvije godine na svim terenima žario i palio, nanijeli prvi poraz. Ubrzo sam se vratio u matični klub te se priključio juniorskoj ekipi koja je tada nastupala u Prvoj juniorskoj ligi HNL-a. Na vratima seniorske ekipe “Dugopolja” debitirao sam protiv “Dinama 2” u prosincu 2017. godine zahvaljujući povjerenju koje je u mene imao Mario Smodlaka, tada trener juniora, a danas sportski direktor “Dugopolja”.

Kada ste stali na vrata seniorske momčadi preuzeo vas je trener vratara Ivica Roguljić?

– Da, Roguljić je bio moj prvi trener u seniorskoj momčadi. Najveći utjecaj na moj razvoj kroz omladinski pogon imao je Ivica Balić, a u seniorskoj ekipi Hrvoje Sunara, trener vratara u “Hajduku”, koji mi i danas pomaže svojim savjetima.

Josip Silić po naobrazbi je medicinski tehničar.

Iako je to deficitarno zanimanja tim se poslom ne bavi, a ne zna hoće li i ubuduće?

- Zbog obveza koje imam kao drugoligaški igrač posao u medicinskoj struci za sada je u drugom planu. Još ću sigurno jednu sezonu provesti u “Dugopolju” gdje želim nastaviti svoj razvoj. Dalje ovisi o meni i kvalitetu moje igre kao i o Tomislavu Dujmoviću koji se brine o mojoj karijeri. Neki klubovi iz Prve HNL već su pokazivali interes. Vjerujem u iskorak u viši rang. Šteta što je pandemija koronavirusa uneredila ovu sezonu.

Jesu li pandemijske mjere unazadile sportaše i vas osobno?

– ​Vjerujem da mene nisu jer nisam imao dana bez treninga. Najprije s bratom Tonijem odradim teretanu koju imamo u kući, a onda obojica idemo na trening s loptom na igralište u Dugopolju. Ništa mi nije teško jer imam potporu obitelji i moje djevojke Karle, prave Dicmanke. Vjerujem da ću među vratnicama ostvariti puno veće sportske uspjehe od dosadašnjih – zaključuje Josip.

Silići vjeruju da bi njihov sportski obiteljski dragulj mogao postati najmlađi Toni. I njegova polazna stanica bilo je “Dugopolje” u čijem je omladinskom pogonu proveo od 2011. do 2013. godine

– Dok je branio za “Dugopolje” zapazili su ga iz “Hajduka” i vodili ga po turnirima. Tako je Toni 2013. završio na Poljudu. Najveći utjecaj na njegov razvoj kao vratara imao je trener Zlatko Runje. Danas ga u kadetima trenira Darko Franić, a u juniorima Ivica Roguljić. Još su ga trenirali Miljenko Brkić, Vladimir Balić i Stipe Radovančić. Svi njegovi dosadašnji treneri tvrde da je Toni veliki potencijal. To vidim i ja, ali kao otac sebe uvjeravam da sam subjektivan. Iako mu je tek šesnaest godina Toni je danas vratar kadeta “Hajduka”, tri puta je branio za klupsku juniorsku ekipu, a isto toliko puta nastupio je za nogometnu reprezentaciju Hrvatske U-15 uzrasta – kaže otac Damir, uz suprugu Dijanu velika žrtva sportskih karijera svoje djece.

– Već gotovo petnaest godina ja sam njihov vozač. Najprije sam u Dugopolje počeo voziti Mirka, nakon toga Josipa, sve dok on sam nije počeo voziti, a posljednjih osam godina na svakodnevni trening iz Dicma sam u Split i natrag vozio Tonija. Otkako je Toni zbog pohađanja nastave u srednjoj ekonomskoj školi morao stanovati u Splitu laknulo mi je, imam malo vremena i za sebe i balote s društvom – kaže Damir koji svaki slobodni trenutak kao ponosni djed provodi s unukom Danijelom.

Teško ih je okupiti oko stola

Dijana Silić je majka i supruga. Iako je djelatna policijska službenica ni nju ne slušaju kada se radi o okupljanju za obiteljskim stolom. Na kojega ona svakodnevno iznosi obroke koje priprema s pažnjom i ljubavi. Čija količina je pozamašna jer nije lako nahraniti sva četiri “vuka” koji u svojim svakodnevnim aktivnostima troše goleme količine energije.

