stdClass Object ( [id] => 1329231 [title] => Županija je dobila mačka u vreći? Sva apsurdnost birokracije u priči o kompleksu na Bačvicama - vidiš zgradu, ali... [alias] => zupanija-je-dobila-macka-u-vreci-sva-apsurdnost-birokracije-u-prici-o-kompleksu-na-bacvicama-vidis-zgradu-ali [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Priča o kompleksu na Bačvicama nalikuje na Kafkine romane. Kad dođete na taj dio Splita vidite zgradu s nizom kafića. Ali, kad pitate nadležne, ispadne kako ne postoji zgrada, nego niz brojeva koji označavaju upravne sporove, inspekcijske postupke, različite investitore, legalnu i bespravnu gradnju i što sve ne.

Na koncu kao u Kafkinim romanima koji sažimaju apsurdnost birokracije, znate da se vodi proces, ali ne o čemu i zašto. Tako i ovdje, ono što vidite svojim očima nije isto onome što vam dokumenti kazuju.

Nedavno je županijska pročelnica za turizam i pomorstvo Matea Dorčić izjavila kako od Grada ne može dobiti dokumente koji su Županiji potrebni za izdavanje koncesije. Podsjetimo, dio kupališno-poslovnog objekta na Bačvicama sa 18 poslovnih prostora Grad je izgubio u sporu s županijskim DORH-om, jer je utvrđeno da se prostor nalazi unutar granice pomorskog dobra.

Grad je ustvari izgubio poslovne objekte još 2011. jer je ondašnja gradska vlast dopustila da granica pomorskog dobra obuhvati dio objekta koji je bio u gradskom vlasništvu.

---

image

Matea Dorčić Dorčić je prozvala Splitsku obalu i Upravni odjel za urbanizam i izgradnju Grada Splita da ne šalju traženu dokumentaciju

Joško Šupić/Cropix
---

No, Grad je još uvijek uknjižen kao vlasnik na prostorima koje je izgubio, županijska pročelnica je rekla da će se za to područje morati provesti upis pomorskog dobra u zemljišne knjige.

Dorčić je prozvala Splitsku obalu i Upravni odjel za urbanizam i izgradnju Grada Splita da ne šalju traženu dokumentaciju. Tvrdi da od Splitske obale nisu dobili popis svih ugostitelja s kojima su raskinuti ugovori o zakupu. Niti su, kaže, dobili informaciju o postupcima između Splitske obale i Županijskog državnog odvjetništva za stupanje u posjed u kupališno poslovni kompleks na Bačvicama.

Od Upravnog odjela za urbanizam Grada Splita Županija je zatražila da im dostave projektno tehničku dokumentaciju, kao i građevinske te uporabne dozvole ili druge odgovarajuće akte za taj kompleks. Koči li doista Grad Županiji izdavanje koncesija?

Direktor Splitske obale Marijan Ciprijan tvrdi kako od njih nije bio tražen nikakav popis, nego su iz Županije zatražili da se očituju o pravnom osnovu trenutnog korištenja na Bačvicama.

- Ja službeno nemam nikakvog uvida što je trenutno na Bačvicama. U siječnju smo raskinuli ugovore, tko je tamo nemam saznanja. Kako sam vidio iz novinskog članka da njima treba popis s kim smo raskinuli ugovore, to je manji problem. Poslat ću im popis. Ugovor koji smo imali s Gradom temeljem Odluke Gradskog vijeća iz 2014. je bio ništetan, jer nije imao pravnu osnovu. Mi nismo smjeli tamo raditi i potpisali smo nagodbu sa Županijskim državnim odvjetništvom. Platili smo kaznu za protupravno stečenu dobit i tako smo riješili situaciju što se nas tiče. O daljnjim smjernicama, kao i što se s objektom dešava i onim što je u njemu treba pitati Županijski DORH - objašnjava Ciprijan.

---

image

‘Ja službeno nemam nikakvog uvida što je trenutno na Bačvicama‘, kaže direktor Splitske obale Marijan Ciprijan
 

Saša Burić/Cropix
---

Upitali smo pročelnika Tea Vojkovića je li Upravni odjel za urbanizam i izgradnju dobio upit od pročelnice Dorčić i dostavio joj traženu dokumentaciju, a ukoliko nije, zašto se nije postupilo prema zahtjevu Županije.

