StoryEditorOCM
Domaći nogometoštra kritika

Jednoj od najvećih legendi je dosta ‘pojačanja‘ iz Dinama: ‘Taj ne zna ni riječi engleskog jezika...‘

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
10. listopada 2023. - 15:30

Duboka je kriza u Ajaxu. Slavni klub iz Amsterdama prošle sezone nije uspio osigurati plasman u Ligu prvaka, a u novo nizozemsko prvenstvo krenuo je katastrofalno te se trenutačno nalazi pri dnu ljestvice, pišu Sportske novosti.

- Ne vidim da će se ovo uskoro promijeniti. Razina igrača je jednostavno loša. To nije Ajax. Obično imate igrače za koje se drugi igrači mogu ponovno uhvatiti, ali sada nemate nijednog od njih. Svi oni traže snažan oslonac. Mladi igrači moraju riješiti probleme. To je svijet naopačke – rekao je slavni nizozemski napadač Marco van Basten.

image
AFP

Ustvrdio je kako ne vidi niti jednu svijetlu točku u momčadi Kopljanika, a spomenuo je i hrvatskog reprezentativnog stopera Josipa Šutala koji je ljetos za 20,5 milijuna eura pristigao iz zagrebačkog Dinama.

- Tko je vođa? Bergwijn se bori sam sa sobom. Onaj Šutalo ne govori ni riječ engleskog ni nizozemskog...

Legendarni centarfor posebno je na zub uzeo obranu.

- Kada se brane, gomilaju pogrešku za pogreškom. A ne mogu ni graditi igru iz zdanje linije. Ako vratar ima loptu, ne može je se riješiti jer sva četiri braniča više vole da nemaju loptu. U obrani oni ne mogu učiniti ništa.

U Hrvatskoj bi po starom dobrom običaju trener takve momčadi vjerojatno već bio bivši, dok je Ajax odlučio smijeniti sportskog direktora Svena Mislintata. Trener Maurice Steijn, koji je stigao uoči početka sezone, i dalje je na klupi.

- Ni prošle godine nije bilo dobro, također su potrošili dva trenera. Ne možete stalno mijenjati. To također ima veze s kvalitetom igrača na terenu – smatra Marco van Basten.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 18:29