– Što se tiče hrane sretna sam što nisu izbirljivi. Kada imaju intenzivne treninge ili utakmice jedu kao termiti. Od mesa najviše piletinu i teletinu, ali i puno povrća i, naravno, voća. Josipu kroz posljednja dva mjeseca po preporuci nutricionista pripremam posebne obroke. Najteže mi pada što ih nikako u isto vrijeme ne mogu okupiti oko stola. Uz pripremu hrane ja se brinem i o njihovoj odjeći. Svakoga dana se pere i suši. Moja je sreća što najčešće nose sportsku odjeću koja se ne mora peglati.
Pitate mi idem li na utakmice? Rijetko. Bila sam nekoliko puta i nisam se osjećala ugodno. Dok ja gledam svoje sinove pojedini navijači nezadovoljni njihovim potezima ispaljuju rafale psovki na račun njihove daljnje i bližnje rodbine, uključujući i mene. Ti psovači mene ne poznaju, ne znaju niti da sam u gledalištu, ali ja se u takvim prilikama nelagodno osjećam i zato na utakmice odem posve rijetko – kaže nam Dijana.

---

Svi vezani uz Roguljića

Trojica uspješnih vratara iz obitelji Silić vezana su za Ivicu Roguljića, nekadašnjega dugodišnjeg čuvara vrata “Junaka” koji se poslije prestanka igračke karijere dokazao uspješnim trenerom vratara.

