StoryEditorOCM
Domaći nogometbit će i pojačanja

Ovako će HRT pratiti Euro: evo tko će komentirati utakmice iz Njemačke, a tko ostaje u Hrvatskoj

Piše Sport SD
5. lipnja 2024. - 15:49

Hrvatska radiotelevizija (HRT) svojim je gledateljima, slušateljima, čitateljima i novinarima danas predstavila projekt praćenja ovogodišnjega Europskog nogometnog prvenstva iz Njemačke koje će ekskluzivno prenositi od 14. lipnja do 14. srpnja na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) kao i projekt praćenja Olimpijskih igara koje se održavaju od 26. srpnja do 11. kolovoza u Parizu.

Što se tiče Eura 2024. riječ je o ukupno 51 utakmici koje će biti moguće pratiti i na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2). Svi koji neće biti uz radijske ili televizijske prijamnike, sve utakmice i posebne emisije moći će pratiti putem svojih mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću sve popularnije multimedijske usluge HRTi. Na HRTi platformi će biti prijenos svih utakmica prvenstava uživo, ali i dodatni ekskluzivni sadržaji s terena poput treninga naše reprezentacije dan prije utakmice, izjava igrača te zabavnih sadržaja vezanih uz Europsko nogometno prvenstvo. Europsko nogometno prvenstvo iz Njemačke kao i Olimpijske igre u Parizu opširno će se pratiti i na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije www.hrt.hr kao i na društvenim mrežama, piše sport.hrt.hr.

Marko Šapit voditelj je projekta Euro 2024. koji ističe: 

- Preko stotinu ljudi radi na projektu praćenja Euro 2024. kad se sve zbroji i televizija i radio i digital segment, a većina njih je naravno „skrivena“ od naših gledatelja, ali bez njihovog vrijednog doprinosa u produkcijskom i tehničkom dijelu priče malo toga što bi u konačnici bilo i ostvareno. Ovdje svakako moram izdvojiti producenta Stjepana Krsnika koji sa mnom i režiserom Sinišom Bulajićem, čini projektni tim, jer je odradio veliki posao u pripremi cijelog projekta, ponajprije u administraciji, a tek sad će se razletjeti skupa s nama po Njemačkoj. Također, Saša Mlađenović je s produkcijske strane glavni čovjek zagrebačkog dijela, on pazi da sve štima na Prisavlju i tu uvijek odradi fenomenalan posao.

Na Europsko nogometno prvenstvo idu tri komentatora – Marko ŠapitStjepan Balog i Luka Petrinec, tri novinara – Edin Mahmuljin te Boris Jelavić i Andrej Rašljanin (koji prate našu reprezentaciju), dva snimatelja – Siniša Galar i Jure Ožić Bebek, dva tonca – Saša Antić i Kruno Ljubanović, dva montažera – Robert Petrinec i Saša Petrić, jedan realizator – Krešimir Oštarčević i dva producenta – Stjepan Krsnik i Matteo Čengić.

U Zagrebu su četiri komentatora koji će raditi iz kabine Robert Jelečević i Dameo Ramić Kovačić radijski reporter koji je komentirao već utakmice u Kataru, a pojačanje za ovo prvenstvo su Željko Vela i Andrija Cmrečnjak. Urednici i voditelji studijskih emisija su Viki Ivanović i Ivan Dorian Molnar, koji će se mijenjati na dnevnoj bazi.

- Sve utakmice ići će u live prijenosu, osim onih u trećem kolu, koje će onda biti dostupne na našoj HRTi platformi, jer UEFA ne dozvoljava prebacivanje s jedne na drugu utakmicu, niti opciju s dvije utakmice na ekranu. Svakako ništa nećemo preskočiti, te će sve biti dostupno našim gledateljima. Ideja je da kao i za vrijeme SP-a u Kataru imamo emisije oko svih utakmica. Samo vrijeme početka ovisit će o tome koliko se utakmica igra u danu. Maksimalan je broj tri, pa su onda termini njihovih početaka 15, 18 i 21, a emisija svakako traje do prelaska u novi dan, dodaje Šapit.

Treba napomenuti kako je ovo specifično ljeto, jer čim završi Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj, stižu nam Olimpijske igre u Parizu koje će se ekskluzivno prenositi od 26. srpnja do 11. kolovoza na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) U tom razdoblju natjecat će se oko 12.000 sportaša iz cijelog svijeta u 32 različitih sporta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 12:15