- Točno je da se pročelnica Dorčić obratila ovom upravnom odjelu, kao i drugim nadležnim tijelima gradske uprave, da joj se dostavi (citat): "projektno tehničku dokumentaciju, kao i građevinske te uporabne dozvole ili druge odgovarajuće akte za kompleks na Bačvicama."

Točno je i da je od Službe imovine Grada Splita dobila građevinsku i uporabnu dozvolu za kompleks. Također je i točno da Grad Split nije dostavio tehničku dokumentaciju za cjelokupni kompleks, kao niti za pojedinačne zahvate u svakom pojedinom prostoru. Razlog za to je što i sam upit od strane nadležnog županijskog tijela nije dovoljno precizan, niti potkrijepljen dovoljnim podacima - tvrdi pročelnik Vojković.

- Naime u arhivi Grada Splita dokumentacija ovog komplesa (kao i drugih sličnih objekata) ne vodi se pod "komples Bačvice", nego svaki pojedini predmet pojedinačnog uređenja prostora (a ima ih više desetaka, a neki imaju i nekoliko vođenih postupaka) ima svoju klasifikacijsku oznaku i u pravilu različite investitore. Kad se zna i realnost činjenice da se radi o objektu na kojem su različiti korisnici "proizveli" niz odstupanja od izvorno projektiranog stanja, koja odstupanja su od različitih bespravnih graditelja imala i postupke ozakonjenja (neka riješeno pozitivno, neka riješena negativno, neka još neriješena), onda je jasno da se i oko samog zahtjeva za dokumentacijom treba malo više potruditi u definiranju što se traži - odgovorio je Vojković nama, ali izgleda i županijskoj pročelnici Matei Dorčić.

---

image

Teo Vojković: ‘Naravno da ovakvo kaotično stanje na objektu doprinosi tome da zahtjevu Županije nije jednostavno udovoljiti‘

Joško Šupić/Cropix
---

- Naravno da ovakvo kaotično stanje na objektu, kojem nije pomogla činjenica vođenja višegodišnjeg besmislenog spora između Grada i države oko prava vlasništva, doprinosi tome da ovom zahtjevu Županije nije jednostavno udovoljiti. Unatoč tome, vrijedni službenici ovog upravnog odjela već danima rade na prikupljanju i sortiranju tražene dokumentacije, kako bi se udovoljilo zahtjevu Županije, u onom dijelu u kojem je to moguće - zaključuje pročelnik gradskog odjela za urbanizam Teo Vojković.

Da stvar bude bolja, kompleks na Bačvicama ni u Državnom inspektoratu ne smatraju za jedinstven objekt. Naime, pročelnica Dorčić je izjavila da je potrebno utvrditi uporabljivost, odnosno "dobiti dokaz o legalnosti prostora na predmetnoj mikrolokaciji". A, budući da nema legalizacije bespravne gradnje na pomorskom dobru - zatražili smo odgovor od Državnog inspektorata vode li se postupci na dvije katastarske čestice na Bačvicama.

- Zahvaljujemo na upitu te Vas ovim putem obavještavamo kako čestice koje navodite zauzimaju veliku površinu te je na njima izgrađeno više objekata. Slijedom navedenog lijepo Vas molimo da precizirate Vaše pitanje - uputila nas je glasnogovornica.

Nakon toga smo pitanje sveli na jednu česticu koja je dio kompleksa na Bačvicama. Riječ je o katastarskoj čestici broj 9789/2, veličine 1605 m2, koja se u katastru vodi kao restoran, uređeno zemljište i stepenište. Ova katastarska čestica je, naime, bila predmet spora između Grada i DORH-a. Pitali smo jesu li unutar te čestice na postojećem objektu vršene naknadne intervencije koje su bile predmet inspekcijskog postupanja i jesu li donesena rješenja građevinske inspekcije oko kojih se vodi postupak. No, niti to nije bilo dovoljno precizno za Državni inspektorat. Jer odgovor kojeg smo dobili bio je kafkijanski.

---

image

Vidiš zgradu na plaži, a u papirima je nema kao cjeline

Ante Čizmić/Cropix
---

- Zahvaljujemo na upitu no lijepo Vas molimo da precizirate Vaše pitanje tj. na koji poslovni prostor/objekt se isti odnosi s obzirom na obuhvat čestice koju ste naveli. - odgovorili su nam iz Državnog inspektorata.

