StoryEditorOCM
SplitIZOSTALA POTPORA

Visković povukla kandidaturu za čelnicu splitske kulturne ustanove, ne podržava je Puljak: ‘Dva su razloga za to...‘

Piše Gabrijela Radanović
14. srpnja 2023. - 14:37

Tamara Visković povukla je kandidaturu za mjesto ravnateljice Multimedijalnog kulturnog centra (MKC). Potvrdila nam je da je jutros obavijestila ustanovu o svojoj odluci.

- S obzirom na razvoj događaja iz kojeg je očigledno da moja kandidatura nema podršku izvršne vlasti Grada Splita, smatram da je u interesu ustanove, kao i svih čiji rad neposredno ovisi o odlukama Grada, da povučem kandidaturu za ravnateljicu Multimedijalnog kulturnog centra. Zahvaljujem na povjerenju kojeg ste ukazali meni i programu na kojem se temeljila vaša odluka, i vjerujem da ćemo imati još mnogo prigoda da surađujemo – poručila je Visković.

Premda je Upravno vijeće te ustanove podržalo njezinu kandidaturu, Ivica Puljak dao je negativno mišljenje na njihov prijedlog da od dvije kandidatkinje za ravnateljicu, čelnu funkciju te ustanove preuzme Tamara Visković, bivša gradska vijećnica stranke Možemo.

Pitali smo ga zašto nije podržao odluku Upravnog vijeća i kandidaturu Visković.

- Dva su glavna razloga za negativno mišljenje. Prvi je u tome što iz angažmana gospođe Visković u situacijama u kojima smo mi svjedočili u posljednje dvije godine ne možemo zaključiti da će se u potpunosti posvetiti poslu ravnateljice u opsegu u kojem mi mislimo da je potrebno.

Drugi razlog je što se radi o čelnici ogranka aktivne političke stranke, a imamo već neugodna iskustva s takvim slučajevima, te mislimo kako postoji realna opasnost da se ne toj poziciji dogodi da čelna osoba vodi politiku stranke, a ne politiku grada – nevosmisleno je poručio gradonačelnik Puljak.

Na idućoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati 20. srpnja trebalo se raspravljati o njezinoj kandidaturi, no Visković ih je preduhitrila i povukla se iz utrke za ravnateljicu MKC-a

Aktualnom ravnatelju Jošku Jerončiću uskoro istječe mandat pa bi netko trebao biti imenovan za vršitelja dužnosti, dok bi se natječaj za ravnatelja MKC-a trebao ponoviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 15:04