StoryEditorOCM
Domaći nogometGost komentator

Nekadašnji hajdukovac komentirao pobjedu Vatrenih: ‘Subota je bila i tužna i sretna. Sve nam je išlo na ruku...‘

Piše Toni Bilić
19. studenog 2023. - 09:23

Sve nam je išlo na ruku, prvenstveno remi Armenije i Walesa, gdje nam je trebalo da Wales ne osvoji sva tri boda. Nakon toga smo i rano dali gol, pa odmah i drugi i pobijedili smo Latviju, ne u nekoj velikoj igri, ali sasvim zasluženo, i već možemo kupovati karte za Euro u Njemačkoj. Nakon što smo već u 16. minuti imali vodstvo od 2:0, naši reprezentativci su najviše pazili da ne naprave neki kiks u obrani, koji bi mogao vratiti neizvjesnost i nervozu u utakmicu - prokomentirao je Branko Karačić pobjedu Hrvatske u Rigi.

Ovo je bila lagana pobjeda, izbornik Dalić je pametno donosio odluke, odmorio Ivanušeca i Kramarića, koji se vraćaju nakon ozljede i trebaju nam u punoj snazi za dvoboj s Armenijom u utorak. Vidimo da je veliki problem kad nam fale dva-tri igrača, nadam se da će nam se uskoro vratiti i Petković, a do Europskog prvenstva i Perišić. Nakon dva poraza u listopadu svi smo bili razočarani i ljuti, ali kad malo dublje sve analiziramo, nije to bilo ništa čudno jer zaista nam je zbog ozljeda falilo puno igrača, i to važnih.

Ova subota je bio tužan dan zbog Vukovara i Škabrnje, ali i sretan jer nam se sve lijepo posložilo i samo nas mali korak dijeli od Eura u Njemačkoj. Naša reprezentacija je po tko zna koji put odlično reagirala u teškoj situaciji, još jednom smo pokazali da smo najbolji kad je najteže. Dalić je u drugom poluvremenu napravio i inteligentne poteze kad je Marcu Pašaliću i Baturini dao da upišu prvi nastup za reprezentaciju. Pašalić veliki potencijal, svima nezgodna lijeva noga i uvijek se nađe u opasnim situacijama, umalo je zabio i gol. Baturina je također veliki potencijal, igrač koji bi moga zamijeniti Modrića.

image
Ante Čizmić/Cropix

Izbornik je već pokazao da zna dati šansu mladima, djelomično je već proveo smjenu generacija i nakon Europskog prvenstva je treba nastaviti, reći veliko „hvala“ igračima koji su na zalasku karijere, a puno su toga napravili za Hrvatsku. Najlakše se oprostiti nakon uspjeha, a i sam plasman na Euro je uspjeh. Također, u Njemačkoj će biti veliki broj naših navijača i to bi im bio najljepši oproštaj.

Naravno, nikako ne treba zaboraviti da još treba osvojiti tri boda protiv Armenije, nikako se ne smije podcijeniti protivnika. Nakon ove pobjede u Rigi, sigurno će se našim igračima podići samopouzdanje. Očekivanja su velika, Maksimir će biti dobro popunjen i ne sumnjam da ćemo pobjedom potvrditi odlazak u Njemačku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 05:15