Nakon što je Damira doveo u “Junak” Roguljić ga je trenirao sve do Silićeva napuštanja sinjskog kluba. Kada je Josip privukao na sebe pažnju u “Dugopolju” upravo ga je Roguljić počeo ‘oblikovati’. Danas je Roguljić trener u “Hajduku” gdje je, uz druge, radio s najmlađim Tonijem.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => vratarska dinastija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) ) [extra_fields_search] => vratarska dinastija 1 1 1 1 1 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-05-21 10:00:48 [created_by] => 3221 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-05-24 12:57:00 [modified_by] => 3221 [publish_up] => 2020-05-24 12:57:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 25 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/05\/21\/13699634.jpg","\/images\/slike\/2020\/05\/21\/13699632.jpg","\/images\/slike\/2020\/05\/21\/13699628.jpg","\/images\/slike\/2020\/05\/21\/13699630.jpg","\/images\/slike\/2020\/05\/21\/13699626.jpg","\/images\/slike\/2020\/05\/21\/13701148.jpg","\/images\/slike\/2020\/05\/21\/13701150.jpg","\/images\/slike\/2020\/05\/21\/13701152.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ante \u010cizmi\u0107\/HANZA MEDIA","Ante \u010cizmi\u0107\/HANZA MEDIA","Ante \u010cizmi\u0107\/HANZA MEDIA","Ante \u010cizmi\u0107\/HANZA MEDIA","Ante \u010cizmi\u0107\/HANZA MEDIAUp","Veljko Martinovi\u0107\/Dalmatinski portal","Veljko Martinovi\u0107\/Dalmatinski portal","Privatni Album"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Damir i Josip Sili\u0107, otac i sin vratari","","","","","Toni Sili\u0107, vratar kadeta Hajduka","Otac i dva sina, Damir, Josip i Toni, svi vratari","Mirko Sili\u0107, za vremena dok je branio u pionirima i kadeta Dugopolja"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1282","k_13699634_1280.jpg":"1280x1280","k_13699634_1024.jpg":"1024x1024","k_13699634_640.jpg":"640x640","k_13699634_480.jpg":"480x480","k_13699634_340.jpg":"340x340","k_13699634_220.jpg":"220x220","o_13699634_1280.jpg":"1280x854","o_13699634_1024.jpg":"1024x683","o_13699634_640.jpg":"640x427","o_13699634_480.jpg":"480x320","o_13699634_340.jpg":"340x227","o_13699634_220.jpg":"220x146","h_13699634_1280.jpg":"1280x854","h_13699634_1024.jpg":"1024x683","h_13699634_640.jpg":"640x427","h_13699634_480.jpg":"480x320","h_13699634_340.jpg":"340x227","h_13699634_220.jpg":"220x147","pp_13699634_1280.jpg":"1006x1280","pp_13699634_1024.jpg":"805x1024","pp_13699634_640.jpg":"503x640","pp_13699634_480.jpg":"377x480","pp_13699634_340.jpg":"267x340","pp_13699634_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1281","k_13699632_1280.jpg":"1280x1280","k_13699632_1024.jpg":"1024x1024","k_13699632_640.jpg":"640x640","k_13699632_480.jpg":"480x480","k_13699632_340.jpg":"340x340","k_13699632_220.jpg":"220x220","o_13699632_1280.jpg":"1280x854","o_13699632_1024.jpg":"1024x683","o_13699632_640.jpg":"640x427","o_13699632_480.jpg":"480x320","o_13699632_340.jpg":"340x226","o_13699632_220.jpg":"220x146","h_13699632_1280.jpg":"1280x854","h_13699632_1024.jpg":"1024x683","h_13699632_640.jpg":"640x427","h_13699632_480.jpg":"480x320","h_13699632_340.jpg":"340x227","h_13699632_220.jpg":"220x147","pp_13699632_1280.jpg":"1006x1280","pp_13699632_1024.jpg":"805x1024","pp_13699632_640.jpg":"503x640","pp_13699632_480.jpg":"377x480","pp_13699632_340.jpg":"267x340","pp_13699632_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1231","k_13699628_1280.jpg":"1280x1280","k_13699628_1024.jpg":"1024x1024","k_13699628_640.jpg":"640x640","k_13699628_480.jpg":"480x480","k_13699628_340.jpg":"340x340","k_13699628_220.jpg":"220x220","o_13699628_1280.jpg":"1280x820","o_13699628_1024.jpg":"1024x656","o_13699628_640.jpg":"640x410","o_13699628_480.jpg":"480x307","o_13699628_340.jpg":"340x217","o_13699628_220.jpg":"220x141","h_13699628_1280.jpg":"1280x854","h_13699628_1024.jpg":"1024x683","h_13699628_640.jpg":"640x427","h_13699628_480.jpg":"480x320","h_13699628_340.jpg":"340x227","h_13699628_220.jpg":"220x147","pp_13699628_1280.jpg":"1006x1280","pp_13699628_1024.jpg":"805x1024","pp_13699628_640.jpg":"503x640","pp_13699628_480.jpg":"377x480","pp_13699628_340.jpg":"267x340","pp_13699628_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1123","k_13699630_1280.jpg":"1280x1280","k_13699630_1024.jpg":"1024x1024","k_13699630_640.jpg":"640x640","k_13699630_480.jpg":"480x480","k_13699630_340.jpg":"340x340","k_13699630_220.jpg":"220x220","o_13699630_1280.jpg":"1280x748","o_13699630_1024.jpg":"1024x598","o_13699630_640.jpg":"640x374","o_13699630_480.jpg":"480x280","o_13699630_340.jpg":"340x198","o_13699630_220.jpg":"220x128","h_13699630_1280.jpg":"1280x854","h_13699630_1024.jpg":"1024x683","h_13699630_640.jpg":"640x427","h_13699630_480.jpg":"480x320","h_13699630_340.jpg":"340x227","h_13699630_220.jpg":"220x147","pp_13699630_1280.jpg":"1006x1280","pp_13699630_1024.jpg":"805x1024","pp_13699630_640.jpg":"503x640","pp_13699630_480.jpg":"377x480","pp_13699630_340.jpg":"267x340","pp_13699630_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1319","k_13699626_1280.jpg":"1280x1280","k_13699626_1024.jpg":"1024x1024","k_13699626_640.jpg":"640x640","k_13699626_480.jpg":"480x480","k_13699626_340.jpg":"340x340","k_13699626_220.jpg":"220x220","o_13699626_1280.jpg":"1280x879","o_13699626_1024.jpg":"1024x703","o_13699626_640.jpg":"640x439","o_13699626_480.jpg":"480x329","o_13699626_340.jpg":"340x233","o_13699626_220.jpg":"220x151","h_13699626_1280.jpg":"1280x854","h_13699626_1024.jpg":"1024x683","h_13699626_640.jpg":"640x427","h_13699626_480.jpg":"480x320","h_13699626_340.jpg":"340x227","h_13699626_220.jpg":"220x147","pp_13699626_1280.jpg":"1006x1280","pp_13699626_1024.jpg":"805x1024","pp_13699626_640.jpg":"503x640","pp_13699626_480.jpg":"377x480","pp_13699626_340.jpg":"267x340","pp_13699626_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1000x667","k_13701148_1280.jpg":"1280x1280","k_13701148_1024.jpg":"1024x1024","k_13701148_640.jpg":"640x640","k_13701148_480.jpg":"480x480","k_13701148