StoryEditorOCM

Dinamo u gostima pobijedio Goricu, zabili Kulenović i Bulat

Piše HINA
13. travnja 2024. - 20:59

Pobjednički niz nastavili su nogometaši Dinama koji su tri boda osvojili i u 30. kolu HNL-a, u gostima su pobijedili Goricu 2-0 (1-0).

U 13. minuti Dinamo je poveo golom Sandra Kulenovića, a utakmica je riješena u 87. minuti kada je za 2-0 pogodio Marko Bulat. Velikogoričani su ove sezone bili neugodan suparnik Dinamu. Jednom su odigrali 0-0 na maksimirskom stadionu, dok su u Velikoj Gorici pobijedili 2-1.

Novom pobjedom Dinamo je nastavio s pritiskom na vodeću Rijeku. Trenutačno Dinamo ima dva boda manje od Rijeke koja u nedjelju igra dvoboj ovog kola, gostovanje u Puli kod Istre 1961. Idućeg tjedna Dinamo će odraditi zaostali susret protiv Varaždina. Gorica je ostala na šestom mjestu ljestvice.

Prvu šansu na subotnjem ogledu stvorio je Dinamo, a u petoj minuti je udarac Baturine zaustavio velikogorički vratar Banić. Gosti su ipak uspjeli povesti ranim pogotkom i to u 13. minuti. Opet je u glavnoj ulozi bio Baturina koji je poslao sjajnu asistenciju prema Kulenoviću koji je lako nadmudrio suparničkog vratara i zabio za 1-0.

Nakon vodstva Dinamo je nastavio dominirati travnjakom, ali se usporedno i Gorica budila sa željom da zaprijeti suparniku. U 26. minuti je Gorica imala prvu veliku šansu. Rukavina, Dinamov igrač na posudbi, prevario je Ristovskog, ali je Nevistić spriječio izjednačujući pogodak.

Do kraja poluvremena još je jednu veliku šansu imao Dinamo, ali udarac Vidovića je tom prilikom blokiran.

Drugo poluvrijeme nije promijenilo stanje na terenu. Dinamo je bio bolji, okomitiji te je stvarao šanse i tražio drugi pogodak. Prvo su pokušali Kaneko i Kulenović, a potonji igrač je imao savršenu priliku za 2-0 u 68. minuti. Sučić je sve pripremio, poslao povratnu loptu, ali je Kulenović promašio prazna vrata.

Neizvjesnost je trajala do 87. minute kada je Dinamo dao drugi pogodak. S vrha šesnaesterca pucao je Bulat, a lopta se djelomično odbila od bloka i završila u mreži za konačnih 2-0 Dinama.

U prvom subotnjem susretu 30. kola HNL-a nogometaši Lokomotive su uspješno obavili gostovanje kod Varaždina gdje su pobijedili 2-0 (1-0). Prvi pogodak za Lokomotivu je postigao Silvio Goričan u 43. minuti, dok je u 49. Michele Šego pogodio vlastitu mrežu za gostujućih 2-0.

Lokomotiva je pobijedila nakon što je u zadnja dva ligaška susreta remizirala, a ujedno je i ispala u polufinalu Kupa. Opet je na četvrtom mjestu ljestvice, uz utakmicu više ima dva boda ispred Osijeka. Varaždin je ostao na sedmom mjestu, a ta momčad u posljednja četiri prvenstvena dvoboja ima dvije pobjede i dva poraza.

Prije ovog susreta čak je šest međusobnih dvoboja Varaždina i Lokomotive završilo bez pobjednika.

Posljednje dvije utakmice na rasporedu su u nedjelju. Prvo će od 16.30 sati, pred praznim tribinama Poljuda, igrati Hajduk - Osijek, dok se u zadnjem ogledu u Puli sastaju Istra 1961 - Rijeka s početkom u 19 sati.

U prvom susretu, odigranom u petak, Slaven Belupo je nakon preokreta pobijedio Rudeš u gostima 3-1. Dva gola za Slaven Belupo je postigao Robert Murić, a jedan Ante Šuto, dok je strijelac za domaći sastav bio Aleksa Latković. Nakon novog poraza Rudeš je i matematički ispao iz elitnog razreda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 18:38