StoryEditorOCM
Splitho-ho-ho

Radnici splitske Čistoće imaju najveće plaće, a stiže im i top božićnica. Ista je i u Prometu, u VIK-u puno, puno manja

Piše Frano Kiso
28. studenog 2023. - 10:33

Bliže se božićni i novogodišnji blagdani, a time i vrijeme darivanja. Tome se posebno raduju u državnim i gradskim tvrtkama u kojima će većina zaposlenih dobiti novčani bonus za veseliji konac godine.

U želji da saznamo o kojim je iznosima riječ, poslali smo upit svim gradskim tvrtkama. Neke su se oglušile na naše pitanje, neke poput firme Lovrinac d.o.o. kažu da još nisu donijele odluku hoće li i u kojem iznosu isplatiti božićnice i druge prigodne darove, dok je nekoliko njih izašlo s konkretnim brojkama.

Najviše će se obradovati zaposlenici Čistoće i Prometa. Njihove tvrtke poštuju važeći Kolektivni ugovor i nude izdašnih 331,81 eura božićnice uz dar po djetetu u iznosu od 132,73 eura - odnosno nekadašnjih tisuću kuna.

image

Nije loše ni u Prometa

Nikola Vilić/Cropix

Ustanova DES povodom Svetog Nikole radniku-roditelju djeteta pruža pravo na dar u novcu u iznosu od 106,18 eura, a božićnica iznosi 199,08 eura.

Zasad najmanji iznos božićne naknade nudi tvrtka Vodovod i kanalizacija i to u obliku poklon bonova.

- Isplatit ćemo prigodni dar u naravi za Božić u maksimalnom neoporezivom iznosu od 132,72 eura. Isti će biti dodijeljen u obliku poklon bonova te smo trenutno u fazi prikupljanja ponuda za iste - kaže nam Mate Mišura iz Vodovoda i kanalizacija.

Naglasio je da i darovi za djecu iznose 132,72 eura za svako dijete do 15 godina, a mi čekamo da i ostale gradske tvrtke informiraju javnost o novčanim iznosima koje uplaćuju zaposlenicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 00:48