_340.jpg":"340x340","k_13701148_220.jpg":"220x220","o_13701148_1280.jpg":"1280x853","o_13701148_1024.jpg":"1024x683","o_13701148_640.jpg":"640x426","o_13701148_480.jpg":"480x320","o_13701148_340.jpg":"340x226","o_13701148_220.jpg":"220x146","h_13701148_1280.jpg":"1280x854","h_13701148_1024.jpg":"1024x683","h_13701148_640.jpg":"640x427","h_13701148_480.jpg":"480x320","h_13701148_340.jpg":"340x227","h_13701148_220.jpg":"220x147","pp_13701148_1280.jpg":"1006x1280","pp_13701148_1024.jpg":"805x1024","pp_13701148_640.jpg":"503x640","pp_13701148_480.jpg":"377x480","pp_13701148_340.jpg":"267x340","pp_13701148_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1000x667","k_13701150_1280.jpg":"1280x1280","k_13701150_1024.jpg":"1024x1024","k_13701150_640.jpg":"640x640","k_13701150_480.jpg":"480x480","k_13701150_340.jpg":"340x340","k_13701150_220.jpg":"220x220","o_13701150_1280.jpg":"1280x853","o_13701150_1024.jpg":"1024x683","o_13701150_640.jpg":"640x426","o_13701150_480.jpg":"480x320","o_13701150_340.jpg":"340x226","o_13701150_220.jpg":"220x146","h_13701150_1280.jpg":"1280x854","h_13701150_1024.jpg":"1024x683","h_13701150_640.jpg":"640x427","h_13701150_480.jpg":"480x320","h_13701150_340.jpg":"340x227","h_13701150_220.jpg":"220x147","pp_13701150_1280.jpg":"1006x1280","pp_13701150_1024.jpg":"805x1024","pp_13701150_640.jpg":"503x640","pp_13701150_480.jpg":"377x480","pp_13701150_340.jpg":"267x340","pp_13701150_220.jpg":"173x220"},{"size0":"774x1600","k_13701152_1280.jpg":"1280x1280","k_13701152_1024.jpg":"1024x1024","k_13701152_640.jpg":"640x640","k_13701152_480.jpg":"480x480","k_13701152_340.jpg":"340x340","k_13701152_220.jpg":"220x220","o_13701152_1280.jpg":"1280x2645","o_13701152_1024.jpg":"1024x2116","o_13701152_640.jpg":"640x1322","o_13701152_480.jpg":"480x992","o_13701152_340.jpg":"340x702","o_13701152_220.jpg":"220x454","h_13701152_1280.jpg":"1280x854","h_13701152_1024.jpg":"1024x683","h_13701152_640.jpg":"640x427","h_13701152_480.jpg":"480x320","h_13701152_340.jpg":"340x227","h_13701152_220.jpg":"220x147","pp_13701152_1280.jpg":"1006x1280","pp_13701152_1024.jpg":"805x1024","pp_13701152_640.jpg":"503x640","pp_13701152_480.jpg":"377x480","pp_13701152_340.jpg":"267x340","pp_13701152_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15160609 Threads: 2 Questions: 3166373805 Slow queries: 7088003 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235278040 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) ) [link] => /sport/domaci-nogomet/upoznajte-obitelji-silic-iz-dicma-otac-damir-bio-je-odlican-golman-a-sva-tri-sina-krenula-su-njegovim-putem-o-dvojici-biste-mogli-jos-puno-citati-1022800 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/upoznajte-obitelji-silic-iz-dicma-otac-damir-bio-je-odlican-golman-a-sva-tri-sina-krenula-su-njegovim-putem-o-dvojici-biste-mogli-jos-puno-citati-1022800?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 679176 [name] => Dicmo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dicmo [link] => /tag/dicmo ) [1] => stdClass Object ( [id] => 444538 [name] => josip silić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => josip-silic [link] => /tag/josip-silic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 608937 [name] => Damir Silić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-05-24 14:59:16 [main_article_id] => 0 [alias] => damir-silic [link] => /tag/damir-silic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 608938 [name] => Toni Silić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-05-24 14:59:16 [main_article_id] => 0 [alias] => toni-silic [link] => /tag/toni-silic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => vratarska dinastija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Upoznajte obitelji Silić iz Dicma: otac Damir bio je odličan golman, a sva tri sina krenula su njegovim putem. O dvojici biste mogli još puno čitati [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3221 [name] => Toni Paštar [username] => toni-pa-tar [email] => toni-pa-tar@sd.hr [password] => $2y$10$fnIsitcCtERHQO9iLG7wKepiKljq83Z5/T8x2eWKQXRVy5Xs2GB2K [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/toni-pastar-3221 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1739 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/553f6f1a5809e40cf66c83fb1533812b?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/05/21/13699634.jpg [galleryCount] => 8 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ante Čizmić/HANZA MEDIA [mainImageDesc] => Damir i Josip Silić, otac i sin vratari [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/05/21/13699634.jpg [title] => Damir i Josip Silić, otac i sin vratari Ante Čizmić/HANZA MEDIA ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/05/21/13699632.jpg [title] => Ante Čizmić/HANZA MEDIA ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/05/21/13699628.jpg [title] => Ante Čizmić/HANZA MEDIA ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/05/21/13699630.jpg [title] => Ante Čizmić/HANZA MEDIA ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/05/21/13699626.jpg [title] => Ante Čizmić/HANZA MEDIAUp ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/05/21/13701148.jpg [title] => Toni Silić, vratar kadeta Hajduka Veljko Martinović/Dalmatinski portal ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/05/21/13701150.jpg [title] => Otac i dva sina, Damir, Josip i Toni, svi vratari Veljko Martinović/Dalmatinski portal ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/05/21/13701152.jpg [title] => Mirko Silić, za vremena dok je branio u pionirima i kadeta Dugopolja Privatni Album ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Narodna poslovica da ne pada jabuka ispod kruške vrlo često se potvrđuje među obiteljima koje nazivamo sportskima. Stopama sportski uspješnih očeva ili majki u pravilu nastavljaju njihovi potomci. Često u sasvim drugim i posve različitim sportovima i sportskim disciplinama, kao što je to slučaj u splitskoj sportskoj obitelji Vlašić.