Nakon toga smo odustali. Vidiš zgradu na plaži, a u papirima je nema kao cjeline, "razmrvljena" je na brojeve akata i "šifrirana" je na pojedine upravne postupke. Ako ne znaš pravi broj kao da nisi pitao. U svakom slučaju, ukoliko je Županija htjela imati legalnu zgradu od koje će zarađivati s koncesijom i oko koje se ne vode inspekcijski postupci, onda je, čini se, dobila mačka u vreći.

---

Kuzmanić ogorčen: To je odraz kulture Splita

Tko bi danas rekao da je, nakon što je obnovljen, Kupališni kompleks Bačvice dobio prestižnu arhitektonsku nagradu "Vladimir Nazor" za 1998. godinu?

Ali to se sad čini davno. Nakon obnove derutnog objekta uslijedio je čitav niz pregradnji tog prostora i poslovnih pretvorbi na hrvatski način. Razočaran devastacijama jedan od nagrađenih arhitekata Ante Kuzmanić je rekao kako više ne prolazi onuda i da - Bačvice treba srušiti.

- I sad sam tužan. Bio sam ljut, svaki gostioničar koji dođe na Bačvice jedino što zna napraviti je proširiti svoj prostor. Šta oni misle, da ja nisam mogao zagraditi terace. Danas više Bačvice ne sliče na sebe, sada će ih ponovno trebati srušiti i iznova graditi.

To je taj mentalni sklop, rekao bih. Promislite maštu splitskog biznisa kad na Bačvicama nitko nije otvorio ništa drugo nego kafić. Zar nije mogla bit jedna igraonica. To je odraz kulture Splita, ne mogu ja tu pomoći - kazao je za "Slobodnu" pred nekoliko godina rezignirani Kuzmanić.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kaotično stanje [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => kaotično stanje 2 0 7036 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-10-09 09:46:09 [created_by] => 3201 [created_by_alias] => Sandi Vidulić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-10-10 07:25:34 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-10-10 07:25:34 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Sva apsurdnost birokracije u priči o kompleksu na Bačvicama; Vidiš zgradu, ali... A Županija je dobila mačka u vreći? [metakey] => Bačvice, kompleks Bačvice, matea dorčić, Teo Vojković, Splitska obala, marija ciprijan, koncesija Bačvice [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/10\/09\/21781794.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/09\/25813791.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/09\/25813797.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/09\/24901463.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/09\/21781808.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Ovo \u0161to vidite svojim o\u010dima nije isto onome \u0161to vam dokumenti kazuju<\/p>","

Matea Dor\u010di\u0107 Dor\u010di\u0107 je prozvala Splitsku obalu i Upravni odjel za urbanizam i izgradnju Grada Splita da ne \u0161alju tra\u017eenu dokumentaciju<\/p>","

Teo Vojkovi\u0107: \u2018Naravno da ovakvo kaoti\u010dno stanje na objektu\u00a0doprinosi tome da zahtjevu \u017dupanije nije jednostavno udovoljiti\u2018<\/p>","

\u2018Ja slu\u017ebeno nemam nikakvog uvida \u0161to je trenutno na Ba\u010dvicama\u2018, ka\u017ee direktor Splitske obale Marijan Ciprijan
\n\u00a0<\/p>","

