StoryEditor
Splitmjere opreza

Zatvara se dežurni vrtić More u Splitu: u njemu su boravila djeca djelatnice Doma za starije, prvoga u državi u koji je ušao koronavirus

Piše Merien Ilić
8. travnja 2020. - 17:16
Božidar Vukičević/HANZA MEDIA

Zbog mjera predostrožnosti od danas je zatvoren Dječji vrtić More, javljaju iz Banovine.
Razlog za to su mjere predostrožnosti jer su prošlog tjedna u ovom vrtiću boravila djeca zaposlenice Doma umirovljenika u Vukovarskoj ulici, a kao zamjenska lokacija za dežurni vrtić određen je DV Rusulica, u sklopu ustanove Cvit Mediterana.

Doznajemo kako tijekom ovoga tjedna mališani nisu ni dolazili u vrtić More, a tijekom proteklog tjedna u sva četiri dežurna vrtića na području Splita dolazilo je tek troje djece, a od ponedjeljka samo jedno dijete u dežurni vrtić ustanove Grigor Vitez.
Objekt vrtića More sada će se dezinficirati, pa su suradnji s epidemiolozima poduzete sve potrebne radnje. također, djelatnice vrtića koje su radile s djecom poslane su kući, a djeca i njihova majka, zaposlenica Doma umirovljenika, dobro su i nemaju nikakve simptome bolesti.

Iz Banovine još ne javljaju što će biti s upisima u novu pedagošku godinu. Lani je u ovo vrijeme tekao rok za prijavu mališana u jaslične i druge vrtićke skupine. Vrtići u Hrvatskoj pripremaju alternativne načine prijavljivanja djece u skupine, pa su mnogi već najavili mogućnost online prijava, odnosno putem mail adresa vrtića uz napomenu da će roditelji odnosno skrbnici potrebnu dokumentaciju moći dostaviti nakon prestanka mjera nacionalnog stožera Civilne zaštite.

#DEŽURNI VRTIĆI#KORONAVIRUS U SPLITU

Izdvojeno

30. svibanj 2020 10:33