StoryEditorOCM
SplitDANAS LUKA, SUTRA JA

Splićani pozivaju na prosvjed nakon subotnjeg ubojstva: ‘Ovo je slučaj kojim se mora reći ne u pravosuđu u Hrvatskoj‘

Piše Božidar Lončar
26. veljače 2024. - 12:38

U srijedu 28. veljače u 16 sati u Gundulićevoj 29A ispred Županijskog suda planirano je održavanje prosvjeda "Danas Luka, sutra ja".

Kako nam je rekla jedna od organizatorica, Anka Đikić, subotnje ubojstvo je slučaj koji uz strašan događaj na Sirobuji samo dva vikenda prije pokazuje tromost i aljkavost pravosuđa.

- Nas nekoliko zabrinutih građanki smo se skupile i odlučile to pokrenuti. Očekujemo što više ljudi jer smatramo kako je ovo slučaj kojim se mora reći "ne" u pravosuđu u Hrvatskoj. Dok god ubojice šetaju slobodno jer pravosudni predmeti traju dulje od njihovih dosjea, dok god nakon policijskog posla sudac istrage pusti na slobode takve osobe postojat će razlog za prosvjedovanje kako bi ukazali na tromost i aljkavost pravosudnog sustava - kazala je.

Tko pušta ubojice na šeta ulicama, koliko potencijalnih ubojice šeta ulicama, zašto ne vratite ovlasti policiji, gdje je kaznena odgovornost sudaca, imaju li suci djecu i čije je dijete tuđe pitanja su koja će organizatori otvoriti na prosvjedu u srijedu, navedeno je na plakatu.

Grupa na Facebooku u kojoj je najavljen prosvjed je u kratko vrijeme prikupila više od 500 članova.

Putem Facebooka najavljeno je okupljeno u utorak u 20:30 sati na školskom igralištu Osnovne škole Plokite gdje će se odati pijetet pokojnom Luki Bančiću uz baklje i svijeće. Neslužbeno, sprovod bi trebao biti organiziran u utorak u 13:30 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:34