Vidi\u0161 zgradu na pla\u017ei, a u papirima je nema kao cjeline<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1254","hd_21781794_1920.jpg":"1920x1080","k_21781794_1280.jpg":"1280x1280","k_21781794_1024.jpg":"1024x1024","k_21781794_640.jpg":"640x640","k_21781794_480.jpg":"480x480","k_21781794_340.jpg":"340x340","k_21781794_220.jpg":"220x220","o_21781794_1280.jpg":"1280x836","o_21781794_1024.jpg":"1024x668","o_21781794_640.jpg":"640x418","o_21781794_480.jpg":"480x313","o_21781794_340.jpg":"340x222","o_21781794_220.jpg":"220x143","h_21781794_1280.jpg":"1280x854","h_21781794_1024.jpg":"1024x683","h_21781794_640.jpg":"640x427","h_21781794_480.jpg":"480x320","h_21781794_340.jpg":"340x227","h_21781794_220.jpg":"220x147","pp_21781794_1280.jpg":"1280x1628","pp_21781794_1024.jpg":"1024x1303","pp_21781794_640.jpg":"640x814","pp_21781794_480.jpg":"480x611","pp_21781794_340.jpg":"340x432","pp_21781794_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1269","hd_25813791_1920.jpg":"1920x1080","k_25813791_1280.jpg":"1280x1280","k_25813791_1024.jpg":"1024x1024","k_25813791_640.jpg":"640x640","k_25813791_480.jpg":"480x480","k_25813791_340.jpg":"340x340","k_25813791_220.jpg":"220x220","o_25813791_1280.jpg":"1280x846","o_25813791_1024.jpg":"1024x676","o_25813791_640.jpg":"640x423","o_25813791_480.jpg":"480x317","o_25813791_340.jpg":"340x224","o_25813791_220.jpg":"220x145","h_25813791_1280.jpg":"1280x854","h_25813791_1024.jpg":"1024x683","h_25813791_640.jpg":"640x427","h_25813791_480.jpg":"480x320","h_25813791_340.jpg":"340x227","h_25813791_220.jpg":"220x147","pp_25813791_1280.jpg":"1280x1628","pp_25813791_1024.jpg":"1024x1303","pp_25813791_640.jpg":"640x814","pp_25813791_480.jpg":"480x611","pp_25813791_340.jpg":"340x432","pp_25813791_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1271","hd_25813797_1920.jpg":"1920x1080","k_25813797_1280.jpg":"1280x1280","k_25813797_1024.jpg":"1024x1024","k_25813797_640.jpg":"640x640","k_25813797_480.jpg":"480x480","k_25813797_340.jpg":"340x340","k_25813797_220.jpg":"220x220","o_25813797_1280.jpg":"1280x847","o_25813797_1024.jpg":"1024x677","o_25813797_640.jpg":"640x423","o_25813797_480.jpg":"480x317","o_25813797_340.jpg":"340x225","o_25813797_220.jpg":"220x145","h_25813797_1280.jpg":"1280x854","h_25813797_1024.jpg":"1024x683","h_25813797_640.jpg":"640x427","h_25813797_480.jpg":"480x320","h_25813797_340.jpg":"340x227","h_25813797_220.jpg":"220x147","pp_25813797_1280.jpg":"1280x1628","pp_25813797_1024.jpg":"1024x1303","pp_25813797_640.jpg":"640x814","pp_25813797_480.jpg":"480x611","pp_25813797_340.jpg":"340x432","pp_25813797_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1225","hd_24901463_1920.jpg":"1920x1080","k_24901463_1280.jpg":"1280x1280","k_24901463_1024.jpg":"1024x1024","k_24901463_640.jpg":"640x640","k_24901463_480.jpg":"480x480","k_24901463_340.jpg":"340x340","k_24901463_220.jpg":"220x220","o_24901463_1280.jpg":"1280x816","o_24901463_1024.jpg":"1024x653","o_24901463_640.jpg":"640x408","o_24901463_480.jpg":"480x306","o_24901463_340.jpg":"340x216","o_24901463_220.jpg":"220x140","h_24901463_1280.jpg":"1280x854","h_24901463_1024.jpg":"1024x683","h_24901463_640.jpg":"640x427","h_24901463_480.jpg":"480x320","h_24901463_340.jpg":"340x227","h_24901463_220.jpg":"220x147","pp_24901463_1280.jpg":"1280x1628","pp_24901463_1024.jpg":"1024x1303","pp_24901463_640.jpg":"640x814","pp_24901463_480.jpg":"480x611","pp_24901463_340.jpg":"340x432","pp_24901463_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1200","hd_21781808_1920.jpg":"1920x1080","k_21781808_1280.jpg":"1280x1280","k_21781808_1024.jpg":"1024x1024","k_21781808_640.jpg":"640x640","k_21781808_480.jpg":"480x480","k_21781808_340.jpg":"340x340","k_21781808_220.jpg":"220x220","o_21781808_1280.jpg":"1280x800","o_21781808_1024.jpg":"1024x640","o_21781808_640.jpg":"640x400","o_21781808_480.jpg":"480x300","o_21781808_340.jpg":"340x212","o_21781808_220.jpg":"220x137","h_21781808_1280.jpg":"1280x854","h_21781808_1024.jpg":"1024x683","h_21781808_640.jpg":"640x427","h_21781808_480.jpg":"480x320","h_21781808_340.jpg":"340x227","h_21781808_220.jpg":"220x147","pp_21781808_1280.jpg":"1280x1628","pp_21781808_1024.jpg":"1024x1303","pp_21781808_640.jpg":"640x814","pp_21781808_480.jpg":"480x611","pp_21781808_340.jpg":"340x432","pp_21781808_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7372433 Threads: 1 Questions: 1592864845 Slow queries: 4725606 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110343731 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/zupanija-je-dobila-macka-u-vreci-sva-apsurdnost-birokracije-u-prici-o-kompleksu-na-bacvicama-vidis-zgradu-ali-1329231 [printLink] => /split/zupanija-je-dobila-macka-u-vreci-sva-apsurdnost-birokracije-u-prici-o-kompleksu-na-bacvicama-vidis-zgradu-ali-1329231?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 331143 [name] => bačvice [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => bacvice [link] => /tag/bacvice ) [1] => stdClass Object ( [id] => 731841 [name] => kompleks Bačvice [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-10-02 13:39:51 [main_article_id] => 0 [alias] => kompleks-bacvice [link] => /tag/kompleks-bacvice ) [2] => stdClass Object ( [id] => 659450 [name] => matea dorčić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-12-10 17:14:51 [main_article_id] => 0 [alias] => matea-dorcic [link] => /tag/matea-dorcic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 648049 [name] => Teo Vojković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-08-31 16:53:32 [main_article_id] => 0 [alias] => teo-vojkovic [link] => /tag/teo-vojkovic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 256579 [name] => Splitska obala [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => splitska-obala [link] => /tag/splitska-obala ) [5] => stdClass Object ( [id] => 732638 [name] => marija ciprijan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-10-09 14:57:13 [main_article_id] => 0 [alias] => marija-ciprijan [link] => /tag/marija-ciprijan ) [6] => stdClass Object ( [id] => 732639 [name] => koncesija Bačvice [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-10-09 14:57:13 [main_article_id] => 0 [alias] => koncesija-bacvice [link] => /tag/koncesija-bacvice ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kaotično stanje [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Županija je dobila mačka u vreći? Sva apsurdnost birokracije u priči o kompleksu na Bačvicama - vidiš zgradu, ali... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3201 [name] => Sandi Vidulić [username] => sandi-viduli [email] => sandi-viduli@sd.hr [password] => $2y$10$QEONSV0iJcSKDJHoRmUlnugIL0..tKPBYNZIP7zCykZEUoWHMIhke [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sandi-vidulic-3201 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1719 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/d7b193a1bc1ac1437dad7e71367ea22f?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/09/21781794.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ante Čizmić/Cropix [mainImageDesc] =>

