stdClass Object ( [id] => 1190278 [title] => Skandal oko ‘Spring festivala‘ u Đardinu: predstavnik stanara i organizator su se gadno posvađali, pale su teške riječi. Svemu je svjedočio i Puljak, uključena i policija [alias] => skandal-oko-spring-festivala-protiv-kojeg-stanari-jezgre-prosvjeduju-od-2019-godine-predstavnik-stanara-i-organizator-su-se-posvadali-svemu-je-svjedocio-puljak-ukljucena-i-policija [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nekoliko dana uoči današnjeg otvorenja "Split Spring" festivala, u Banovini je odlučeno kako će se takva manifestacija održati u Đardinu, premda se prema najavama trebala održati na Pazaru. Štoviše, na službenoj stranici Turističke zajednice još uvijek piše da se održava na tržnici.

- Radovi koji se odvijaju na tržnici neće biti dovršeni do planiranog datuma početka održavanja "Split Spring" festivala, stoga održavanje na dijelu Pazara nije moguće. Također, područje Hrvojeve ulice nije u Planu rasporeda kioska, štandova i pokretnih naprava u Gradu Splitu iz prosinca 2020. godine, a kojim planom se definiraju i lokacija na kojima se mogu održavati sajmovi i manifestacije. Sukladno navedenom Planu, Hrvojeva se može koristiti za sajmove i manifestacije samo na prijedlog ili uz suglasnost gradskog kotara Grad - odgovorili su iz Banovine.

---

image
Paun Paunovic/Cropix
---

Takav odgovor Grada je pomalo apsurdan. Najblaže rečeno. Službenici Banovine prvo su planirali održavanje manifestacije na Pazaru, a potom su shvatili da se njihovim Planom iz 2020. tamo ne može održavati pa su "Split Spring" festival zadnji trenutak prebacili u park Josipa Jurja Strossmayera.

 

Zbrka u propisima

 

- Navedeno područje u Planu je kao područje na kojem se mogu održavati sajmovi i manifestacije, ima suglasnost konzervatora, a dio Đardina na kojem je planirano održavanje predstavlja kontinuitet s obzirom na to da se isti festival u prethodnim godinama održavao upravo na području cijelog Đardina - naveli su iz Banovine, a povjerenica Mirna Veža je to amenovala.

No, u Planu na koji se Grad poziva nedvosmisleno piše kako nije moguće postavljanje kioska na uređene javne zelene površine, a upravo to je Đardin. Ali se zato pozivaju i na drugi dio u kojem se navodi kako u Đardinu mogu postavljati takve naprave, isto tako se prema njihovim pravilima u zoni A ne smiju postavljati rashladni uređaji, a postavit će se. Sve to piše u istom 'dokumentu'. Dakle, spomenuti Plan pobija sam sebe. Zato ne čudi da u Gradu nisu znali ni da se u Hrvojevoj, gdje su nekad bili štandovi, ustvari ne smiju postavljati štandovi.

Osim same nedosljednosti Grada pri planiranju takvih manifestacija, početak "Split Spring" festivala obilježio je incident između Jana Jerića jednog od organizatora festivala i Maria Jelavića, predstavnika stanovnika koji žive u blizini Đardina.

---

image

Mario Jelavić predvodio je prosvjed stanara Đardina 2019. godine

Ante Cizmic/Cropix
---

- Usred bijela dana u Marmontovoj ulici prišao mi je Jerić i rekao da ugrožavam njegovu egzistenciju i da će uništiti mene i moju obitelj - tvrdi Jelavić koji je prijetnju prijavio policiji.

Prema njegovim riječima, organizator je nedvosmisleno ukazao stanaru kako mu se ne sviđa negodovanje pojedinih Splićana koji ne podržavaju takvu manifestaciju u parku pokraj Grgura.

Svađa i prijetnje

 

Jelavić je stanar Zagrebačke ulice koji je zajedno sa svojim susjedima organizirao nekoliko prosvjeda zbog brojnih manifestacija koje su se odvijale u Đardinu, a zbog kojih njegovi susjedi, dodao je, nemaju miran san čak pola godine. Kaže da mu ne smetaju manifestacije, ali smatra da park nije mjesto za to.

Slučajan susret Jelića i Jelavića u Marmontovoj ulici, rezultirao je neugodnim razgovorom zbog ponovnog održavanja festivala u Đardinu.

S prijetnjom je čak upoznat i bivši gradonačelnik Ivica Puljak, jer se njihova interakcija odvijala u njegovoj blizini, ali nije čuo razgovor.

