StoryEditorOCM
Splitromantična putovanja

Splitska platforma istražila: muškarci najčešće plaćaju putovanje ženama s ovim imenima, a zna se i koga žene časte

Piše M. U.
8. veljače 2024. - 17:57

U duhu nadolazećeg Valentinova, GetByBus i GetByFerry, splitske online platforme preko kojih brojni putnici kupuju autobusne i brodske karte, proveli su još jedno istraživanje, temeljeno na internoj bazi podataka koje obuhvaća više od 10.000 parova koji su odlazili na romantična putovanja koristeći ove platforme.

image

Najromantičniji gradovi u Hrvatskoj

Getbybus

Istraživanje je otkrilo zanimljive trendove i preferencije zaljubljenih Hrvata, a čini se da je Split prvi vrhu liste najromantičnijih destinacija u Hrvatskoj. Najromantičnija Splićanka je Marina, a najromantičniji Splićanin Filip. Zaključili su i da je prosinac najromantičniji mjesec u godini, a žene su platile čak 67 posto romantičnih putovanja. 

image
Ivana Marinić Kragić/Cropix

Istraživanje je provedeno na temelju uzorka od čak 10.000 parova koji su odlazili na putovanja koristeći ove platforme. Tim GetByBusa pogledao je listu svojih putnika koji putuju u paru i istražio koja se imena najčešće ponavljaju, gdje se i kada najčešće putuje. 

image
Pr/Slobodna Dalmacija

Muškarci preferiraju ljetna putovanja, dok žene preferiraju zimska. Najčešće se putuje u prosincu i kolovozu. Podatak koji iznenađuje jest da je upravo veljača mjesec u kojem se najmanje putuje! Čini se da Valentinovo ipak najviše volimo slaviti kod kuće. Otkrili su i da u Split najčešće putuju putnici imena Stipe i Ivana. 

image
Natalio Đangradović

Uz to, zanimalo ih je još nešto – kojim ženama muškarci najčešće plaćaju putovanja, a kojim muškarcima žene najčešće plaćaju? Muškarci najčešće plaćaju ženama koje se zovu Nika, Lana i Dora. S druge strane, žene najčešće poklanjaju putovanja Lovri, Davidu i Anti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:28