Ovo što vidite svojim očima nije isto onome što vam dokumenti kazuju

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/09/21781794.jpg [title] =>

Ovo što vidite svojim očima nije isto onome što vam dokumenti kazuju

Ante Čizmić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/09/25813791.jpg [title] =>

Matea Dorčić Dorčić je prozvala Splitsku obalu i Upravni odjel za urbanizam i izgradnju Grada Splita da ne šalju traženu dokumentaciju

Joško Šupić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/09/25813797.jpg [title] =>

Teo Vojković: ‘Naravno da ovakvo kaotično stanje na objektu doprinosi tome da zahtjevu Županije nije jednostavno udovoljiti‘

Joško Šupić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/09/24901463.jpg [title] =>

‘Ja službeno nemam nikakvog uvida što je trenutno na Bačvicama‘, kaže direktor Splitske obale Marijan Ciprijan
 

Saša Burić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/09/21781808.jpg [title] =>

Vidiš zgradu na plaži, a u papirima je nema kao cjeline

Ante Čizmić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Priča o kompleksu na Bačvicama nalikuje na Kafkine romane. Kad dođete na taj dio Splita vidite zgradu s nizom kafića. Ali, kad pitate nadležne, ispadne kako ne postoji zgrada, nego niz brojeva koji označavaju upravne sporove, inspekcijske postupke, različite investitore, legalnu i bespravnu gradnju i što sve ne.

