StoryEditorOCM
Domaći nogometpregovara se

Dinamu propao najveći transfer prijelaznog roka, stiže pojačanje iz kluba Ivana Leke

Piše Davorin Olivari/SN
14. veljače 2024. - 11:36

Dejan Lovren (34) neće doći u Dinamo! Iako je ideja bila zaista dobra, iako se njome baratalo još od prošlog ljeta, neće se realizirati. Lovren se želio vratiti u Dinamo, tu uopće nema dvojbe i do zadnjeg trenutka u utorak navečer pokušavao je u s Lyonom dogovoriti uvjete svog dolaska na Maksimir. Bila je u igri posudba do konca sezone ili raskid ugovora koji ga s francuskom klubom veže do ljeta 2025. godine - pišu Sportske novosti.

U opciji posudbe Dinamo je trebao pokrivati manji dio Lovrenove plaće, jer drukčiji aranžman je bi nemoguć, s obzirom da je Lovren jedan od najplaćenijih igrača Ligue 1, godišnja plaća iznosi mu 4,5 milijuna eura. Druga opcija, raskid ugovora i transfer bi pak značila da bi se hrvatski stoper morao odreći ogromnog dijela svojih godišnjih primanja, praktički tri četvrtine. Nije uspjelo doći do dogovora, tako da ništa od njegovog dolaska u modri klub. Tako nešto se i očekivalo, ta priča zaista je bila na dugom štapu.

Ali Dinamo će na kraju ipak dovesti stopera. Nakon što su otpali Ukrajinac Arsenij Batagov (21) i Španjolac Raul Torrente (22), Dinamo će dovesti Cipranina Konstatinosa Laifisa (30), nogometaša Standarda iz Liegea, reprezentativca svoje zemlje, ljevaka, koji može pokriti i poziciju lijevog bočnog.

Dodajmo i da su razgovori oko Laifisa i oko Lovrena još u tijeku, što znači da je uvijek moguć senzacionalni preokret u zadnji čas, ali Laifis bi u četvrtak trebao stići na liječnički pregled. Koji bi trebao proći, jer igra standardno u momčadi Ivana Leke, što znači da bi trebao biti posve zdrav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 16:09