StoryEditorOCM
Splitnije bilo ugodno

Splitske učenike preplašio čudan zvuk dok su bili na nastavi: ‘Uhvatili su se za uši...‘ Stiglo pojašnjenje iz škole

Piše SPLIT SD
23. travnja 2024. - 21:18

Nekoliko zabrinutih roditelja, ali i nastavnog osoblja osnovne škole Stobreč javilo se Dalmaciji Danas u popodnevnim satima. Naime, gotovo sva školska djeca čula su zvuk čiji izvor nisu mogli utvrditi, a nakon što je zvuk prestao neki su osjetili pritisak u ušima.

- Dijete nam je ispričalo da je cijeli razred čuo zujanje i da nisu mogli odgonetnutu o čemu se radi. Bila su prestrašena - kazao im je roditelj čije dijete pohađa ovu školu, a priču je potvrdila i nastavnica jednog od razreda:

- Danas oko 13 sari osjetili smo jako zujanje. Djeca su se uhvatila za uši, baš nije bilo ugodno. Pritisak u ušima trajao mi je nakon zujanja 5-6 minuta. Djeca su vikala: “Učiteljice, zuji".

Nisam u početku čula taj zvuk, ali su mi se uši začepile. Isključili smo mogućnost da se to događa zbog neonskih žarulja, no djeca su se držala za uši. Onda su isključeni projektor, laptop, sve redom, a pozvan je i 112 jer su se djeca uplašila. Zujanje je u međuvremeno prestalo - tvrdi jedna od nastavnica.

Odmah nakon ovih dojava Dalmacija Danas je krenula istražiti je li se ovaj zvuk čuo i izvan škole, ali koga god da su zvali odgovor je bio - negativan. U konačnici, nekoliko sati od ovih dojava, stiglo je pojašnjenje iz same škole.

- Netko je slučajno uključio razglas i tako ga ostavio pojačanog. Signal se čuo kroz zvučnike i to je napravilo ovu pomutnju. Tamo da bilo kakvog razloga za brigu - nema - tvrde iz stobrečke škole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 21:19