- Vidio sam njihovu interakciju. Koliko sam upoznat, prijetnja je prijavljena policiji i na institucijama je da odrade svoj posao. Moram naglasiti da je za nas bilo kakva vrsta prijetnje neprihvatljiva - rekao je gradonačelnik Puljak i time nam potvrdio susret stanara i organizatora te gastronomske manifestacije.

No, Jan Jerić tvrdi upravo suprotno. Rekao je da je šetao s dvoje djece i susreo Jelavića kojem je prokomentirao kako, prema tadašnjim saznanjima, festival održavaju u Hrvojevoj te da se nada da je zadovoljan zbog izmještanja festivala, na što mu je Jelavić kazao kako mu se ne dopada ni ta lokacija te da će uništiti festival.

- U četvrtak smo gospodina Jelavića prijavili policiji zbog prijetnje da će uništiti naš festival. Dakle, manifestacija se trebala održati na tržnici, ali nije jer radovi nisu gotovi pa nas je Grad premjestio u park. Mi smo ovdje legalno, plaćamo punu komercijalnu cijenu. Čak smo se našli s predstavnikom stanara Zagrebačke 1 koji nam je kazao da samo postavimo znak kako im gosti ne bi urinirali kraj njihove zgrade, i to smo osigurali. Gospodin Jelavić ne želi naći mirno rješenje. Gasio nam je glazbu, popeo se na pozornicu i DJ-a lupio po ruci. Mi smo tu samo deset dana, isključimo glazbu do 23 sata i uredno poštujemo doslovno sve što se od nas traži - objasnila je Sarah Josipović, organizatorica i supruga Jana Jerića.

---

image
Duje Klarić/Cropix
---

Međutim, osim stanara Jelavića, takvu manifestaciju ne podržava ni predsjednik kotara Grad Marin Krpetić.

- Ne protivimo se održavanjima festivala, bilo kojeg tipa, dapače - ali je naš stav ostao nepromijenjen: navedeni park bi trebao ostati primarno mjesto za odmor, te smo apsolutno i najstrože protiv ovakvog načina korištenja parka.

Smatramo da Grad treba kulturne i zabavne manifestacije disperzirati kako prostorno na čitavi grad, tako i vremenski na čitav period godine te sam upravljati procesima, a ne da se ovako vrijednim prostorom u Zoni A zaštite raspolaže praktički po političkoj odluci - poručio je Marin Krpetić.

---

image

Marin Krpetić

Josko Supic/Cropix
---

Inače, plan prošle gradske vlasti bio je da se "Split Spring" organizira na tržnici te da se manifestacije više ne održavaju u Đardinu.

- Naša je namjera bila da se održi na donjem dijelu Pazara i Hrvojeve, ali je kasnije odluka povjerenice Mirne Veže bila drugačija - kratko je kazao Puljak.

Na stranicama Turističke zajednice još uvijek je navedeno da se festival održava na dnu Hrvojeve, a za takvu lokaciju trebala se tražiti suglasnost Vijeća kotara Grad. Nikada nije zatražena. 

- Vrlo vjerojatno je i ovdje riječ o nekakvim prijašnjim dogovorima i prebacivanju odgovornosti s bivše administracije u odlasku na sadašnju koja obavlja isključivo hladni pogon. Mi kao kotarsko Vijeće raznih opcija donosimo odluke na važećim sjednicama i službenim kanalima, stoga ne želim sudjelovati u moguće potencijalnim igricama te se još jednom ograđujem primarno prema našim stanarima, koji će očito opet ispasti žrtve - zaključio je predstavnik stanara stare gradske jezgre.

Povijest prosvjeda stanara gradske jezgre protiv ovakvih događaja je duga već nekoliko godina, ali čini se da im je sve uzalud. Taj park im je bio jedina oaza mira u sveopćoj gunguli i neredu koji im uništavaju kvalitetu života od kad smo postali destinacija umjesto grada, ali nisu ga uspjeli obraniti. Pritom im političari ni jedne opcije nisu bili podrška.

---

image

Ptr
 

Paun Paunovic/Cropix
---

Stanari splitske jezgre najavljuju prosvjed: Smeta nam buka iz jedinog gradskog parka, a iz Grada nam na to otvoreno kažu da iselimo!

Prosvjed stanara gradske jezgre: Dajte nam mira! Ako se i mi iselimo, zimi će po gradu trčati samo pantagane

 

U nastavku pogledajte video kako su stanari protiv održavanje ove manifestacije prosvjedovali i 2019. godine.

