StoryEditorOCM
Borilački sportovidugo se premišljala

Hrvatica iz Mostara debitirat će u UFC-u pod norveškom zastavom: evo što stoji u pozadini priče

Piše I. R.
1. srpnja 2023. - 13:55

Prva Hrvatica u povijesti UFC-a Ivana Petrović spremna je za borbu. Prošla je i vagu koja ja pokazala 56,9 kilograma i službeno je sve spremno za njezin debi u najjačoj MMA organizaciji. Borba je na rasporedu danas, iza 22 sata po našem vremenu u Nevadi (SAD). Protivnica joj je Brazilka Luana Carolina, iskusna 30-godišnja borkinja koja je u nizu od dva poraza, a do sada je odradila šest UFC borbi s 50 posto uspješnosti.

Debi Mostarke koja će ipak nastupiti pod norveškom zastavom dogodit će se na priredbi koju predvodi glavna borba večeri između Seana Stricklanda i Abusa Magomedova. Prije devet godina Petrović je preselila i Norvešku koja joj je pružila sve potrebne uvjete za razvoj.

- Ja sam Hrvatica i željela sam predstavljati Hrvatsku i Norvešku. Morala sam odabrati jednu i odabrala sam Norvešku jer živim i treniram tamo. Cijeli Balkan i Norveška su uz mene. Prva sam žena iz Norveške, Hrvatske i Bosne i Hercegovine koja se bori u UFC-u i to mnogo znači. Dobijam dosta poruka podrške - poručila je Ivana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 04:58