StoryEditorOCM
Splitmilina

U Đardin su stigla velika oslikana uskršnja jaja, ukrasili su ih članovi Braniteljske likovne udruge. Bacite oko

Piše split sd
25. ožujka 2024. - 10:11

U Đardin su stigla velika oslikana uskršnja jaja u sklopu manifestacije "Radost Uskrsa u Split" koju organizira Turistička zajednica grada Splita. 

Za oslikana uskršnja jaja zaslužni su članovi Braniteljske likovne udruge (BLU) koji su na ovaj način oplemenili Strossmayerov perivoj, a sigurni smo da će zapeti i za oko prolaznicima. 

Od 26. do 30. ožujka na Rivi, ispred ureda TZ-a Split, bit će upriličeno i oslikavanje velikih pisanica u organizaciji braniteljske udruge BLU.

image
Saša Burić/Cropix

Iz TZ-a grada Split su objasnili kako će to biti prilika za sudjelovanje u radionicama i uživanje u kreativnim aktivnostima, posebno prilagođenim posjetiteljima i djeci. 

Na Trgu Gaje Bulata, 28. ožujka, od 11 do 14 sati odvijat će se dramski prikaz "Križnog puta" u izvedbi dječjeg zbora "Srdelice", a bit će organiziran i korizmeni koncert Gudačkog kvarteta Bozzotti iz Trogira. Kvartet će izvesti album Josepha Haydna "Die sieben letzten Worte unseres" (Sedam posljednjih Kristovih riječi na križu), a na koncertu će se gudačima pridružiti i bariton Jakov Košćina.

- Za obiteljsko druženje i zabavu, posjetite Strossmayerov park – Đardin 31. ožujka od 11 do 14 sati. Tamo će se dijeliti pisanice i sirnice uz prigodni program namijenjen djeci. Ovo je prilika da se uživa u tradicionalnim uskršnjim običajima i zajedničkom provođenju vremena u veselom okruženju - pozivaju iz TZ grada Splita. 

image
Saša Burić/Cropix
image
Saša Burić/Cropix
image
Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 06:20