---

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Festival, koji se događa četvrtu godinu za redom, je trebao biti održan na Pazaru, ali je zbog radova Grad u posljednjem trenutku odobrio drugu lokaciju. Okolnji stanovnici i predstavnici Kotara smatraju da je park mjesto odmora, a ne održavanja ovakvih manifestacija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Uzalud prosvjedi od 2019. [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => Festival, koji se događa četvrtu godinu za redom, je trebao biti održan na Pazaru, ali je zbog radova Grad u posljednjem trenutku odobrio drugu lokaciju. Okolnji stanovnici i predstavnici Kotara smatraju da je park mjesto odmora, a ne održavanja ovakvih manifestacija Uzalud prosvjedi od 2019. 2 0 7147 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-05-05 15:02:46 [created_by] => 3122 [created_by_alias] => Gabrijela Radanović [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-05-06 08:53:47 [modified_by] => 3122 [publish_up] => 2022-05-06 07:31:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 5640 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/05\/05\/21897212.png","\/images\/slike\/2022\/05\/05\/21887420.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/05\/21887406.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/05\/18799950.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/05\/18087932.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/05\/21897132.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/05\/21897168.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/05\/21897170.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/05\/21897172.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/05\/21897174.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Paun Paunovic\/Cropix","Duje Klaric\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Ante Cizmic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Paun Paunovic\/Cropix","Paun Paunovic\/Cropix","Paun Paunovic\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Uzalud prosvjedi...<\/p>","

Pripreme za Spring food festival su u tijeku<\/p>","","

Ovako je to bilo lani u \u0110ardinu<\/p>","","

Mario Jelavi\u0107 predvodio je prosvjed stanara \u0110ardina 2019. godine<\/p>","

Marin Krpeti\u0107<\/p>","

Ptr
\n\u00a0<\/p>","","