Na koncu kao u Kafkinim romanima koji sažimaju apsurdnost birokracije, znate da se vodi proces, ali ne o čemu i zašto. Tako i ovdje, ono što vidite svojim očima nije isto onome što vam dokumenti kazuju.

Nedavno je županijska pročelnica za turizam i pomorstvo Matea Dorčić izjavila kako od Grada ne može dobiti dokumente koji su Županiji potrebni za izdavanje koncesije. Podsjetimo, dio kupališno-poslovnog objekta na Bačvicama sa 18 poslovnih prostora Grad je izgubio u sporu s županijskim DORH-om, jer je utvrđeno da se prostor nalazi unutar granice pomorskog dobra.

Grad je ustvari izgubio poslovne objekte još 2011. jer je ondašnja gradska vlast dopustila da granica pomorskog dobra obuhvati dio objekta koji je bio u gradskom vlasništvu.

---

image

Matea Dorčić Dorčić je prozvala Splitsku obalu i Upravni odjel za urbanizam i izgradnju Grada Splita da ne šalju traženu dokumentaciju

Joško Šupić/Cropix
---

No, Grad je još uvijek uknjižen kao vlasnik na prostorima koje je izgubio, županijska pročelnica je rekla da će se za to područje morati provesti upis pomorskog dobra u zemljišne knjige.

Dorčić je prozvala Splitsku obalu i Upravni odjel za urbanizam i izgradnju Grada Splita da ne šalju traženu dokumentaciju. Tvrdi da od Splitske obale nisu dobili popis svih ugostitelja s kojima su raskinuti ugovori o zakupu. Niti su, kaže, dobili informaciju o postupcima između Splitske obale i Županijskog državnog odvjetništva za stupanje u posjed u kupališno poslovni kompleks na Bačvicama.

Od Upravnog odjela za urbanizam Grada Splita Županija je zatražila da im dostave projektno tehničku dokumentaciju, kao i građevinske te uporabne dozvole ili druge odgovarajuće akte za taj kompleks. Koči li doista Grad Županiji izdavanje koncesija?

Direktor Splitske obale Marijan Ciprijan tvrdi kako od njih nije bio tražen nikakav popis, nego su iz Županije zatražili da se očituju o pravnom osnovu trenutnog korištenja na Bačvicama.

- Ja službeno nemam nikakvog uvida što je trenutno na Bačvicama. U siječnju smo raskinuli ugovore, tko je tamo nemam saznanja. Kako sam vidio iz novinskog članka da njima treba popis s kim smo raskinuli ugovore, to je manji problem. Poslat ću im popis. Ugovor koji smo imali s Gradom temeljem Odluke Gradskog vijeća iz 2014. je bio ništetan, jer nije imao pravnu osnovu. Mi nismo smjeli tamo raditi i potpisali smo nagodbu sa Županijskim državnim odvjetništvom. Platili smo kaznu za protupravno stečenu dobit i tako smo riješili situaciju što se nas tiče. O daljnjim smjernicama, kao i što se s objektom dešava i onim što je u njemu treba pitati Županijski DORH - objašnjava Ciprijan.

---

image

‘Ja službeno nemam nikakvog uvida što je trenutno na Bačvicama‘, kaže direktor Splitske obale Marijan Ciprijan
 

Saša Burić/Cropix
---

Upitali smo pročelnika Tea Vojkovića je li Upravni odjel za urbanizam i izgradnju dobio upit od pročelnice Dorčić i dostavio joj traženu dokumentaciju, a ukoliko nije, zašto se nije postupilo prema zahtjevu Županije.

- Točno je da se pročelnica Dorčić obratila ovom upravnom odjelu, kao i drugim nadležnim tijelima gradske uprave, da joj se dostavi (citat): "projektno tehničku dokumentaciju, kao i građevinske te uporabne dozvole ili druge odgovarajuće akte za kompleks na Bačvicama."

Točno je i da je od Službe imovine Grada Splita dobila građevinsku i uporabnu dozvolu za kompleks. Također je i točno da Grad Split nije dostavio tehničku dokumentaciju za cjelokupni kompleks, kao niti za pojedinačne zahvate u svakom pojedinom prostoru. Razlog za to je što i sam upit od strane nadležnog županijskog tijela nije dovoljno precizan, niti potkrijepljen dovoljnim podacima - tvrdi pročelnik Vojković.

