StoryEditorOCM
Splitodradili posao

Šef iz ‘Vodovoda‘ opisao kako su noćas spriječili nestanak vode u gradu: ‘Rad s pumpama predstavljao bi rizik...‘

Piše Frano Kiso
6. ožujka 2024. - 14:32

Iz ‘Vodovoda‘ su danima slali dramatične obavijesti kako će potrošačima vode na području zapadnog dijela grada Splita zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba.

Veliki radovi su u konačnici bili najavljeni za 5. ožujka u vremenu 22:00 do 5:00 sati, no čini se da se nije obistinio scenarij po kojem će ‘de facto‘ pola grada ostati bez vode na jednu noć.

- Zna li se što je bilo s radovima na vodovodu? Prvi put su bili najavljeni 27. veljače, zatim 4. ožujka pa 5. ožujka. Koliko znam, ni noćas nisu zatvarali vodu. Bio bi red da su bar poslali neku ispriku ili objašnjenje - piše jedna ogorčena Splićanka na Facebook grupi "Split i oko Splita".

Kontaktirali smo Ivicu Perića, tehničkog direktora "Vodovoda i kanalizacije" koji nam je kazao da su prošle noći ipak odradili zamjenu neispravnog ventila u Marjanskom putu.

- Usprkos opreznosti i najavama da bi cijeli zapadni dio grada Splita mogao osjetiti anomalije, zamućenja ili čak prekide vodoopskrbe, do toga nije došlo. Naime, saznali smo da je za taj zahvat bilo potrebno zatvarati jedan od dvaju magistralnih cjevovoda od CS Ravne njive do vodospreme Marjan i Gripe, i u tom periodu rad s pumpama predstavljao bi dodatni rizik povećanja tlaka i eventualne pojave puknuća na širem dijelu vodoopskrbnog sustava zapadnog dijela grada Splita - objašnjava Perić te dodaje da su zbog svega toga pomno razradili tehničko rješenje i pojačali ekipe na terenu, a vodospreme prethodno maksimalno napunili.

- S obzirom na period manje potrošnje, noćne sate i ažurnost djelatnika VIK-a, posao je završen prije planiranog i nitko osim samog užeg dijela potrošača u Marjanskom putu, Gorskom putu i Puntarskoj ulici nije osjetio probleme u vodoopskrbi - zaključuje tehnički direktor.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:04