\n\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1640x924","hd_21897212_1920.png":"1920x1080","k_21897212_1280.png":"1280x1280","k_21897212_1024.png":"1024x1024","k_21897212_640.png":"640x640","k_21897212_480.png":"480x480","k_21897212_340.png":"340x340","k_21897212_220.png":"220x220","o_21897212_1280.png":"1280x721","o_21897212_1024.png":"1024x576","o_21897212_640.png":"640x360","o_21897212_480.png":"480x270","o_21897212_340.png":"340x191","o_21897212_220.png":"220x123","h_21897212_1280.png":"1280x854","h_21897212_1024.png":"1024x683","h_21897212_640.png":"640x427","h_21897212_480.png":"480x320","h_21897212_340.png":"340x227","h_21897212_220.png":"220x147","pp_21897212_1280.png":"1006x1280","pp_21897212_1024.png":"805x1024","pp_21897212_640.png":"503x640","pp_21897212_480.png":"377x480","pp_21897212_340.png":"267x340","pp_21897212_220.png":"173x220"},{"size0":"1920x1277","hd_21887420_1920.jpg":"1920x1080","k_21887420_1280.jpg":"1280x1280","k_21887420_1024.jpg":"1024x1024","k_21887420_640.jpg":"640x640","k_21887420_480.jpg":"480x480","k_21887420_340.jpg":"340x340","k_21887420_220.jpg":"220x220","o_21887420_1280.jpg":"1280x851","o_21887420_1024.jpg":"1024x681","o_21887420_640.jpg":"640x425","o_21887420_480.jpg":"480x319","o_21887420_340.jpg":"340x226","o_21887420_220.jpg":"220x146","h_21887420_1280.jpg":"1280x854","h_21887420_1024.jpg":"1024x683","h_21887420_640.jpg":"640x427","h_21887420_480.jpg":"480x320","h_21887420_340.jpg":"340x227","h_21887420_220.jpg":"220x147","pp_21887420_1280.jpg":"1006x1280","pp_21887420_1024.jpg":"805x1024","pp_21887420_640.jpg":"503x640","pp_21887420_480.jpg":"377x480","pp_21887420_340.jpg":"267x340","pp_21887420_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1164","hd_21887406_1920.jpg":"1920x1080","k_21887406_1280.jpg":"1280x1280","k_21887406_1024.jpg":"1024x1024","k_21887406_640.jpg":"640x640","k_21887406_480.jpg":"480x480","k_21887406_340.jpg":"340x340","k_21887406_220.jpg":"220x220","o_21887406_1280.jpg":"1280x776","o_21887406_1024.jpg":"1024x620","o_21887406_640.jpg":"640x388","o_21887406_480.jpg":"480x291","o_21887406_340.jpg":"340x206","o_21887406_220.jpg":"220x133","h_21887406_1280.jpg":"1280x854","h_21887406_1024.jpg":"1024x683","h_21887406_640.jpg":"640x427","h_21887406_480.jpg":"480x320","h_21887406_340.jpg":"340x227","h_21887406_220.jpg":"220x147","pp_21887406_1280.jpg":"1006x1280","pp_21887406_1024.jpg":"805x1024","pp_21887406_640.jpg":"503x640","pp_21887406_480.jpg":"377x480","pp_21887406_340.jpg":"267x340","pp_21887406_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1245","hd_18799950_1920.jpg":"1920x1080","k_18799950_1280.jpg":"1280x1280","k_18799950_1024.jpg":"1024x1024","k_18799950_640.jpg":"640x640","k_18799950_480.jpg":"480x480","k_18799950_340.jpg":"340x340","k_18799950_220.jpg":"220x220","o_18799950_1280.jpg":"1280x830","o_18799950_1024.jpg":"1024x664","o_18799950_640.jpg":"640x415","o_18799950_480.jpg":"480x311","o_18799950_340.jpg":"340x220","o_18799950_220.jpg":"220x142","h_18799950_1280.jpg":"1280x854","h_18799950_1024.jpg":"1024x683","h_18799950_640.jpg":"640x427","h_18799950_480.jpg":"480x320","h_18799950_340.jpg":"340x227","h_18799950_220.jpg":"220x147","pp_18799950_1280.jpg":"1006x1280","pp_18799950_1024.jpg":"805x1024","pp_18799950_640.jpg":"503x640","pp_18799950_480.jpg":"377x480","pp_18799950_340.jpg":"267x340","pp_18799950_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1135","hd_18087932_1920.jpg":"1920x1080","k_18087932_1280.jpg":"1280x1280","k_18087932_1024.jpg":"1024x1024","k_18087932_640.jpg":"640x640","k_18087932_480.jpg":"480x480","k_18087932_340.jpg":"340x340","k_18087932_220.jpg":"220x220","o_18087932_1280.jpg":"1280x756","o_18087932_1024.jpg":"1024x605","o_18087932_640.jpg":"640x378","o_18087932_480.jpg":"480x283","o_18087932_340.jpg":"340x200","o_18087932_220.jpg":"220x130","h_18087932_1280.jpg":"1280x854","h_18087932_1024.jpg":"1024x683","h_18087932_640.jpg":"640x427","h_18087932_480.jpg":"480x320","h_18087932_340.jpg":"340x227","h_18087932_220.jpg":"220x147","pp_18087932_1280.jpg":"1006x1280","pp_18087932_1024.jpg":"805x1024","pp_18087932_640.jpg":"503x640","pp_18087932_480.jpg":"377x480","pp_18087932_340.jpg":"267x340","pp_18087932_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1129","hd_21897132_1920.jpg":"1920x1080","k_21897132_1280.jpg":"1280x1280","k_21897132_1024.jpg":"1024x1024","k_21897132_640.jpg":"640x640","k_21897132_480.jpg":"480x480","k_21897132_340.jpg":"340x340","k_21897132_220.jpg":"220x220","o_21897132_1280.jpg":"1280x752","o_21897132_1024.jpg":"1024x602","o_21897132_640.jpg":"640x376","o_21897132_480.jpg":"480x282","o_21897132_340.jpg":"340x199","o_21897132_220.jpg":"220x129","h_21897132_1280.jpg":"1280x854","h_21897132_1024.jpg":"1024x683","h_21897132_640.jpg":"640x427","h_21897132_480.jpg":"480x320","h_21897132_340.jpg":"340x227","h_21897132_220.jpg":"220x147","pp_21897132_1280.jpg":"1006x1280","pp_21897132_1024.jpg":"805x1024","pp_21897132_640.jpg":"503x640","pp_21897132_480.jpg":"377x480","pp_21897132_340.jpg":"267x340","pp_21897132_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1646","hd_21897168_1920.jpg":"1920x1080","k_21897168_1280.jpg":"1280x1280","k_21897168_1024.jpg":"1024x1024","k_21897168_640.jpg":"640x640","k_21897168_480.jpg":"480x480","k_21897168_340.jpg":"340x340","k_21897168_220.jpg":"220x220","o_21897168_1280.jpg":"1280x1097","o_21897168_1024.jpg":"1024x877","o_21897168_640.jpg":"640x548","o_21897168_480.jpg":"480x411","o_21897168_340.jpg":"340x291","o_21897168_220.jpg":"220x188","h_21897168_1280.jpg":"1280x854","