StoryEditorOCM

Jakirović ‘oživio‘ nekadašnju veliku nadu Hajduka, bio je otpisan u Dinamu, ali je sada pozvan na početak priprema

2. siječnja 2024. - 12:48

Jedno od najvećih iznenađenja na popisu igrača Dinama za početak priprema je Marko Brkljača. Trener ‘modrih‘ Sergej Jakirović je 19-godišnjeg bivšeg veznjaka Hajduka Brkljaču pomalo neočekivano uvrstio na popis igrača koji će započeti pripreme za nastavak sezone. ‘Modri‘ će glavni dio priprema odraditi u Rovinju.

Jakirović je na jutrošnjoj konferenciji za medije Brkljaču uvrstio među igrače koji se trebaju pojaviti na okupljanju momčadi danas u 15 sati. Brkljača uz mnogo pompe početkom 2022. godine kao jedan od najtalentiranijih igrača iz Akademije ‘bijelih‘ nije pristao potpisati ponuđeni ugovor, a onda je na kraju te sezone i preselio u redove najvećeg rivala Dinama. Kao razlog istican je prema obitelji navodno bolji plan, projekt razvoja Brkljačine karijere koji su imali u Maksimiru. Međutim, zasad se tamo baš i nije posve usrećio.

image
Ranko Šuvar/Cropix

Mada je prošlo već godinu i pol dana od njegove selidbe s Poljuda u Maksimir, i dalje ima više nastupa za seniore Hajduka (tri, po Transfermarktu samo 33 minute) nego za seniore Dinama (jedan). Doduše, ukupno je više minuta odigrao za seniore ‘modrih‘, jedno poluvrijeme kup susreta sa Splitom na Parku mladeži. Prvi dio ove polusezone odradio je na posudbi u slovenskom Aluminiju iz Kidričeva. Prije toga igrao je za juniore Dinama, na dvojnoj registraciji za Dubravu Tim Kabel u Prvoj NL.

Tijekom priprema za nastavak sezone Hajduk će u Umagu prvi prijateljski susrest odigrati protiv Aluminija, ali bez obzira na povratak Brkljače s posudbe u Maksimir (ugovor o posudbi je bio na pola sezone), i da je ostao pitanje je bi li i koliko igrao. U prvoj polovini sezone upisao je Brkljača osam nastupa za momčad koja se bori za ostanak u elitnom rangu slovenskog nogometa, ali je pritom na travnjaku proveo samo 302 minute što je ekvivalent malo više od tri cijela susreta. U nijednoj utakmici u dresu Aluminija nije odradio svih 90 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:42