StoryEditorOCM
SplitBRAVO, LJUDI!

Roditelji učenika koji pohađaju Centar za autizam super obilježili Dan škole: uredili vrt, doveli djeci ‘Zubomobil‘...

Piše Mia Uzinić
7. ožujka 2024. - 20:33

Vijeće roditelja OŠ Centar za autizam Split zadnje dvije godine intenzivno radi na poboljšavanju školskih uvjeta svoje djece. Na jesen su počeli montirati četiri fitness sprave u vrtu da bi djeca mogla biti što aktivnija. Danas, na Dan škole, organizirali su akciju uređenja vrta u kojoj su sudjelovali brojni roditelji.

image

Vrt Centra

Privatni Album/

U suradnji s Medicinskim fakultetom i udrugom Preventist organizirali su i posjet im je stigao "Zubomobil", vesela mobilna stomatološka ordinacija. Tako su pokušali kroz igru osloboditi djecu straha od pregleda zubara koji im stvara nelagodu pa popravke na zubima uglavnom moraju rješavati pod općom anestezijom.

image

Vrt Centra

Privatni Album/

U prosincu su pokrenuli i akciju prikupljanja donacija da bi se djelatnicima i polaznicima nabavila oprema i materijali za rad. Tada je prikupljeno ukupno 20.200 eura. Od tih novaca uspjeli su kupiti osnovnu opremu za Snoezelen sobu, kontrolirano multisenzorno okruženje namijenjeno osobama s poremećajem iz spektra autizma. Nabavili su i senzornu ljuljačku za vrt, likru za dvoranu, namještaj za dnevni boravak, a svaki djelatnik izabrao je jedan didaktički materijal i tehniku za kvalitetniji rad. Tada je za sve polaznike bila organizirana i Božićna predstava u dvorani.

image

Vrt Centra

Privatni Album/

Održan je tečaj reanimacije i Heimlichovog zahvata za djelatnike i roditelje te besplatno predavanje spolne edukacije, pokrenuta inicijativa za donacije radi bojanja vanjske ograde i nabavke sadnica za žardinjere u vrtu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 05:37