StoryEditorOCM
Split‘DOLIS‘ LIKUJE

Ustavni sud ‘poklopio‘ Županiju oko Kašjuna; plaža ostaje u rukama koncesionara sve dok ne dođe nova presuda

Piše G. R.
11. svibnja 2023. - 16:25

Nakon što su ukinute presude Visokog upravnog suda i Upravnog suda u Splitu kojima se poništila odluka o davanju koncesije na plaži Kašjuni, Ustavni sud je praktički osporio obje presude i tvrtki "Dolis" odobrio da nastave poslovati na toj plaži do isteka koncesije 2025. godine.

"Dolisu" je koncesiju izdala Splitsko-dalmatinska županija, preciznije Upravni odjel za turizam i pomorstvo.

- Temeljem navedenoga, usvaja se ustavna tužba društva "Dolis" i predmet se vraća Upravnom sudu u Splitu na ponovni postupak. Nastavno na navedeno, Splitsko - dalmatinska županija će, kao i do sada, poštivati sudske presude te nastaviti postupanje sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske.

image
Nikola Vilić/Cropix

Obzirom da je društvo "Dolis" temeljem ove presude i dalje koncesionar, nastavit će obavljati djelatnost na pomorskom dobru sukladno važećim propisima, Odluci o davanju koncesije i Ugovoru o koncesiji, do donošenja nove presude čiji sadržaj ne možemo prejudicirati - odgovorila je Matea Dorčić, pročelnica Upravnog odjela za turizam i pomorstvo.

image
Duje Klarić/Cropix

Iz Banovine su odgovorili kako je Županija stranka u postupku, davatelj je koncesije i ima kontrolu nad ovim područjem.

- Grad Split provodi zakone Republike Hrvatske, a komunalno redarstvo Grada postupa sukladno svojim ovlastima, što ćemo u interesu uvođenja reda nastaviti i dalje raditi, u koordinaciji i komunikaciji sa Županijom - kazali su nam u Gradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 05:51