StoryEditorOCM
Domaći nogometsvi na pojilo

Misto malo trojicu je kapetana dalo: legendama Mračaja i hrvatskog nogometa odaje se veliko priznanje u Runovićima

Piše Frane Vulas
3. kolovoza 2023. - 07:50

Tri kapetana naziv je svečanosti koja će se večeras održati na igralištu Pojilo.

Na mjestu odakle su lansirane njihove velike karijere održat će se otkrivanje panoa/murala posvećenog trojici velikana Mračaja iz Runovića, Ivanu Buljanu, Ivanu Gudelju i Zvonimiru Bobanu.

Početak, ali ujedno i centralni dio velike fešte koja se održava u klubu koji će iduće godine proslaviti 60 godina od osnutka planiran je za 19.15 sati. Tada će se otkriti pano posvećen trojici velikana koji su ponikli u Mračaju, ujedno legendama dva najveća hrvatska kluba Hajduka i Dinama Buljanu, Gudelju i Bobanu. Potom će s početkom u 20 sati odigrati revijalna svečarska utakmica. Na sukladno visokim temperaturama, godinama i kilogramima skraćenom terenu ogledat će se momčadi veterana Mračaja i veterana HNS-a, a igrat će se dvaput po 15 minuta. A onda je u 21 sat planiran domjenak za sve uzvanike i posjetitelje uz bogat zabavno-glazbeni program. ‘Platit’ će vol, a luda fešta će potrajati do dugo u noć.

Dvije tisuće ljudi i tri kapetana

Imotska krajina i njeni klubovi dali su mnoge nogometne velikane, igračke i trenerske, sve do medaljonoša s posljednjih Svjetskih prvenstava Ante Rebića i Kristijana Jakića, a one najveće, kapetane reprezentacija Buljana, Gudelja i Bobana među zvijezde je iz svog omladinskog pogona lansirao Mračaj. Mali amaterski klub iz Runovića, općine koja broji broje tek oko dvije tisuća duša, kolijevka je i simbol nogometa na tim prostorima.

Pored trojice ‘slavljenika’ na feštu je najavljen dolazak izbornika Zlatka Dalića, predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića kao i brojnih članova brončane reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine i drugih legendi hrvatskog nogometa, čelnika Županijskog nogometnog saveza. Trebali bi doći i Igor Štimac, Ivica Šurjak..., brojne druge nogometne legende iz Imotske krajine, a očekuje se i mnoštvo navijača.

image
Patrick Hertzog/AFP
image
Vladimir Dugandžić/Cropix
image
Arhiva Hanza Media/Cropix
image
Ettore Griffoni/Nurphoto Via AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 01:11