h_21897168_1024.jpg":"1024x683","h_21897168_640.jpg":"640x427","h_21897168_480.jpg":"480x320","h_21897168_340.jpg":"340x227","h_21897168_220.jpg":"220x147","pp_21897168_1280.jpg":"1006x1280","pp_21897168_1024.jpg":"805x1024","pp_21897168_640.jpg":"503x640","pp_21897168_480.jpg":"377x480","pp_21897168_340.jpg":"267x340","pp_21897168_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1147","hd_21897170_1920.jpg":"1920x1080","k_21897170_1280.jpg":"1280x1280","k_21897170_1024.jpg":"1024x1024","k_21897170_640.jpg":"640x640","k_21897170_480.jpg":"480x480","k_21897170_340.jpg":"340x340","k_21897170_220.jpg":"220x220","o_21897170_1280.jpg":"1280x764","o_21897170_1024.jpg":"1024x611","o_21897170_640.jpg":"640x382","o_21897170_480.jpg":"480x286","o_21897170_340.jpg":"340x203","o_21897170_220.jpg":"220x131","h_21897170_1280.jpg":"1280x854","h_21897170_1024.jpg":"1024x683","h_21897170_640.jpg":"640x427","h_21897170_480.jpg":"480x320","h_21897170_340.jpg":"340x227","h_21897170_220.jpg":"220x147","pp_21897170_1280.jpg":"1006x1280","pp_21897170_1024.jpg":"805x1024","pp_21897170_640.jpg":"503x640","pp_21897170_480.jpg":"377x480","pp_21897170_340.jpg":"267x340","pp_21897170_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1330","hd_21897172_1920.jpg":"1920x1080","k_21897172_1280.jpg":"1280x1280","k_21897172_1024.jpg":"1024x1024","k_21897172_640.jpg":"640x640","k_21897172_480.jpg":"480x480","k_21897172_340.jpg":"340x340","k_21897172_220.jpg":"220x220","o_21897172_1280.jpg":"1280x886","o_21897172_1024.jpg":"1024x709","o_21897172_640.jpg":"640x443","o_21897172_480.jpg":"480x332","o_21897172_340.jpg":"340x235","o_21897172_220.jpg":"220x152","h_21897172_1280.jpg":"1280x854","h_21897172_1024.jpg":"1024x683","h_21897172_640.jpg":"640x427","h_21897172_480.jpg":"480x320","h_21897172_340.jpg":"340x227","h_21897172_220.jpg":"220x147","pp_21897172_1280.jpg":"1006x1280","pp_21897172_1024.jpg":"805x1024","pp_21897172_640.jpg":"503x640","pp_21897172_480.jpg":"377x480","pp_21897172_340.jpg":"267x340","pp_21897172_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1242","hd_21897174_1920.jpg":"1920x1080","k_21897174_1280.jpg":"1280x1280","k_21897174_1024.jpg":"1024x1024","k_21897174_640.jpg":"640x640","k_21897174_480.jpg":"480x480","k_21897174_340.jpg":"340x340","k_21897174_220.jpg":"220x220","o_21897174_1280.jpg":"1280x828","o_21897174_1024.jpg":"1024x662","o_21897174_640.jpg":"640x414","o_21897174_480.jpg":"480x310","o_21897174_340.jpg":"340x219","o_21897174_220.jpg":"220x142","h_21897174_1280.jpg":"1280x854","h_21897174_1024.jpg":"1024x683","h_21897174_640.jpg":"640x427","h_21897174_480.jpg":"480x320","h_21897174_340.jpg":"340x227","h_21897174_220.jpg":"220x147","pp_21897174_1280.jpg":"1006x1280","pp_21897174_1024.jpg":"805x1024","pp_21897174_640.jpg":"503x640","pp_21897174_480.jpg":"377x480","pp_21897174_340.jpg":"267x340","pp_21897174_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 15 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7978001 Threads: 8 Questions: 1592912548 Slow queries: 4867840 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112352329 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/skandal-oko-spring-festivala-protiv-kojeg-stanari-jezgre-prosvjeduju-od-2019-godine-predstavnik-stanara-i-organizator-su-se-posvadali-svemu-je-svjedocio-puljak-ukljucena-i-policija-1190278 [printLink] => /split/skandal-oko-spring-festivala-protiv-kojeg-stanari-jezgre-prosvjeduju-od-2019-godine-predstavnik-stanara-i-organizator-su-se-posvadali-svemu-je-svjedocio-puljak-ukljucena-i-policija-1190278?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 617852 [name] => split spring festival [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-09-16 10:01:55 [main_article_id] => 0 [alias] => split-spring-festival [link] => /tag/split-spring-festival ) [1] => stdClass Object ( [id] => 293446 [name] => đardin [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dardin [link] => /tag/dardin ) [2] => stdClass Object ( [id] => 443085 [name] => stara gradska jezgra [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => stara-gradska-jezgra [link] => /tag/stara-gradska-jezgra ) [3] => stdClass Object ( [id] => 357534 [name] => Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => split [link] => /tag/split ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Festival, koji se događa četvrtu godinu za redom, je trebao biti održan na Pazaru, ali je zbog radova Grad u posljednjem trenutku odobrio drugu lokaciju. Okolnji stanovnici i predstavnici Kotara smatraju da je park mjesto odmora, a ne održavanja ovakvih manifestacija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Uzalud prosvjedi od 2019. [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Skandal oko ‘Spring festivala‘ u Đardinu: predstavnik stanara i organizator su se gadno posvađali, pale su teške riječi. Svemu je svjedočio i Puljak, uključena i policija [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3122 [name] => Gabrijela Radanović [username] => gabrijela-radanovi [email] => gabrijela-radanovi@sd.hr [password] => $2y$10$NtUNGu9jmbXsYI3nUfyZXu3p7b19Xvul2YNV3IUs9jXG4876TRszC [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/gabrijela-radanovic-3122 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1640 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/a93b69aeecf5f12cd917d1a2714dc56a?s=100&default=https%3A%2F%2Ff03.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/05/21897212.png [galleryCount] => 10 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Cropix [mainImageDesc] =>

