StoryEditorOCM
Borilački sportovivrhunska razina

Šapini je malo falilo za medalju, a evo što je rekao o preseljenju u Split: ‘Toga nema nigdje drugo u Hrvatskoj

Piše I. M.
10. kolovoza 2024. - 21:44

Na korak od brončane medalje ostao je Ivan Šapina u taekwondou u kategoriji iznad 80 kilograma. Nakon poraza u polufinalu, slijedila je borba za broncu u kojoj je s 0:2 izgubio od Kubanca Rafaela Albe.

Nakon dugog dana, hrvatski olimpijac je rekao:

- Veliki šok, jer svi smo ovdje došli po medalju. Nismo došli sudjelovati. Cilj je bila medalja, ali ispalo je drugačije...

Prebacujete li si nešto?

- Ne znam, o tome ću razmišljati kad sve prođe. Sad sam još vruće glave.

Razmišljate li o deset sekundi druge runde polufinala?

- Razmišljam samo o Los Angelesu. Tokio mi je donio jedno iskustvo, Pariz još stepenicu više, samo medalja nedostaje.

Je li vas Kubanac nečim iznenadio?

- Išao sam po pobjedu, dao sam sve od sebe, ali jednostavno nije išlo.

Prelazak u Split

Zagrepčanin ste, ali koliko vam je Split i Marjan doprinio u razvoju?

- Puno mi je donio u izgradnji moje karijere. Uz mog trenera i te uvjete... U Hrvatskoj nema ni približno takvih uvjeta, ljudi, što se tiče nutricionista, fizioterapeuta, sve je na vrhunskoj razini. 

Taekwondo je vaš jedini sport?

- Da, jedino sam to trenirao, od šeste godine. Brat i sestra su krenuli pa sam i ja, a tata me je uvijek gurao i vjerovao u mene - zaključio je Šapina.

Za one koji ne znaju, Šapina je ponikao u zagrebačkom klubu Rugvica. Počeo je trenirati sa 6 godina, a kao što je i sam potvrdio, povukli su ga stariji brat i sestra, koji nisu dogurali do seniorskih dana, ali su pridonijeli značajno da to uspije Ivan. Nakon Rugvice bio je u Osvitu, a od 2019. je u Marjanu. U Split se preselio primarno zbog uvjeta, trenera i sparing-partnera. Još jedna potvrda o kakvoj "tvornici" odličnih sportaša se radi, pod palicom Tonija Tomasa.

image
Tom Dubravec/Cropix

Ivanov trener, Dejan Mesarov je dodao:

- Ostaje žal za tom drugom rundom polufinala. Pričali smo prije te borbe da moramo dati sve od sebe. I tako je bilo, on je dao svoj maksimum. Jako mi je žao što nije ta borba otišla na našu stranu, što nismo ušli u finale. Potrošili smo se puno, teško se bilo vratiti nakon poraza, rovovske bitke. No, nekako smo uspjeli, pripremili se, ali nije više bilo goriva za stisnuti Kubanca. Mi ćemo se odmoriti o dobro pripremiti za nove izazove. Mlad je i on i Marko, ponosan sam što uopće imam priliku trenirati takve sportaše i ljude. Idemo dalje, u nove pobjede. Nekad dobijete, nekad izgubite, to je sport, to je život - zaključio je Mesarov.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. kolovoz 2024 21:50