StoryEditorOCM

Kapetana Zvonimira Bobana obuzele su emocije: ‘Ponosan sam na sve ovo, sretan što sam s dva Ivana na ovoj fešti‘

Piše F. V.
3. kolovoza 2023. - 19:59

Zvonimir Boban nije krio emocije u Runovićima, krenuo je u svijet iz malo mjesta u imotskoj krajini. S terena gdje su Bobani počinjali karijeru. Stoga se s velikim zadovoljstvom odazvao ovoj velikoj fešti

- Svake godine prolazim kroz ovaj kraj, prođem pored igrališta gdje je sve započelo, gdje sam prvi put registriran. Prekrasan je ovo klub, velika tradicija, mnoštvo talenata. Inače imotski kraj jako voli nogomet. Znate ovo je nekada bio siromašan kraj, i ljudi su se naučili boriti. A kad je takva situacija onda se može napraviti puno toga.

Ne skrivate emocije

- Ponosan sam na sve ovo, sretan što sam s dva Ivana na ovoj fešti, jako je lijepa stvar..

U čemu je tajna vašeg uspjeha

- Teško je to kazati, ali kao što sam rekao, vjerojatno t škrta zemlja je izgradila naš karakter. Bez talenta je teško uspjeti, ali kada se sve to poklopi onda se dobije temelj za uspjeh. Dolazio sam na ovaj teren kad sam imao deset godina, pješice od kuće da bih trenirao. Ako zanemarimo mali nogomet, ovo je teren na kojem sam odrastao.

Često ističete da je i Hrvatska mala zemlja, a puno je toga dala, pa evo sada i mali Runovići koji su puno dali nogomet.

- Da, ima to u nama, taj karakter koji se izgrađuje velikim radom i željom za uspjehom. Za sve smo se morali izboriti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:32