Uzalud prosvjedi...

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/05/21897212.png [title] => Cropix

Uzalud prosvjedi...

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/05/21887420.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix

Pripreme za Spring food festival su u tijeku

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/05/21887406.jpg [title] => Paun Paunovic/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/05/18799950.jpg [title] => Duje Klaric/Cropix

Ovako je to bilo lani u Đardinu

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/05/18087932.jpg [title] => Duje Klarić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/05/21897132.jpg [title] => Ante Cizmic/Cropix

Mario Jelavić predvodio je prosvjed stanara Đardina 2019. godine

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/05/21897168.jpg [title] => Josko Supic/Cropix

Marin Krpetić

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/05/21897170.jpg [title] => Paun Paunovic/Cropix

Ptr
 

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/05/21897172.jpg [title] => Paun Paunovic/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/05/21897174.jpg [title] => Paun Paunovic/Cropix


 

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Nekoliko dana uoči današnjeg otvorenja "Split Spring" festivala, u Banovini je odlučeno kako će se takva manifestacija održati u Đardinu, premda se prema najavama trebala održati na Pazaru. Štoviše, na službenoj stranici Turističke zajednice još uvijek piše da se održava na tržnici.

- Radovi koji se odvijaju na tržnici neće biti dovršeni do planiranog datuma početka održavanja "Split Spring" festivala, stoga održavanje na dijelu Pazara nije moguće. Također, područje Hrvojeve ulice nije u Planu rasporeda kioska, štandova i pokretnih naprava u Gradu Splitu iz prosinca 2020. godine, a kojim planom se definiraju i lokacija na kojima se mogu održavati sajmovi i manifestacije. Sukladno navedenom Planu, Hrvojeva se može koristiti za sajmove i manifestacije samo na prijedlog ili uz suglasnost gradskog kotara Grad - odgovorili su iz Banovine.

---

image
Paun Paunovic/Cropix
---

Takav odgovor Grada je pomalo apsurdan. Najblaže rečeno. Službenici Banovine prvo su planirali održavanje manifestacije na Pazaru, a potom su shvatili da se njihovim Planom iz 2020. tamo ne može održavati pa su "Split Spring" festival zadnji trenutak prebacili u park Josipa Jurja Strossmayera.

 

Zbrka u propisima

 

- Navedeno područje u Planu je kao područje na kojem se mogu održavati sajmovi i manifestacije, ima suglasnost konzervatora, a dio Đardina na kojem je planirano održavanje predstavlja kontinuitet s obzirom na to da se isti festival u prethodnim godinama održavao upravo na području cijelog Đardina - naveli su iz Banovine, a povjerenica Mirna Veža je to amenovala.

No, u Planu na koji se Grad poziva nedvosmisleno piše kako nije moguće postavljanje kioska na uređene javne zelene površine, a upravo to je Đardin. Ali se zato pozivaju i na drugi dio u kojem se navodi kako u Đardinu mogu postavljati takve naprave, isto tako se prema njihovim pravilima u zoni A ne smiju postavljati rashladni uređaji, a postavit će se. Sve to piše u istom 'dokumentu'. Dakle, spomenuti Plan pobija sam sebe. Zato ne čudi da u Gradu nisu znali ni da se u Hrvojevoj, gdje su nekad bili štandovi, ustvari ne smiju postavljati štandovi.

Osim same nedosljednosti Grada pri planiranju takvih manifestacija, početak "Split Spring" festivala obilježio je incident između Jana Jerića jednog od organizatora festivala i Maria Jelavića, predstavnika stanovnika koji žive u blizini Đardina.

