StoryEditorOCM
Splitda je javit ljudima?

Stanovnike splitske ulice dočekale barikade, ni šefica kotara nema pojma o čemu se radi: ‘Ionako nemamo parkinga...‘

Piše Mia Uzinić
27. studenog 2023. - 14:03

Bez obavijesti građanima, jutros je zbog radova blokiran dio Smiljanićeve ulice. Ponedjeljak jutro, kiša, žurba na posao, a onda na to sve još i blokirana cesta, taman da upotpuni frenetično jutro.

- Jutros su me, bez obavijesti, dočekale barikade na cesti. Nitko ne zna o čemu se točno radi ni do kada će radovi trajati. S obzirom na to da se više od 30 godina čeka da započnu radovi u Smiljanićevoj ulici, mogli su nam barem javiti - govori nam čitateljica.

image

Smiljanićeva ulica

Snimila čitateljica/Snimila čitateljica
image

Smiljanićeva ulica

Snimila čitateljica/Snimila čitateljica
image

Smiljanićeva ulica

Snimila čitateljica/Snimila čitateljica
image

Smiljanićeva ulica

Snimila čitateljica/Snimila čitateljica

Kaže da s parkingom, ionako već muku muče, pa misli da će ovo dodatno pogoršati situaciju. Ponovimo, ponedjeljak jutro, kiša, žurba na posao, blokirana cesta i onda na sve to još dodajmo i da parkinga nema. Trenutno se i renovira javna garaža "Split parkinga" u susjedstvu pa je i veći broj automobila koji parking traže na Bolu.

A ne pomaže puno ni što u najvišem hrvatskom neboderu, "Dalmatia Toweru", također u susjedstvu, garaža nije ni približno prostrana da primi automobile onih koji tamo dolaze.

Pitali smo predsjednicu kotara Snježanu Šago zašto stanovnici nisu bili obaviješteni, a ona nam je kazala kako ni ona ni komunalni redar nisu dobili obavijest o početku ni o kraju izvođenja radova.

Podsjećamo, u srpnju je objavljen javni natječaj za izvedbu radova na spoju Smiljanićeve i Tršćanske ulice. Riječ je o 50-ak metara neuređenog prostora koji takav stoji "od stoljeća sedmog", a vrijednost nabave radova procjenjuje se na 190 tisuća eura. 

Pretpostavljamo da bi ovi radovi u Smiljanićevoj mogli biti dio toga projekta, ali dok ne dobijemo odgovore nadležnih, možemo samo nagađati.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 06:18