StoryEditorOCM

Splitska ‘marjanka‘ Petra Goleš postala je svjetska taekwondo prvakinja za gluhe

Piše Sport SD
27. ožujka 2024. - 18:51

Članica splitskog taekwondo kluba Marjan Petra Goleš nova je svjetska prvakinja u taekwondou na svjetskom prvenstvu za gluhe koje se održava u Biskeku u Kirgistanu.

Petra je na putu do zlata upisala četiri velike pobjede. U prvom kolu je bila bolja od sportašice koja dolazi iz domovine taekwondoa, ali reprezentativka Koreje Kim nije imala rješenja za odličnu Splićanku. Četvrtfinalni sraz protiv domaće predstavnice Daniarove otišao je na stranu hrvatske reprezentativke koju je u polufinalu čekala Uzbekistanka Nuriddinova, ali je i ona morala čestitati Petri. Finale kategorije do 49 kilograma ponudilo je dramatičnu borbu u kojoj je Petra slavila s 2:1 u rundama protiv Meksikanke Sanchez, te je tako olimpijskom srebru iz Brazila dodala i svjetsko zlato.

Dodajmo da u subotu na tatami izlazi i Matea Kolovrat u kategoriji do 67 kilograma koja je aktualna olimpijska, svjetska i europska prvakinja te u Kirgistanu traži nastavak pobjedničkog niza koji traje već pet godina. Na svjetskom prvenstvu reprezentativke hrvatskog sportskog saveza gluhih Petru i Mateu vodi trener Veljko Laura Šišo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:31