---

image

Mario Jelavić predvodio je prosvjed stanara Đardina 2019. godine

Ante Cizmic/Cropix
---

- Usred bijela dana u Marmontovoj ulici prišao mi je Jerić i rekao da ugrožavam njegovu egzistenciju i da će uništiti mene i moju obitelj - tvrdi Jelavić koji je prijetnju prijavio policiji.

Prema njegovim riječima, organizator je nedvosmisleno ukazao stanaru kako mu se ne sviđa negodovanje pojedinih Splićana koji ne podržavaju takvu manifestaciju u parku pokraj Grgura.

Svađa i prijetnje

 

Jelavić je stanar Zagrebačke ulice koji je zajedno sa svojim susjedima organizirao nekoliko prosvjeda zbog brojnih manifestacija koje su se odvijale u Đardinu, a zbog kojih njegovi susjedi, dodao je, nemaju miran san čak pola godine. Kaže da mu ne smetaju manifestacije, ali smatra da park nije mjesto za to.

Slučajan susret Jelića i Jelavića u Marmontovoj ulici, rezultirao je neugodnim razgovorom zbog ponovnog održavanja festivala u Đardinu.

S prijetnjom je čak upoznat i bivši gradonačelnik Ivica Puljak, jer se njihova interakcija odvijala u njegovoj blizini, ali nije čuo razgovor.

- Vidio sam njihovu interakciju. Koliko sam upoznat, prijetnja je prijavljena policiji i na institucijama je da odrade svoj posao. Moram naglasiti da je za nas bilo kakva vrsta prijetnje neprihvatljiva - rekao je gradonačelnik Puljak i time nam potvrdio susret stanara i organizatora te gastronomske manifestacije.

No, Jan Jerić tvrdi upravo suprotno. Rekao je da je šetao s dvoje djece i susreo Jelavića kojem je prokomentirao kako, prema tadašnjim saznanjima, festival održavaju u Hrvojevoj te da se nada da je zadovoljan zbog izmještanja festivala, na što mu je Jelavić kazao kako mu se ne dopada ni ta lokacija te da će uništiti festival.

- U četvrtak smo gospodina Jelavića prijavili policiji zbog prijetnje da će uništiti naš festival. Dakle, manifestacija se trebala održati na tržnici, ali nije jer radovi nisu gotovi pa nas je Grad premjestio u park. Mi smo ovdje legalno, plaćamo punu komercijalnu cijenu. Čak smo se našli s predstavnikom stanara Zagrebačke 1 koji nam je kazao da samo postavimo znak kako im gosti ne bi urinirali kraj njihove zgrade, i to smo osigurali. Gospodin Jelavić ne želi naći mirno rješenje. Gasio nam je glazbu, popeo se na pozornicu i DJ-a lupio po ruci. Mi smo tu samo deset dana, isključimo glazbu do 23 sata i uredno poštujemo doslovno sve što se od nas traži - objasnila je Sarah Josipović, organizatorica i supruga Jana Jerića.

---

image
Duje Klarić/Cropix
---

Međutim, osim stanara Jelavića, takvu manifestaciju ne podržava ni predsjednik kotara Grad Marin Krpetić.

- Ne protivimo se održavanjima festivala, bilo kojeg tipa, dapače - ali je naš stav ostao nepromijenjen: navedeni park bi trebao ostati primarno mjesto za odmor, te smo apsolutno i najstrože protiv ovakvog načina korištenja parka.

Smatramo da Grad treba kulturne i zabavne manifestacije disperzirati kako prostorno na čitavi grad, tako i vremenski na čitav period godine te sam upravljati procesima, a ne da se ovako vrijednim prostorom u Zoni A zaštite raspolaže praktički po političkoj odluci - poručio je Marin Krpetić.

---

image

Marin Krpetić

Josko Supic/Cropix
---

Inače, plan prošle gradske vlasti bio je da se "Split Spring" organizira na tržnici te da se manifestacije više ne održavaju u Đardinu.

- Naša je namjera bila da se održi na donjem dijelu Pazara i Hrvojeve, ali je kasnije odluka povjerenice Mirne Veže bila drugačija - kratko je kazao Puljak.

Na stranicama Turističke zajednice još uvijek je navedeno da se festival održava na dnu Hrvojeve, a za takvu lokaciju trebala se tražiti suglasnost Vijeća kotara Grad. Nikada nije zatražena. 

- Vrlo vjerojatno je i ovdje riječ o nekakvim prijašnjim dogovorima i prebacivanju odgovornosti s bivše administracije u odlasku na sadašnju koja obavlja isključivo hladni pogon. Mi kao kotarsko Vijeće raznih opcija donosimo odluke na važećim sjednicama i službenim kanalima, stoga ne želim sudjelovati u moguće potencijalnim igricama te se još jednom ograđujem primarno prema našim stanarima, koji će očito opet ispasti žrtve - zaključio je predstavnik stanara stare gradske jezgre.