Rijeđi je slučaj da svi potomci nastave u istom sportu i na istoj poziciji svojih roditelja. Upravo je to slučaj u obitelji Silić u Dicmu u kojoj su stopama uspješnog nogometnog vratara Damira krenuli njegovi sinovi Mirko, Josip i Toni. S velikim izgledom da ga dvojica potonjih uspješno nadmaše, možda i nemjerljivo.

S Damirom smo dogovarali raditi priču o ovoj sportskoj obitelji sa svim njenim članovima. Iako je Damir obećao da će nastojati okupiti sinove u dogovoreno vrijeme to se nije dogodilo. Upravo je okupljanje Silića, zbog svih obveza koje imaju, najveći problem na kojega se posebno žali njihova majka i Damirova supruga Dijana.

Damir Silić, danas 49-godišnji zaposlenik tvrtke “Lager Max” u radnoj zoni Kukuzovac, prvi put se u ulozi vratara ligaške nogometne ekipe našao kao dvadesetogodišnjak i to posve slučajno.

‘Sada igram samo na balote’

– Volio sam nogomet kao i sva djeca, ali mi je nekako najviše ležala uloga vratara. Kao takav igrao sam za našu dicmansku malonogometnu ekipu “Sveti Jakov”. U to vrijeme, 1991. godine, za prvotimce sinjskog “Junaka” branili su Ivica Roguljić i moj sumještanin Žarko Gabrilo. Dogodilo se da je Gabrilo slomio ruku pa je Roguljić ostao bez zamjene. Njih dvojica, koji su me gledali na malonogometnim turnirima, došli su kod mene i nagovorili da dođem u “Junak”. Poslije manje od tri mjeseca treniranja stao sam na vrata prvotimaca sinjskih plavih i s Roguljićem 1991./1992. godine branio u Drugoj ligi HNL-a – kaže Silić.

Stasiti čuvar nogometne mreže iz Dicma u “Junaku” je ostao sedam, osam godina i sa sinjskim klubom ostvario svoje najveće sportske uspjehe.

– “Junak” je 1996. godine izborio plasman u 1 B ligu. U to vrijeme na vratima smo bili Vedran Runje i ja. Od ukupno trideset prvenstvenih utakmica ja sam branio na sedamnaest, a Vedran na trinaest. Iz Sinja sam otišao 1997. godine, a onda sam po dvije godine branio vrata triju klubova. Najprije u prološkoj “Mladosti”, zatim 1999. prelazim u “Uskok”, dvije godine kasnije u “Dugopolje” da bi poslije dvije godine stao na vrata “Hrvaca” u kojima sam ostao do 2006. godine kada sam zaključio svoju sportsku karijeru između vratnica.

