StoryEditorOCM
Splitpet dana

Splitska policija najavila veliku akciju. Posebno će nadzirati dvije vrste vozila: ‘Oni često i grubo krše propise‘

Piše Petra Klarić
12. prosinca 2023. - 10:20

Policija će od 17. do 20. prosinca provoditi pojačan nadzor dostavnih i taxi vozila, a sve s ciljem prevencije i suzbijanja prekršaja u prometu. Kako kažu, dostavna i taxi vozila učestalo krše prometne propise, što je posebno opasno u vrijeme velikih predblagdanskih gužvi. 

- U posljednje vrijeme primijećeno je da veći broj vozača dostavnih vozila (vozači mopeda, bicikala, električnih bicikala, osobnih prijevoznih sredstava i sl.) te taksi vozila učestalo i grubo krši prometne propise, čime izazivaju nezadovoljstvo ostalih sudionika u prometu te ugrožavaju sigurnost prometa na cestama. 

S druge strane, u vrijeme adventa na ulicama, trgovima i drugim javnim mjestima u svim gradovima i većim naseljima održava se velik broj kulturnih, zabavnih i drugih adventskih priredbi uz pružanje ugostiteljskih usluga i drugih primjerenih sadržaja na kojima se tijekom dana, a posebno u večernjim satima, okuplja velik broj građana - poručili su. 

Policija će kažnjavati prekršaje zaustavljanja i parkiranja vozila na prometnim trakama, ali i nepropisno parkiranje i zaustavljanje vozila, vožnju bez kacige, slalom vožnju... 

Dodaju da će posebnu pažnju usmjeriti prema recidivistima za najteže prekršaje, kao i prema vozačima koji svojim neodgovornim ponašanjem u prometu na cesti i kršenjem prometnih propisa, izazivaju pozornost u javnosti. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:40