Povijest prosvjeda stanara gradske jezgre protiv ovakvih događaja je duga već nekoliko godina, ali čini se da im je sve uzalud. Taj park im je bio jedina oaza mira u sveopćoj gunguli i neredu koji im uništavaju kvalitetu života od kad smo postali destinacija umjesto grada, ali nisu ga uspjeli obraniti. Pritom im političari ni jedne opcije nisu bili podrška.

---

image

Ptr
 

Paun Paunovic/Cropix
---

Stanari splitske jezgre najavljuju prosvjed: Smeta nam buka iz jedinog gradskog parka, a iz Grada nam na to otvoreno kažu da iselimo!

Prosvjed stanara gradske jezgre: Dajte nam mira! Ako se i mi iselimo, zimi će po gradu trčati samo pantagane

 

U nastavku pogledajte video kako su stanari protiv održavanje ove manifestacije prosvjedovali i 2019. godine.

---

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Cropix Paun Paunović/Cropix Paun Paunovic/Cropix Duje Klaric/Cropix Duje Klarić/Cropix Ante Cizmic/Cropix Josko Supic/Cropix Paun Paunovic/Cropix Paun Paunovic/Cropix Paun Paunovic/Cropix
Cropix

Uzalud prosvjedi...

Paun Paunović/Cropix

Pripreme za Spring food festival su u tijeku

Duje Klaric/Cropix

Ovako je to bilo lani u Đardinu

Ante Cizmic/Cropix

Mario Jelavić predvodio je prosvjed stanara Đardina 2019. godine

Josko Supic/Cropix

Marin Krpetić

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/skandal-oko-spring-festivala-protiv-kojeg-stanari-jezgre-prosvjeduju-od-2019-godine-predstavnik-stanara-i-organizator-su-se-posvadali-svemu-je-svjedocio-puljak-ukljucena-i-policija-1190278 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=2095dc66a449a8a0d50b4c305e87f398a523422e [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Skandal+oko+%E2%80%98Spring+festivala%E2%80%98+u+%C4%90ardinu%3A+predstavnik+stanara+i+organizator+su+se+gadno+posva%C4%91ali%2C+pale+su+te%C5%A1ke+rije%C4%8Di.+Svemu+je+svjedo%C4%8Dio+i+Puljak%2C+uklju%C4%8Dena+i+policija&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fskandal-oko-spring-festivala-protiv-kojeg-stanari-jezgre-prosvjeduju-od-2019-godine-predstavnik-stanara-i-organizator-su-se-posvadali-svemu-je-svjedocio-puljak-ukljucena-i-policija-1190278 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fskandal-oko-spring-festivala-protiv-kojeg-stanari-jezgre-prosvjeduju-od-2019-godine-predstavnik-stanara-i-organizator-su-se-posvadali-svemu-je-svjedocio-puljak-ukljucena-i-policija-1190278 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Festival, koji se događa četvrtu godinu za redom, je trebao biti održan na Pazaru, ali je zbog radova Grad u posljednjem trenutku odobrio drugu lokaciju. Okolnji stanovnici i predstavnici Kotara smatraju da je park mjesto odmora, a ne održavanja ovakvih manifestacija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Uzalud prosvjedi od 2019. [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
SplitUzalud prosvjedi od 2019.

Skandal oko ‘Spring festivala‘ u Đardinu: predstavnik stanara i organizator su se gadno posvađali, pale su teške riječi. Svemu je svjedočio i Puljak, uključena i policija

Piše Gabrijela Radanović
6. svibnja 2022. - 09:31

Nekoliko dana uoči današnjeg otvorenja "Split Spring" festivala, u Banovini je odlučeno kako će se takva manifestacija održati u Đardinu, premda se prema najavama trebala održati na Pazaru. Štoviše, na službenoj stranici Turističke zajednice još uvijek piše da se održava na tržnici.

- Radovi koji se odvijaju na tržnici neće biti dovršeni do planiranog datuma početka održavanja "Split Spring" festivala, stoga održavanje na dijelu Pazara nije moguće. Također, područje Hrvojeve ulice nije u Planu rasporeda kioska, štandova i pokretnih naprava u Gradu Splitu iz prosinca 2020. godine, a kojim planom se definiraju i lokacija na kojima se mogu održavati sajmovi i manifestacije. Sukladno navedenom Planu, Hrvojeva se može koristiti za sajmove i manifestacije samo na...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 17:22