StoryEditorOCM
SplitOD DANAS

Splićani, dobro pročitajte ovu obavijest da ne biste uzalud čekali; ‘Promet‘ zbog radova izmješta stanice i trase buseva

Piše Split SD
3. listopada 2023. - 08:38

Iz "Prometa" javljaju kako zbog izvođenja građevinskih radova na izgradnji oborinske odvodnje na Žnjanu u Velebitskoj ulici na križanju sa Šetalištem pape Ivana Pavla II, od ?????? ?. ????????? dolazi do izmještanja autobusnog okretišta s dosadašnje lokacije na Duilovu.

- Novo početno – završno stajalište autobusnim linijama br.14 i15 bit će uspostavljeno na Šetalištu pape Ivana Pavla II nasuprot hotela "Amphora".

image
Promet Split

Zbog navedenog dolazi do nove izmijenjene trase prometovanja autobusnih linija br.14 (Brda – Kopilica – Dubrovačka – Bolnice – Žnjan – Duilovo) i br.15 (Duilovo – Trajektna luka – Duilovo)

Tako po povratku iz smjera grada prema Žnjanu iz Poljičke ulice, autobusi na linijama br.14 i br.15 neće skretati u Velebitsku ulicu nego će produživati do Ulice Kralja Stjepana Držislava gdje će kod "Plodina" skretati u Ulicu Put Pazdigrada, zatim na rotoru lijevo u Maslinsku ulicu te desno u ulicu Put Duilova i Šetalištem pape Ivana Pavla II prometovat će do novoizgrađenog autobusnog okretišta na Žnjanu.

image
Jakov Prkić/Cropix

Po polasku iz smjera Žnjana autobusi na liniji br.15 prometovat će s novoizgrađenog autobusnog okretišta na Šetalištu pape Ivane Pavla II., zatim Ulicom Put Duilova, te će skretati lijevo u Maslinsku ulicu, zatim ravno preko rotora Ulicom Put Pazdigrada, desno u Lovrinačku ulicu, zatim desno u Ulicu Put groblja gdje se preko Ulice Kralja Stjepana Držislava i Poljičke ceste linija br.15 vraća na uobičajenu trasu prometovanja.

Na izmijenjenoj trasi uspostavljena su nova autobusna stajališta kod OŠ Žnjan-Pazdigrad na (obostrana) i na Duilovu - obavjestili su putnike u splitskom javnom prijevozniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 04:46