StoryEditorOCM
Domaći nogometo suđenju u HNL-u

Hajduk je sve rekao, a evo što misle i ostali: Dinamo, Rijeka i još četiri kluba poslali zajedničko priopćenje

Piše Sport SD
29. veljače 2024. - 18:00

Danas ujutro za potrebe Dnevnika Nove TV svim klubovima SuperSport HNL-a poslana su ista dva pitanja vezana za aktualnu situaciju u hrvatskom nogometu uzrokovanu curenjem snimki razgovora iz VAR soba s utakmica domaćeg prvenstva, piše gol.hr.

I prije odlaska Bruna Marića s mjesta šefa hrvatskih sudaca, klubovi su odgovorili na dopis Dnevnika Nove TV, a pitanja su bila sljedeća:

1. Kako komentirate snimke iz VAR sobe koje su procurile u javnost?

2. Smatrate li da je suđenje u HNL-u nepošteno?‘

Hajduk je poručio da su već sve rekli, a NK Rudeš je objavio priopćenje na svojim stranicama. Osijek i Istra odgovorili su pojedinačno, a zanimljivo je da je čak šest klubova potpisalo zajedničko priopćenje.

To su Dinamo, Rijeka, Lokomotiva, Varaždin, Gorica i Slaven Belupo. Oni su stali u obranu hrvatskih sudaca te osudili curenje snimki iz VAR soba u javnost.

- Na osnovu zajedničkog stava dolje potpisanih klubova članova SuperSport Hrvatske nogometne lige, izražavamo duboku zabrinutost i neslaganje s nedavnom serijom javnih pritisaka prema sucima, Komisiji nogometnih sudaca i Hrvatskom nogometnu savezu kojima svjedočimo u proteklih nekoliko dana. Svjedoci smo nezapamćene situacije u hrvatskome nogometu i kao njegovi izravni dionici, smatramo nužnim da damo svoj službeni stav na ovu temu.

Prije svega oštro naglašavamo kako oštro osuđujemo nezakonito objavljivanje snimaka komunikacije VAR sobe i sudaca u nekoliko utakmica SuperSport Hrvatske nogometne lige. Takve radnje su nedopustive, nezakonite i stvaraju neprijateljsko okruženje između sudionika SuperSport HNL-a.

Pozivamo Hrvatski nogometni savez i nadležne institucije da žurno zaštite sve dionike natjecanja otkrivanjem i kažnjavanjem odgovornih fizičkih i/ili pravnih osoba. Kao izravnu posljedicu ovih događaja, trenutno svjedočimo izravnom stvaranju alternativnih istina koje za cilj imaju jedino zastrašivanje i utjecanje na buduće nogometne događaje.

Također želimo istaknuti kako smatramo nedopustivim ponašanje dijela nogometne zajednice na temu nekoliko sudačkih odluka prikazanih u objavljenim VAR snimkama. Ne želimo ulaziti u meritornost tih istih odluka, jer su potpisnici ovog službenog priopćenja bili oštećeni određenim sudačkim odlukama u pojedinim utakmicama SuperSport Hrvatske nogometne lige. Naglašavamo da takve odluke ne smatramo namjernim već su posljedica tumačenja određenih situacija na terenu - između ostalog, stoji u priopćenju, a sve detaljnije možete pročitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 00:39