StoryEditorOCM
SplitODALI POČAST

Varaždinci položili cvijeće i zapalili svijeće u Parku hrvatskih mučenika u splitskom škveru

Piše J. DADIĆ
27. veljače 2024. - 16:31

U utorak, na dan velike utakmice četvrtfinala Kupa između Hajduka i Varaždina, izaslanstvo NK Varaždin na čelu s predsjednikom kluba Draženom Vitezom polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća poklonilo se na spomen-obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Parku hrvatskih mučenika, u splitskom škveru, koje je izradio akademski slikar Josip Botteri Dini.

Uz Dražena Viteza, počast su odali njegovi suradnici Ivan Bača, direktor stadiona, i Toni Dalić, direktor NK Varaždin. Domaćini su im bili članovi UVDR "Brodosplit" s predsjednikom Goranom Kosorom i članom Predsjedništva Velimirom Strinićem, bivšim dužnosnikom Hajduka, te savjetnikom Uprave "Brodosplita" za korporativnu sigurnost Boškom Ramljakom.

Suradnja ovih aktera traje još od vremena kada je Dražen Vitez bio načelnik PU splitsko-dalmatinske s poveznicom da su svi dragovoljci Domovinskog rata, što je neraskidiva spona hrvatskih branitelja, a druženja s pripadnicima "Puma" s kojima se "Škverski bataljun" nalazio u Varaždinu i Čakovcu prije desetak godina traje i do dandanas.

Kažimo i da je Dražen Vitez, osim što je počasni član UVDR-a "Brodosplit", ujedno i predsjednik Udruge specijalne policije Policijske uprave Varaždin "Roda".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 22:26