Nisam potpuno napustio sportski teren već sam sve do unatrag dvije-tri godine nastavio braniti za ekipu veterana Dicma. Onda sam nogometnoj lopti kao aktivni igrač rekao ‘zbogom’ i prešao među balotare jer je ta igra primjerenija ljudima moje životne dobi i starijima.

Na nogometnim terenima pamte vas i kao suca?

- Počeo sam suditi s 27 godina. Prvi put sam dijelio nogometnu pravdu 1998. godine. Zapravo, dok sam igrao u Drugoj ligi sudio sam trećeligašima. Poslije završetka igračke karijere nastavio sam posao nogometnog suca, sve do ove naprasno prekinute sezone. Pandemija koronavirusa me umirovila i kao suca pa ću tako na pragu svoje pedesete godine života definitivno objesiti kopačke o klin.

Uz to što ste branili za svoje ekipe redovito ste pucali s ‘bijele točke’. Koji vam je primljeni gol najteže pao i koji promašeni penal pamtite s najvećom gorčinom?

– Oba slučaja vezana su za istu utakmicu, osminu fnala kupa protiv “Istre”. Zarana smo poveli, dominirali, imali prilike iako smo igrali protiv od sebe sportski jače ekipe i bure koja nas je tukla u prsa. I onda se krajem prvog poluvremena, upravo zahvaljujući jednom snažnom refulu bure, dogodilo da gosti izjednače. Nisam bio kriv za gol, ali je meni bilo i ostalo posve krivo što je “Istra” na taj način postigla zgoditak. U drugom poluvremenu njihov bunker za nas je ostao neprobojan pa se prešlo na pucanje penala. Uspjeli smo, bili smo bolji u izvođenju udaraca s jedanaest metara, ali ja sam umalo postao tragičar ekipe. Kako se znalo da dobro izvodim udarce s ‘bijele točke’ i mene je trener odredio da pucam penal. Moj udarac završio je na prečki, prisjeća se Damir.

Inače, Damir je uplovio u bračnu luku s Dijanom s kojom je dobio tri sina: Mirka 1997., Josipa 1999. i Tonija 2004. godine. Od 190 centimetara visokog oca za dva centimetra manji je jedino Mirko. Josip je nadrastao Damira za jedan centimetar, a najmlađi Toni, kojemu je tek 16 godina i još nije prestao rasti, dosegnuo je visinu od 194 centimetra. Naravno da je Damir želio i poticao svoje potomke da budu sportaši i da, po mogućnosti, budu čuvari mreže u svojim ekipama na nogometnim terenima.

Mirko nije ostvario očevu želju. Prvo dijete Damira i Dijane u dobi od osam, devet godina počelo je upijati nogometna znanja u NK “Dugopolje”. Dakako, kao vratar. Mirko je za “Dugopolje” branio do kadetskog uzrasta. Onda je odustao od nogometa i počeo trenirati judo. Uskoro je odustao od svega.

Ali je zato s Dicmankom Anđelom sklopio doživotni savez, rezultat kojega je tijekom prošle godine stigao Danijel, njihovo prvo dijete i prvi unuk Damira i Dijane. Mirko je danas posvećen obitelji o kojoj skrbi kao profesionalni vozač. Iako je, kažu, imao potencijal, vjerojatno i za nadmašiti očeve sportske uspjehe, odlučio je da mu sport bude samo rekreacija.

Puno uspješnijim sportskim putem, čija konačna trasa još nije definirana, krenuo je Josip. I Josipa je otac Damir, kada je njegovu srednjem sinu bilo osam, devet godina, doveo u “Dugopolje”. U dugopoljskom klubu Josip je prošao sve selekcije, a danas je prvi vratar seniorske momčadi i kapetan ekipe ovoga drugoligaša.

Korona je sve uneredila

– Od prvog dolaska u “Dugopolje” do danas izbivao sam samo pola sezone kada sam kao kadet nastupao za “Adriatic” u prvoj kadetskoj ligi HNL-a. Iz toga izleta pamtim da smo kadetima “Dinama”, koji je pune dvije godine na svim terenima žario i palio, nanijeli prvi poraz. Ubrzo sam se vratio u matični klub te se priključio juniorskoj ekipi koja je tada nastupala u Prvoj juniorskoj ligi HNL-a. Na vratima seniorske ekipe “Dugopolja” debitirao sam protiv “Dinama 2” u prosincu 2017. godine zahvaljujući povjerenju koje je u mene imao Mario Smodlaka, tada trener juniora, a danas sportski direktor “Dugopolja”.