- Naime u arhivi Grada Splita dokumentacija ovog komplesa (kao i drugih sličnih objekata) ne vodi se pod "komples Bačvice", nego svaki pojedini predmet pojedinačnog uređenja prostora (a ima ih više desetaka, a neki imaju i nekoliko vođenih postupaka) ima svoju klasifikacijsku oznaku i u pravilu različite investitore. Kad se zna i realnost činjenice da se radi o objektu na kojem su različiti korisnici "proizveli" niz odstupanja od izvorno projektiranog stanja, koja odstupanja su od različitih bespravnih graditelja imala i postupke ozakonjenja (neka riješeno pozitivno, neka riješena negativno, neka još neriješena), onda je jasno da se i oko samog zahtjeva za dokumentacijom treba malo više potruditi u definiranju što se traži - odgovorio je Vojković nama, ali izgleda i županijskoj pročelnici Matei Dorčić.

---

image

Teo Vojković: ‘Naravno da ovakvo kaotično stanje na objektu doprinosi tome da zahtjevu Županije nije jednostavno udovoljiti‘

Joško Šupić/Cropix
---

- Naravno da ovakvo kaotično stanje na objektu, kojem nije pomogla činjenica vođenja višegodišnjeg besmislenog spora između Grada i države oko prava vlasništva, doprinosi tome da ovom zahtjevu Županije nije jednostavno udovoljiti. Unatoč tome, vrijedni službenici ovog upravnog odjela već danima rade na prikupljanju i sortiranju tražene dokumentacije, kako bi se udovoljilo zahtjevu Županije, u onom dijelu u kojem je to moguće - zaključuje pročelnik gradskog odjela za urbanizam Teo Vojković.

Da stvar bude bolja, kompleks na Bačvicama ni u Državnom inspektoratu ne smatraju za jedinstven objekt. Naime, pročelnica Dorčić je izjavila da je potrebno utvrditi uporabljivost, odnosno "dobiti dokaz o legalnosti prostora na predmetnoj mikrolokaciji". A, budući da nema legalizacije bespravne gradnje na pomorskom dobru - zatražili smo odgovor od Državnog inspektorata vode li se postupci na dvije katastarske čestice na Bačvicama.

- Zahvaljujemo na upitu te Vas ovim putem obavještavamo kako čestice koje navodite zauzimaju veliku površinu te je na njima izgrađeno više objekata. Slijedom navedenog lijepo Vas molimo da precizirate Vaše pitanje - uputila nas je glasnogovornica.

Nakon toga smo pitanje sveli na jednu česticu koja je dio kompleksa na Bačvicama. Riječ je o katastarskoj čestici broj 9789/2, veličine 1605 m2, koja se u katastru vodi kao restoran, uređeno zemljište i stepenište. Ova katastarska čestica je, naime, bila predmet spora između Grada i DORH-a. Pitali smo jesu li unutar te čestice na postojećem objektu vršene naknadne intervencije koje su bile predmet inspekcijskog postupanja i jesu li donesena rješenja građevinske inspekcije oko kojih se vodi postupak. No, niti to nije bilo dovoljno precizno za Državni inspektorat. Jer odgovor kojeg smo dobili bio je kafkijanski.

---

image

Vidiš zgradu na plaži, a u papirima je nema kao cjeline

Ante Čizmić/Cropix
---

- Zahvaljujemo na upitu no lijepo Vas molimo da precizirate Vaše pitanje tj. na koji poslovni prostor/objekt se isti odnosi s obzirom na obuhvat čestice koju ste naveli. - odgovorili su nam iz Državnog inspektorata.

Nakon toga smo odustali. Vidiš zgradu na plaži, a u papirima je nema kao cjeline, "razmrvljena" je na brojeve akata i "šifrirana" je na pojedine upravne postupke. Ako ne znaš pravi broj kao da nisi pitao. U svakom slučaju, ukoliko je Županija htjela imati legalnu zgradu od koje će zarađivati s koncesijom i oko koje se ne vode inspekcijski postupci, onda je, čini se, dobila mačka u vreći.

