StoryEditorOCM
Domaći nogometambiciozan plan

Još jedan hrvatski prvoligaš dobiva novi stadion? U planu su ‘sky box‘ sjedala, četiri natkrivene tribine, apartmani...

Piše SPORT SD
5. prosinca 2023. - 11:40

Hrvatski nogomet uskoro bi mogao biti bogatiji za još jedan novi, obnovljeni stadion. Kako doznaje Podravski.hr, uspostavljeni su kontakti između HNS-a i vodstva Slaven Belupa po pitanju stadiona, koji bi trebao biti nadograđen s tri nove natkrivene tribine, sjeverom, istokom i jugom. Sve bi te tribine bile spojene, ali i s postojećom zapadnom tribinom, koja bi također bila rekonstruirana.

Potvrdu priči, koju je na ekskluzivni uvid dobio Podravski.hr, dala je i koprivnička projektantska tvrtka Forma Biro, prenose Sportske novosti. Iako se još puno toga mora dogovoriti, da bi gradnja uopće počela, ideja je da Koprivnica dobije novu "ljepoticu" s točno 8125 sjedećih mjesta, s tribinama uz travnjak. Gradnja bi se odvijala u tri faze, gdje se prva odnosi na izgradnju sjevera, istoka i juga, a te bi tribine bile povezane krovnom konstrukcijom.

U drugoj fazi renovirala bi se zapadna tribina, koja bi se dodatno uredila s prostorima za novinare, VIP salonom i Skyboxom. U trećoj fazi uredile bi se ostale etaže prednje zgrade, gdje bi na prvom katu bio otvoreni prostor za navijače i apartmani, koji bi bili i na drugom katu, dok bi poslovni prostori mogli imati široku namjenu.

U konačnici, stadion bi se proširio za 4991 mjesto u odnosu na trenutno zdanje. Financijski, prema idejnom projektu, obnova i proširenje koštali bi između 14 i 15 milijuna eura. Koprivnica i Slaven Belupo u izgradnji će tražiti pomoć HNS-a, kao i Države, a opcija je i sponzorsko ime stadiona.

Kako bi novi stadion Slaven Belupa trebao izgledati, pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 09:35