Kada ste stali na vrata seniorske momčadi preuzeo vas je trener vratara Ivica Roguljić?

– Da, Roguljić je bio moj prvi trener u seniorskoj momčadi. Najveći utjecaj na moj razvoj kroz omladinski pogon imao je Ivica Balić, a u seniorskoj ekipi Hrvoje Sunara, trener vratara u “Hajduku”, koji mi i danas pomaže svojim savjetima.

Josip Silić po naobrazbi je medicinski tehničar.

Iako je to deficitarno zanimanja tim se poslom ne bavi, a ne zna hoće li i ubuduće?

- Zbog obveza koje imam kao drugoligaški igrač posao u medicinskoj struci za sada je u drugom planu. Još ću sigurno jednu sezonu provesti u “Dugopolju” gdje želim nastaviti svoj razvoj. Dalje ovisi o meni i kvalitetu moje igre kao i o Tomislavu Dujmoviću koji se brine o mojoj karijeri. Neki klubovi iz Prve HNL već su pokazivali interes. Vjerujem u iskorak u viši rang. Šteta što je pandemija koronavirusa uneredila ovu sezonu.

Jesu li pandemijske mjere unazadile sportaše i vas osobno?

– ​Vjerujem da mene nisu jer nisam imao dana bez treninga. Najprije s bratom Tonijem odradim teretanu koju imamo u kući, a onda obojica idemo na trening s loptom na igralište u Dugopolju. Ništa mi nije teško jer imam potporu obitelji i moje djevojke Karle, prave Dicmanke. Vjerujem da ću među vratnicama ostvariti puno veće sportske uspjehe od dosadašnjih – zaključuje Josip.

Silići vjeruju da bi njihov sportski obiteljski dragulj mogao postati najmlađi Toni. I njegova polazna stanica bilo je “Dugopolje” u čijem je omladinskom pogonu proveo od 2011. do 2013. godine

– Dok je branio za “Dugopolje” zapazili su ga iz “Hajduka” i vodili ga po turnirima. Tako je Toni 2013. završio na Poljudu. Najveći utjecaj na njegov razvoj kao vratara imao je trener Zlatko Runje. Danas ga u kadetima trenira Darko Franić, a u juniorima Ivica Roguljić. Još su ga trenirali Miljenko Brkić, Vladimir Balić i Stipe Radovančić. Svi njegovi dosadašnji treneri tvrde da je Toni veliki potencijal. To vidim i ja, ali kao otac sebe uvjeravam da sam subjektivan. Iako mu je tek šesnaest godina Toni je danas vratar kadeta “Hajduka”, tri puta je branio za klupsku juniorsku ekipu, a isto toliko puta nastupio je za nogometnu reprezentaciju Hrvatske U-15 uzrasta – kaže otac Damir, uz suprugu Dijanu velika žrtva sportskih karijera svoje djece.

– Već gotovo petnaest godina ja sam njihov vozač. Najprije sam u Dugopolje počeo voziti Mirka, nakon toga Josipa, sve dok on sam nije počeo voziti, a posljednjih osam godina na svakodnevni trening iz Dicma sam u Split i natrag vozio Tonija. Otkako je Toni zbog pohađanja nastave u srednjoj ekonomskoj školi morao stanovati u Splitu laknulo mi je, imam malo vremena i za sebe i balote s društvom – kaže Damir koji svaki slobodni trenutak kao ponosni djed provodi s unukom Danijelom.

Teško ih je okupiti oko stola

Dijana Silić je majka i supruga. Iako je djelatna policijska službenica ni nju ne slušaju kada se radi o okupljanju za obiteljskim stolom. Na kojega ona svakodnevno iznosi obroke koje priprema s pažnjom i ljubavi. Čija količina je pozamašna jer nije lako nahraniti sva četiri “vuka” koji u svojim svakodnevnim aktivnostima troše goleme količine energije.