---

Kuzmanić ogorčen: To je odraz kulture Splita

Tko bi danas rekao da je, nakon što je obnovljen, Kupališni kompleks Bačvice dobio prestižnu arhitektonsku nagradu "Vladimir Nazor" za 1998. godinu?

Ali to se sad čini davno. Nakon obnove derutnog objekta uslijedio je čitav niz pregradnji tog prostora i poslovnih pretvorbi na hrvatski način. Razočaran devastacijama jedan od nagrađenih arhitekata Ante Kuzmanić je rekao kako više ne prolazi onuda i da - Bačvice treba srušiti.

- I sad sam tužan. Bio sam ljut, svaki gostioničar koji dođe na Bačvice jedino što zna napraviti je proširiti svoj prostor. Šta oni misle, da ja nisam mogao zagraditi terace. Danas više Bačvice ne sliče na sebe, sada će ih ponovno trebati srušiti i iznova graditi.

To je taj mentalni sklop, rekao bih. Promislite maštu splitskog biznisa kad na Bačvicama nitko nije otvorio ništa drugo nego kafić. Zar nije mogla bit jedna igraonica. To je odraz kulture Splita, ne mogu ja tu pomoći - kazao je za "Slobodnu" pred nekoliko godina rezignirani Kuzmanić.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ante Čizmić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Saša Burić/Cropix Ante Čizmić/Cropix
Ante Čizmić/Cropix

Ovo što vidite svojim očima nije isto onome što vam dokumenti kazuju

Joško Šupić/Cropix

Matea Dorčić Dorčić je prozvala Splitsku obalu i Upravni odjel za urbanizam i izgradnju Grada Splita da ne šalju traženu dokumentaciju

Joško Šupić/Cropix

Teo Vojković: ‘Naravno da ovakvo kaotično stanje na objektu doprinosi tome da zahtjevu Županije nije jednostavno udovoljiti‘

Saša Burić/Cropix

‘Ja službeno nemam nikakvog uvida što je trenutno na Bačvicama‘, kaže direktor Splitske obale Marijan Ciprijan
 

Ante Čizmić/Cropix

Vidiš zgradu na plaži, a u papirima je nema kao cjeline

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/zupanija-je-dobila-macka-u-vreci-sva-apsurdnost-birokracije-u-prici-o-kompleksu-na-bacvicama-vidis-zgradu-ali-1329231 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=aa64c7508eee4144bd1e4ab59ed20fa54db66a0d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%C5%BDupanija+je+dobila+ma%C4%8Dka+u+vre%C4%87i%3F+Sva+apsurdnost+birokracije+u+pri%C4%8Di+o+kompleksu+na+Ba%C4%8Dvicama+-+vidi%C5%A1+zgradu%2C+ali...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fzupanija-je-dobila-macka-u-vreci-sva-apsurdnost-birokracije-u-prici-o-kompleksu-na-bacvicama-vidis-zgradu-ali-1329231 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fzupanija-je-dobila-macka-u-vreci-sva-apsurdnost-birokracije-u-prici-o-kompleksu-na-bacvicama-vidis-zgradu-ali-1329231 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kaotično stanje [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Splitkaotično stanje

Županija je dobila mačka u vreći? Sva apsurdnost birokracije u priči o kompleksu na Bačvicama - vidiš zgradu, ali...

Piše Sandi Vidulić
10. listopada 2023. - 09:25

Priča o kompleksu na Bačvicama nalikuje na Kafkine romane. Kad dođete na taj dio Splita vidite zgradu s nizom kafića. Ali, kad pitate nadležne, ispadne kako ne postoji zgrada, nego niz brojeva koji označavaju upravne sporove, inspekcijske postupke, različite investitore, legalnu i bespravnu gradnju i što sve ne.

Na koncu kao u Kafkinim romanima koji sažimaju apsurdnost birokracije, znate da se vodi proces, ali ne o čemu i zašto. Tako i ovdje, ono što vidite svojim očima nije isto onome što vam dokumenti kazuju.

Nedavno je županijska pročelnica za turizam i pomorstvo Matea Dorčić izjavila kako od Grada ne može dobiti dokumente koji su Županiji potrebni za izdavanje koncesije. Podsjetimo, dio kupališno-poslovnog objekta na Bačvicama sa 18 poslovnih prostora Grad je izgubi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 17:44