– Što se tiče hrane sretna sam što nisu izbirljivi. Kada imaju intenzivne treninge ili utakmice jedu kao termiti. Od mesa najviše piletinu i teletinu, ali i puno povrća i, naravno, voća. Josipu kroz posljednja dva mjeseca po preporuci nutricionista pripremam posebne obroke. Najteže mi pada što ih nikako u isto vrijeme ne mogu okupiti oko stola. Uz pripremu hrane ja se brinem i o njihovoj odjeći. Svakoga dana se pere i suši. Moja je sreća što najčešće nose sportsku odjeću koja se ne mora peglati.
Pitate mi idem li na utakmice? Rijetko. Bila sam nekoliko puta i nisam se osjećala ugodno. Dok ja gledam svoje sinove pojedini navijači nezadovoljni njihovim potezima ispaljuju rafale psovki na račun njihove daljnje i bližnje rodbine, uključujući i mene. Ti psovači mene ne poznaju, ne znaju niti da sam u gledalištu, ali ja se u takvim prilikama nelagodno osjećam i zato na utakmice odem posve rijetko – kaže nam Dijana.

---

Svi vezani uz Roguljića

Trojica uspješnih vratara iz obitelji Silić vezana su za Ivicu Roguljića, nekadašnjega dugodišnjeg čuvara vrata “Junaka” koji se poslije prestanka igračke karijere dokazao uspješnim trenerom vratara.

Nakon što je Damira doveo u “Junak” Roguljić ga je trenirao sve do Silićeva napuštanja sinjskog kluba. Kada je Josip privukao na sebe pažnju u “Dugopolju” upravo ga je Roguljić počeo ‘oblikovati’. Danas je Roguljić trener u “Hajduku” gdje je, uz druge, radio s najmlađim Tonijem.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ante Čizmić/HANZA MEDIA Ante Čizmić/HANZA MEDIA Ante Čizmić/HANZA MEDIA Ante Čizmić/HANZA MEDIA Ante Čizmić/HANZA MEDIAUp Veljko Martinović/Dalmatinski portal Veljko Martinović/Dalmatinski portal Privatni Album
Ante Čizmić/HANZA MEDIA
Damir i Josip Silić, otac i sin vratari
Veljko Martinović/Dalmatinski portal
Toni Silić, vratar kadeta Hajduka
Veljko Martinović/Dalmatinski portal
Otac i dva sina, Damir, Josip i Toni, svi vratari
Privatni Album
Mirko Silić, za vremena dok je branio u pionirima i kadeta Dugopolja
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/upoznajte-obitelji-silic-iz-dicma-otac-damir-bio-je-odlican-golman-a-sva-tri-sina-krenula-su-njegovim-putem-o-dvojici-biste-mogli-jos-puno-citati-1022800 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=819a893f794f1e40b706e14a0b8e8f3e434ada65 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Upoznajte+obitelji+Sili%C4%87+iz+Dicma%3A+otac+Damir+bio+je+odli%C4%8Dan+golman%2C+a+sva+tri+sina+krenula+su+njegovim+putem.+O+dvojici+biste+mogli+jo%C5%A1+puno+%C4%8Ditati&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fupoznajte-obitelji-silic-iz-dicma-otac-damir-bio-je-odlican-golman-a-sva-tri-sina-krenula-su-njegovim-putem-o-dvojici-biste-mogli-jos-puno-citati-1022800 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fupoznajte-obitelji-silic-iz-dicma-otac-damir-bio-je-odlican-golman-a-sva-tri-sina-krenula-su-njegovim-putem-o-dvojici-biste-mogli-jos-puno-citati-1022800 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => vratarska dinastija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometvratarska dinastija

Upoznajte obitelji Silić iz Dicma: otac Damir bio je odličan golman, a sva tri sina krenula su njegovim putem. O dvojici biste mogli još puno čitati

24. svibnja 2020. - 14:57

Narodna poslovica da ne pada jabuka ispod kruške vrlo često se potvrđuje među obiteljima koje nazivamo sportskima. Stopama sportski uspješnih očeva ili majki u pravilu nastavljaju njihovi potomci. Često u sasvim drugim i posve različitim sportovima i sportskim disciplinama, kao što je to slučaj u splitskoj sportskoj obitelji Vlašić.

Rijeđi je slučaj da svi potomci nastave u istom sportu i na istoj poziciji svojih roditelja. Upravo je to slučaj u obitelji Silić u Dicmu u kojoj su stopama uspješnog nogometnog vratara Damira krenuli njegovi sinovi Mirko, Josip i Toni. S velikim izgledom da ga dvojica potonjih uspješno nadmaše, možda i nemjerljivo.

S Damirom smo dogovarali raditi priču o ovoj sportskoj obitelji sa svim njenim članovima. Iako je Damir obećao da će nastojati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 22:27